Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kvůli svojí nově nabyté slávě se Jeff ve vězení stane terčem útoku. Jeho rodiče se snaží v sobě celou věc uzavřít a Glenda prosazuje, aby se obětem postavil památník. (Netflix)

Recenze (18)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda se odehrává v nejbližejší minulosti jakou jsme za života Dahmera mohli postřehnout. Děj se odehrává v 94 roce, tudíž je Jeff už 3 roky za mřížemi. Sledujeme děj z vězení, vzpomínky i rodiny obětí. Každý se s tím snaží nějak vypořádat. Ke konci se dočkáme i zatmění slunce a zrovna v tenhle den probíhá poprava Johna Wayna Gacyho, kterou taky sledujeme a v tento den se nechá i Dahmer pokřtít. Jeho povrchnost a smysl pro humor dohnala ostatní spoluvězně k nenávisti až jeden pošahanec, vrah, který byl poslem božím, při úklidových pracích v tělocvičně, sprovodil Dahmera o život, přitom zabil ještě dalšího spoluvězně. Toto je jedna jediná epizoda, kde se dočkáme mírného gore, kterému se celý seriál úspěšně vyhýbal. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Památník obětem pochopitelně nepostavili. I posledním dílem jsem dostal to, co jsem očekával. Táhlé scény mají (znovu) zelenou, ze zajímavých jednotlivců (sousedka Glenda), kterým se seriál víc věnoval, tvůrci dělají už celkem otravné kusy. Což je škoda. Znovu jsou tu u ústřední postavy jakési záblesky „empatie“, opět jej vnímáme jako člověka, který kolem sebe nemá jen zmar (v souvislosti s jeho otcem znovu dojde na poměrně silné lidské momenty). Nemění to ovšem to, že Dahmer zabil mezi lety 1978 a 1991 sedmnáct chlapců či mladých mužů. Vesměs je zdrogoval a většinu z nich bezbolestně uškrtil. Něco z nich si schoval na památku, na něčem z nich si pochutnal. Jeffrey je každopádně nějaké tři roky za mřížemi, s velkým zástupem fanoušků venku, což s ústřižkem z novin v kapse utne spoluvězeň, který čapne kovovou násadu od činky. Evan Peters znovu skvělý. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se Dahmer ujistil, že jeho oběti "nic" necítili pod vlivem drog, on nakonec cítil všechno před svým skonem. Přišlo mi to ale ikonické, že ho zabil černoch, když většina Dahmerových obětí byly menšiny. Byly zmíněny všechny oběti, nebo jen ti, kteří měli to štěstí, že se po nich někdo ohlížel? To už se nedozvíme. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo by to zlé a väčšina ľudí tomu nepochybne uverí, ale...Christopher Scarver v osudnú noc napadol najprv Dahmera a až potom Andersona. Podľa dostupných materiálov (aj keď veriť im doslovne je asi také ako veriť tomuto Netflixovému spracovaniu) Dahmera napadol úderom činky z posillovne v priestoroch záchodov, pochopiteľne logicky použil železnú tyč určenú na cvičenie a nie drevenú metlu, Dahmer sa jeho útoku nebránil (on chcel umrieť už po tom ako ho chytili) a umerl hodinu po prevoze do nemocnice, Jesse Anderson skonal v nemocnici až o dva dni neskôr. Nakoľko tento štát nemá trest smrti dodnes, tento afroamerický rasista ktorý zabil troch belochov (to či si Dahmer smrť zaslúžil alebo je väčším trestom vedieť že z väzenia nikdy nevyjdete je otázne, určite je to väčšie utrpenie, ale či má trest byť práve utrpením by zrejme bolo na veľmi dlhú diskusiu bez jednoznačnej odpovede), toho prvého zastrelil iba preto že mal tú drzosť pri lúpeži aframerickému rasistovi dať iba 15 dolárov. A pochopiteľne novodobí liberálni fašisti z Netflixu vôbec nespomenuli, že sa Scarver vyjadril tak že chcel pomstiť všetky černošské obete. Že Dahmer zabil aj belochov a aziatov bolo tomuto rasistovi evidentne ukradnuté, ale Netflix to prispôsobil svojim pravidlám nakoľko 95% ľudí uverí tomu čo videlo v tomto dokumente a o prípade buď vôbec nič nevedeli alebo si rozhodne neprečítajú a to autori na čele s Ryanom Murphym veľmi dobre vedia...a tá aktivistka, lo...lepší bol už iba výbuch jednej zo sestier obetí v súdnej sieni, nádherné Radošínske naivné divadielko, ktorého posledná etapa je škvrnou na inak veľlmi dobre spracovanom príbehu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek nás zavede do domu pana Gacyho (možný hl. hrdina (čti záporák) 2. série?), kde se ukáže, že poslední díl 1. série se veze na vlně gore materiálu, a rozhodně to konci "Dahmer série" pomohlo, předposlední díl byl totiž z toho slabšího článku. Konečně se o Jeffa ve vězení dobře "postarají", a otázkou tak stále zůstává, jestli se oběti této zrůdy a jejich pozůstalí konečně dočkají pomníku... Silný díl, který dokonale završil 1. sérii. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama