Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film poodkrývá tajemství roztroušená po New York City, od střešních bytů na Páté avenue až po temná zákoutí Queens. Podezřelé motivy a očekávání jsou postaveny na hlavu, když nic není takové, jak se na první pohled zdá. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

castor 

všechny recenze uživatele

Pocitově je to asi spíš na tři hvězdy (protože se mi to záhy vykouří z hlavy), ale prostě ten příběh neměl úplně nepevné švy. A jednoduše si dokázal díky několika slušným zvratům udržet náskok před svými diváky. Startujeme u knihovníka, který se zakouká do půvabné studentky. Brzy jsou z nich dvě hrdličky a rozjíždí se příjemná newyorská romance. Vážně jde o thriller/drama? Jde. Protože jemu ono knihkupectví patří, a když se její bratr dostane do finančních potíží, vyjde najevo, že 350 tisíc dolarů pro něj nepředstavuje problém. A protože ona není tak úplně postgraduální studentkou. Přitom je to teprve začátek, postav, které se zdají být někým, bude přibývat. Takže se na scéně záhy objeví empatická a milá zlatokopka Julianne Moore nebo charismatický manipulátor Sebastian Stan (úchvatně neurvalý v sérii Pam & Tommy) s pokerovým výrazem a jasně nalajnovanými plány. Některým fandíte, jiným méně (za mě třeba zhrzený synek miliardáře), nicméně nějaký ten podvod má v rukávu nakonec každý. Kachní žaludek má zelenou. Finále už to má s pravděpodobností hodně nahnuté, ale dá se to tvůrcům odpustit. Určitě bych uvítal víc opravdu silných zapamatovatelných scén, ale přesto jde o elegantní kus, který divákovu inteligenci neuráží. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Drama o pár šmejdech, co obírají hejly. Dobrá kamera a i kostra příběhu byla dobrá. Asi tak polovina záběrů je však bohužel zbytečná a druhá polovina jde tempem, které je tak 5-10x pomalejší než tempo normální. Táhlo se to šnečím tempem, protahovalo, nudilo, z kraje brutálně, uprostřed pořád dost a na konci vlastně taky. Furt jsem jen poskakoval dopředu v naději, že se konečně někam posuneme... A taky si myslím, že babičky by měly hrát babičky a nesnažit se ze sebě dělat někoho o generaci či více mladšího. (26%) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som si nepozrel podobne komplikovaný puzzle podvodnícky triler, takže ma Sharper veľmi potešil. Je fajn, že nejde o nič postmoderné plné čierneho humoru, ale ide sa na vážno od začiatku do konca. Našťastie sú komplikované podvody prehľadne napísané a nakrútené, takže stále vieme, kde sa zrovna v príbehu nachádzame, prípadne sa nám všetko osvetlí v nasledujúcej kapitole venovanej inej postave. Záver je možno trochu zbytočne riskantný, ale na čo zbytočne vŕtať do logiky, Sharper je totiž vo svojom žánri príťažlivý od začiatku do konca. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka a další pětizářez! Popis filmu od Apple+ vypadá jako úmorná drama nuda, ale je to víceméně úplný klam, protože Sharper je napínavý thriller plný zvratů, neskutečných podvodů a intrik sledující na první pohled odlišné osoby, ale čím hlouběji film jde, tím většího propojení se nám dostává a v samotném závěru se vše spojí do dokonalého obrazu. Tvůrci nám servírují zvraty, výborně zahrané postavy i spletitý příběh a celá tahle banda zlodějíčků, o které film pojednává, je teda sakra působivá. Spád, napětí, áčkoví herci a precizní podání celého příběhu dělají ze Sharper absolutní top shit pecku evokující skvělý Focus (Will Smith) a já jsem zas nadšený jak malé dítě, protože tyhle filmy já můžu. V jednom měl oficiální popis ale pravdu - nic není takové, jak se zdá. Luxusní záležitost! ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Vždy sa teším, že midbudget ešte úplne neumrel a je to aj vďaka Applu, ktorý má od roku 2018 kontrakt s arthousovým A24, v rámci ktorého sa zrodil aj Sharper. Jeho príbeh začína pozvoľna priam romantickou idylkou, ale plynule anachronicky prerastá do Grooming: The Movie, kde si každý podvodník trpezlivo pestuje svoju obeť. Natočené to je s precíznosťou Davida Mameta a mal som v úmysle pôvodne spomenúť aj to, že sa s tým tvorcovia zvládli vyhrať aj bez lákadla v podobe full-mesh premetov, kde stihne ísť úplne každý po každom. Záver to ale taktrochu poprel, hoci scenár v podstate ani nemal kam inam vyústiť. Veľmi príjemný a dobre obsadený počin (Julianne Moore je aj v šesťdesiatke sexy redheadka) a áno, A24 má ešte stále dobrý nos na indie kúsky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), v mestskej štvrti Long Island City, od 13. septembra 2021. (Arsenal83)
  • Speváčkou na párty scéne je držiteľka ceny Grammy Samara Joy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama