Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Docela solidni prace s McGregorem a Noltem. Atmosfera opustene nocni marnice je skutecne paradni, ale bohuzel to trva jen prvni ctvrtinu filmu, pote uz zacne byt chozeni po chodbach a mezi nabalzamovanymi teli znacne stereotypni. Vykony hercu - nebyly nejhorsi ale ani nejak oslnive, beru vsak na vedomi, ze v takovem filmu ani nelze cekat neco nadprumerneho. Po skonceni sem trochu zapremyslel, jestli u nas taky neshaneji hlidace krematoria, jelikoz tahle prace snad ani nemuze zevsednet :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

STRÁŽCA MŔTVYCH je najlepší vo chvíľach, keď ukazuje pracovnú smenu nočného strážnika. Napríklad, keď Ewan McGregor sedí za stolom, jediným osvetleným miestom v budove, dá si z uší dole slúchadlá, započúva sa do ticha, fantázia mu pracuje na plné obrátky a čím je väčšie ticho, tým má väčší pocit, že v tme, kúsok za ním, niekto stojí, niekto s chorými myšlienkami a nožom. Atmosféra miesta, ktoré je desivé aj za denného svetla, je zvládnutá krásne. Bohužiaľ, scenár za veľa nestojí (napriek tomu, že na ňom - neoficiálne - pracoval Steven Soderbergh), nehovoriac o nezvládnutom konci a predsa len dosť zvláštnemu mixu úchylných scén a "obyčajného" trileru so serial killer a s atmosférickým hororom. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

35 minut filmu, kde vlastně jen čekáte až se tam začne něco dít....Je to skvělé téma, kdy se děj odehrává při noční směně v márnici a úplně to vybízí k tomu, toho co nejvíce využít...a ono houbelec... Místo toho je to taková průměrná nudná podívaná, kdy jsem si říkala, jaktože má detektiv soukromý klíč do márnice????Brolin je Fešák celý život :) A McGregor jako student, který si chce přivydělat alespoň nějaký peníz, vezme fleka jako noční hlídat v márnici...To je přesná ukázka toho, co jsou všechno studenti ochotní podstoupit...Film hodně láká, ale skutek utek.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla moje televize vystudovanou medicínu, mohla by mně během filmu vytrhat krční mandle, jak jsem si na ní nudou otevíral hubu. Nejvýživnější na tom všem byl hezoun Nick Nolte a jeho precizní schopnost vymýšlet si repliky před kamerou z patra. Teda já alespoň doufám, že to tak bylo. Jestli zjistím, že svůj text znal předem a měl ho dokonce naučený, poputuje Hlídač mrtvých bez pardonu mezi smetí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné dílko s výborným McGregorem, který pobaví obzvlášť ve scénkách ukazujících, jak si krátí dlouhou chvíli v márnici. Jinak se ovšem nic nového nekoná, zase tu máme masového vraha, zase tu máme hlavního hrdinu jako hlavního podezřelého, zase se svaluje vina na všechny možné a nemožné postavy, ale tentokrát se pravdu dozvíme skoro půl hodiny před koncem a rozhodně nijak překvapivá není, takže posledních cirka 20 minut už za moc nestojí a na žádný další, konečný zvrat nečekejte, protože nepřijde. Ale jinak "příjemný" horor na páteční večer jak vyšitý. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)
  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)
  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)

Reklama

Reklama