Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmársky priemysel, komici (dnes už asi len niekdajší) Steve Martin a Ediie, režíruje Frank Oz (A čo Bob?), sexy Heather Graham. Toto všetko mi behalo hlavou pred pozretím filmu, ale keďže som asi pred 2 dňami zhliadol Zamilovaného profesora 2, nemal som chuť na niečo s Murphym. Nakoniec som to pozrel a bol som veľmi prekvapený. Dostal som veľmi zábavnú a svižnú a myslím aj originálnu komédiu, kde aj Martin a Murphy predviedli, že im ešte niečo z talentu zostalo. Fakt som sa veľmi bavil a odporúčam ju každému. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V zásadě taková popkornová verze skvělého Ed Wooda od Burtona. Bowfinger má zejména zpočátku hodně hluchých míst, humoru je tu míň a je mnohem méně vybroušený než u Ed Wooda, a z hlediska hereckých výkonů a filmařského řemesla je to taky mnohem slabší. Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdami, ale závěrečná scéna z Bowfingerova nového asijského filmu mě celkem pobavila, takže jsem dal tři... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia so svojskym napadom a az neuveritelne dobrym vykonom Eddieho Murpyho. Ten v tomto filme dokazal ze vie zahrat vsetky mozne komedialne role, je spravne sialeny, spravne profesionalny a nechyba mu ani charisma. Steve Martin odviedol taktiez vynikajucu pracu, ale unho som na to uz zvyknuty. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama