Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční jednohubka odehrávající se v nádherném byť nebezpečném prostředí. Základ příběhu byl fajn. Záchrana unesené dcerky podnájemnice hlavní hrdinky. Kvůli počasí se z toho zároveň stane poměrně nebezpečné nahánění. A pointa vztahů a proč se to všechno děje, bylo osvěžující. Občas mi drhla logika a taky i "level přežití", ale pokud by se tohle všechno stalo chlapovi, tak by mu to všechno v pohodě uvěřili, ale starší žena, to je najednou strašný problém! Že chlapy? ;) Co si budeme, doba, ve které se to odehrává byla fajn. Alespoň jsem si užila chvilku se svou oblíbenou muziku. Mám moc ráda filmy, kde hrdina musí bojovat nejen svým osudem, ale taky s počasím. Navíc bylo obsazení fajn. Allison Janney víc než potěšila. Jenom jsem myslela, že Greystona Holta si užiju o trochu víc. Nu což, jiných psí očí tam bylo až až  :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka, kde asi záleží na tom, či máte slabosť pre podobné survival záležitosti a predovšetkým pre hustý les. Postavy sú ale sužované aj poriadnym lejakom, vďaka ktorému trochu hapruje logika, pretože mám dojem, že oblečenie by na oboch ženách uschlo najskôr za týždeň a hneď by išli na mesiac do nemocnice so zápalom pľúc. Ústredný zvrat nepatrí síce medzi najoriginálnejšie, ale prehlbuje základnú myšlienku o tom, čo robí/robilo dlhodobé pôsobenie v CIA počas studenej vojny s charakterom človeka a tým pádom aj s rodinnými vzťahmi. Jedna scéna v závere mi prišla zbytočne prehnaná a pôsobila ako z iného filmu a žánru, ale celkovo som si tento viac menej priemerný film užil. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2022) / Musím začať starým, na Netflix celkom dobré. Ako vždy všetko je to také instantné, bez skutočného napätia, príbeh obstojný, herci dostačujúci. Taký, zvláštne povedané, nedeľný thriller k žehleniu. Čo celkom funguje je pochmúrna, upršaná atmosféra ostrova. Inak neviem, či z dlhodobého hľadiska to bude Netflixu stačiť produkovať takéto nevýrazné kúsky. (6/10) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zamiešanie hunting a survivor prvkov, ale postavami a príbehom, ktorých známe z podobných filmov daného žánru. Opršané prostredie je dobre zachytené a v rámci možností dostatočne využité. Film na svojich pleciach nesie Allison Janney a jej neskutočná charizma. Tretí film Anna Foersterovej je celkom slušným premysleným kúskom daného žánru. ochvala za skvelé vybrané pesničky od skupiny Toto. Osobné hodnotenie: 74% (***)  ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slabsie dvojhviezdie za snahu reziserky, "nenasilnu" pritomnost psika a vykon 62-rocnej Allison Janney. Pred nou, klobuk dolu. Taktiez pocasicko bolo zobrazene aspon tak, aby nebolo az tak vidiet, ako na hercov striekaju vodu. :) Inak to bolo prostoduche predvidatelne B-cko. Z toho usudzujem, ze pri tvorbe Westworldu "hlas logiky" a celkovu liniu drzal skor Nolan. Cim nechcem vobec povedat, ze Foerster nebola plodnym prinosom v ramci ich spoluprace. Usudzujem to len na zaklade tohoto jej druheho filmu. Ten prvy, Underworld, som videl tiez. Jednohubka, ktora s prizmurenymi ocami obcas pripomenie prveho Ramba v starsom zenskom vydani. :) Viem, ruham sa. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Únosci mají na hlavě noční vidění, které je sice v roce 1986 možné, ale velmi vzácné, a bylo by obtížné jej získat. Do poloviny osmdesátých let se jich moc nevyrábělo. Zobrazený model je verze PVS-7, která se vyráběla až v 90. letech. Ačkoli sdílí název modelu, PVS-7A, který existoval od roku 1982, vypadal zcela jinak, měl mnohem větší objektiv, jiné spínače, jiné baterie a bateriové pouzdro atd. Vyobrazené „brýle“ (ve skutečnosti „dvouoké“ noční pozorovací přístroje neboli NOD) v té době neexistovaly. (Johnny.ARN)
  • Lou (Allison Janney) a Hannah (Jurnee Smollett) přejdou řeku po částečně visutém laně s dřevěnými schůdky, když Lou a poté Hannah ztratí rovnováhu, spadnou a sklouznou po bahnitém náspu. Později jdou až na břeh vody a ani jeden z nich nemá na džínách, bundách, botách ani ve vlasech bláto, přestože Lou do něj dopadne obličejem dolů. (Johnny.ARN)
  • Během prvních pěti minut filmu se ozve strašidelné ptačí volání. Je to křikloun Piha, který by se v této oblasti nikdy nevyskytoval. Jeho areálem jsou především amazonské deštné pralesy ve Střední a Jižní Americe, je to pták džungle. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama