Reklama

Reklama

Significant Other

Trailer

Obsahy(1)

Harry (Jake Lacy) a Ruth (Maika Monroe) sú spolu už šesť rokov, keď sa vydajú na výlet do zapadákova niekde na severozápade Ameriky. Ruth bojuje so záchvatmi paniky a výlet v nej občasne spúšťa stavy úzkosti. Prechádzka hustým lesom ale naberie temný spád, keď si uvedomia, že tam nemusia byť sami. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

kingik 

všechny recenze uživatele

Maika Monroe v lese. V lese na jehličí ji obtěžuje cosi mimozemského původu. A to cosi umí biologicky kopírovat lidské a zvířecí formy. A to cosi nemá s naší planetou dobré úmysly. Její výlet s přítelem (Jake Lacy) nabere smrtonosné obrátky. Maika Monroe se z pozice producentky spojila s tvůrčí dvojicí Dan Berk a Robert Olsen, co za nízký rozpočet dokáže natočit solidní film. Tentokrát se ale předvedli spíše v rozpačitém pojetí, kdy chtěli změřit síly s originálními sci-fi počiny, kupříkladu Věc i jiné, přičemž ztratili pel originality a větší výraznost. Začátek je takový roztahaný. Nad lesem prosviští v úvodu žhavá koule, která zapadne kamsi do lesa. Tou dobou se zde výletně pohybuje milostný pár, který po různých názorových rozmíškách, zjištění psychické lability mladé ženy, podpořené množstvím tablet, a odmítnuté mužově žádosti o ruku, začne pociťovat, že nález mrtvého jelena nevěstí pro ně nic dobrého. Pak nutně přijde přerod mužské polovičky v mimozemšťana, což je ta povedená část filmu. Vražedný výsuvný osten na jeho ruce připomene Terminátora 2. Jake Lacy předvádí schopnou psychopatickou kreaci a Maika Monroe solidně kontruje kreací ženy v úzkých. Do toho se pod skalpel mimozemšťana připlete jiný výletní pár. Tahle část funguje, je v podstatě očekávaná a zabaví. Následně se film přehoupne do své finální části, která je slabá a naprosto postrádá kreativnost. Dokonce se objeví i nějaké pseudofilosofické náznaky. Nejhorší je, že to tvůrcům stačilo a už nepřišli s nějakou finální dardou. Závěr je tedy odfláknutý až běda. Takže bych to sumarizoval tak, že začátek je standardně seznamovací s dobře fungujícím lesním prostředím i ústřední dvojicí, prostředek je zábavně hororově pojatý a závěr je příšerně nedodělaný a nezvládnutý. Ke vší smůle kameraman Matt Mitchell není zřejmě příznivcem pěkného zadku Maiky, takže mnohem více prostoru dostal les, kterým se dá úspěšně kochat. 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesy kdesi v Oregonu. Úvod s padající hvězdou a jelenem navnadí. Na výšlap se sem vydali Ruth a Harry a divák se těší, co se z toho vyklube. Popravdě první polovina je utahané vztahové drama jak z nějaké telenovely. Pak ale Ruth najde tajemnou jeskyni a děj se konečně pohne zajímavým směrem. Uvítal bych vícero chapadel a možná i nějaké čelisti, ale vodění diváka za nos, aneb kdo je kdo, se mi líbilo. K solidnímu průměru přihodím jednu za konec. Vizuálně podmanivé, lesy nádherné, záběry na mořský příliv skvostné. Hudba - D. Bowie, Badfinger, Orleans, Brother Dege. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Počiatočná serióznosť dostane nečakanú trhlinu po úvodnej tretine, pričom následný komediálny nádych buď človeka preberie, alebo s absurdným výrazom zarazí do fotelky. ja si nemôžem fakt pomôcť no mne táto jednohubka napriek svojmu nádychu vyslovene tragická neprišla, keďže pointa vedieť sa v cítiť do iného, bola poňatá pomerne originálnym spôsobom. Pre mňa priemer .. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Significant Other je film, o ktorý by som asi nikdy nezakopol, nebyť pána na TikToku, ktorý vo svojom videu za doprovodu strašidelnej hudby hovorí, aký je to nedocenený a znepokojujúci horor. S tvrdením, že je to znepokojivé, sa dá súhlasiť. Atmosféra najmä v prvej polovici filmu je nepríjemná a postupne minútu po minúte naberá na obrátkach, či už zásluhou nádherného lesného prostredia alebo dianím medzi hlavnými postavami. Druhá polovica filmu sa už skôr nesie v znamení komédie ako hororu, no stále som tam cítil tú bezmocnosť v ktorej sa Ruth (Maika Monroe) ocitla, a určite ma to nenechalo chladným. Veľká škoda záveru, kde sa Ruth začne správať nelogicky a uberá to na vážnosti filmu oveľa viac ako už spomínaná zmena žánrov. Ako celok je to ale podľa mňa mierny nadpriemer, takže z časti sa dá súhlasiť aj s tvrdením, že ide o nedocenený film, no zároveň to určite nie je niečo, čo by malo patriť medzi červené čísla. Moje hodnotenie: 6,5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra tvořená zvukem a obrazem v úvodu nadchne, stejně jako parádně nasnímaný les jak z nějakého z dokumentů o přírodě. Jakmile se začala odvíjet zápletka, nadšení trochu opadlo a vyklubala se z toho úplně obyčejná, i když alespoň v mém případě dost zábavná a zvědavost vzbuzující, béčkařina. Nemohu se ale ubránit pocitu, že s trochu jiným a lepším scénářem, který by se vyvaroval žánrovým výkyvům, to mohla být s tímhle audiovizuálem vyloženě lahůdková hororová sci-fi pecka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama