Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

castor 

všechny recenze uživatele

Když už režisér a scénárista Billy Bob Thornton zvolil střih vlasů Thorntona-herce tak, jak zvolil, stříhat měl víc i mezi jednotlivými scénami. Smrtící bumerang se totiž občas zbytečně táhne, a i když mu pomalé tempo svědčí, pár desítek minut by divák podle všeho oželel. Jinak je ale Thorntonovo dítko vybavené nesmírně kvalitním scénářem s hořkou příchutí a ve finále je takovou sympatickou oslavou toho lidského v člověku. Herecky samozřejmě strhující, na druhou stranu (s bohužel na jazyku) poměrně snadno zapomenutelný autorský počin!! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Slingblade je nesporný důkaz tvůrčího i hereckého talentu Billiho Bob Thortona. Jako režisér dokázal z malého příběhu velký film. Film je sporý na výpravu a podobné výrazové prostředky, jeho kouzlo spočívá v poutavosti a také hereckých výkonech. Sám Billy Bob Thorton je jako Karl prostě fenomenální. Ale není sám. Všechny role jsou obsazeny a ztvárněny excelentně. Karlův kolega z psychiatrického nápravného zařízení, rodinný homosexuální přítel, malý kluk to vše jsou postavy ztvárněny natolik plasticky, že příběhu lehce uvěříte. Zvláštní kapitolou je pak matčin přítel, který je takový parchant, že bych neuvěřil, že herec, který ho hraje, může být dobrý člověk. Film má několik obzvlášť silných momentů, hned na začátku, kdy Karl vypráví svůj příběh, poté scéna, kdy si prohlíží svou kůlnu a hovoří se svým otcem a konec. Hudba filmu také vysloveně sluší, takže není co řešit; jasných 5*. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Retardovaný Karl ako dvanásťročný chlapec zavraždil svoju matku a jej milenca a teraz, po sedemnástich rokoch má byť prepustený, ako on hovorí, z nervózneho sanatória. Billy Bob Thornton je režisérom, scenáristom a predstaviteľom hlavnej úlohy vo filme "Sling Blade - Smrtiaci bumerang". Vytvoril emocionálne silný príbeh o mentálne zaostalom mužovi, ktorý dokonale "po svojom" rieši konfliktné situácie. Nechce bezmocne čakať na spravodlivosť, je nekompromisný, bez ohľadu na pud sebazáchovy. Thorton stavia svojho hrdinu vedľa takých, ako bol Forrest Gump a necháva na divákoch, ako ho budú vnímať, aby mohli posúdiť aj seba samého. Nádherný film, dojemný a provokujúci k zamysleniu. Hoci chýba hollywoodska akčnosť, je to krásne natočený film, ktorý nie je len oslnivý na pohľad, ale vyvoláva mnoho emócií, ktorými sa vymyká od väčšiny iných snímok. Ak ste to ešte nevideli, tak bez váhania si to uložte do záložky v prehliadači, alebo tu do "Chci vidět". ! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčistších a nejupřímnější filmů vůbec. To stejné by se dalo říct i o postavě hlavního hrdiny, který se svou povahou, charakterem a taky ztvárněním může s přehledem měřit se slavným Forrestem. Začátek filmu je parádně hutný, kdy je divák vtažen nemilosrdně do reality, no pak se taktovky ujímá herecké já Jackylla a Hydea B.B.T., aby se pomalu schylovalo k (díky předvítelnosti trošku bohužel) nevyhnutelnému finále, při kterém bych své pocity popsal jako uspokojivé mrazení. Dlouho, moc dlouho jsem neviděl tak příjemný snímek o čistém přátelství a čisté duši. Zůstane ve mně dlouho, a i přesto, že ke komplexní dokonalosti mu chybí trocha toho drajvu,nemám problém mu vypálit plnou a vřele jej doporučit. I reckon B.B.T made this excellent! PS: U scény v ložnici s kladivem jsem se dokonce parádně zasmál. Jo, a gratuluju distributorovi k dalšímu z naprosto dementních překladů názvu filmu do češtiny, to se jen tak nevidí. 90% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh o jednom retardovaném dobrákovi s vražednými sklony (výborný B.B. Thornton) a jeho prapodivném přátelství s chlapcem z nefunkční rodiny (rovněž skvělý L. Black). Karla zrovna propustili ze cvokhauzu a má se zařadit do normální společnosti, malý Frank a jeho matka jsou terorizováni věčně opilým matčiným přítelem. Snad každému musí být jasné, jak tenhle film skončí... a snad nikdo by si nepřál jiný konec:-). Z mého hlediska velmi dobré drama, kde nevzdory pomalému tempu stále vnímáme napětí pod povrchem, to očekávání blížícího se násilí. Ráda si "Sling Blade" někdy zopakuju. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama