Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo.. člověk se snaží dát prostor všemu, zkusit i něco, co se mu od prvního záběru zdá hodně shady a tak se podívá i na takovou pitomost, jako je They Cloned Tyrone. Ono prakticky vždycky, když umění ustoupí ideologii a namísto tvůrčích kvalit se začnou odškrtávat formuláře se splněnými normami, končí to průserem. Tohle u nás dobře známe z naší stále nedávné historie, a tak to dokážeme celkem snadno vycítit na sto honů. Našim americkým přátelům tato neblahá historická zkušenost prakticky chybí a je to vidět. U nás máme v kinematografii s ideově zaměřenými snímky velice pochybných kvalit, kdy nejen coby herci ale i jako scénáristé a režiséři vystupovali lidé bez patřičného vzdělání, zkušeností či intelektu. Tito lidé bývali obsazováni pouze na základě svého původu a ideového smýšlení - totéž se dnes odehrává také v Hollywoodu a zpoza oceánu je na to velice smutná podívaná. Našinec se tedy vůbec nediví, když herecká hvězda v podobě Jamieho Foxxe vystupuje v brakovém snímku po boku (prakticky) neznámých ochotníků, vzpomeňme namátkou Hudba z Marsu (1955) aneb znásilnění pánů Marvana a Nového ve prospěch ideálů socialismu. Filmů, jako je tento, je už teď povážlivě mnoho a bude jich jenom přibývat.. a z toho je mi smutno. odpad! ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Je něco podivného ve městě to zdejším… hlavně tedy, když vidíte po ulicích pobíhat vaše vlastní klony! Na rovinu – po vydařených trailerech a stylových posterech jsem čekal více. Na druhou stranu to zase takový průser není. Sympatický retro vajb blaxploitationu sedmdesátých let se super hudebním doprovodem a na Netflix překvapivě povedený vizuál. Na Hromnice o den více se zde střídá s Truman show, Invazí zlodějů těl a Westworldem. Hlavní postavy zjišťují, že něco v jejich životě nehraje. Uvízli v časové smyčce nebo ne? Jsou součástí podivné reality show nebo experimentu? Jde o nějakou konspiraci? Vymaní se postupně ze svého Matrixu? A dalších otázek stále přibývá. Niggas a gangstas čtvrtě, strip kluby, laciné motely, tajné výtahy do podzemních laboratoří… a Jack Bauer ovládající krav magu. S postupem času je přeci jen už toho kecání dost a počáteční zvědavost se tak pomalu vytrácí. Ke škodě je také zbytečná délka bez výraznějšího finále. Komedie tam ve výsledku zase tolik není (v žádném případě nejde o výtku) a po většinu doby převládá příjemný mysteriózní nádech. Ideální doplněk při promítání grindhouse dvojice Planeta Teror/Auto zabiják a Tarantino bude mít z tohoto snímku určitě radost. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Na klonovaného Tyrona sem se dost těšil a výsledek je bohužel dost zklamání. Nedá se tomu sice upřít značná dávka originality, sedmdesátková blaxplotation  atmosféra je docela fajn,a Jamie Foxx je výborný, ale bohužel to všechno nezmírní fakt, že to celé nedává moc smysl a na opětovně přestřelené stopáží je to víc nuda než zábava. Nemluvě o tom, že nějaká snaha o komediální prvky je úplně mimo a vůbec to v tomhle směru nefunguje. Úplně štastné není ani obsazení Johna Boyegy do hlavní role. Ten mě zatím ani v jednom filmu nepřesvědčil, že je dobrý herec a tady to není výjimka. ..40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx v nápaditom, ale lacnom projekte, ktorý je prevedený lacno, tmavo, a to nielen herecky, a miestami primitívne, využívajúc blaxploitation ako normu. Prúserom je to, že v niektorých replikách zaznejú tak hlúpe žarty na bielych alebo niečo proti bielym, že keby to bolo povedané opačne, tak vás zatvoria až sčernáte, čím by ste chytili tú správnu farbu. Ale ak to hovoria potomkovia Senegalčanov proti tým privilegovaným neopáleným, tak je to akože hustá sranda. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Atlante (Georgia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 4. decembra 2020 do 19. marca 2021. (Arsenal83)
  • V závěrečné scéně se Tyrone (John Boyega) probudí, oblékne se a vyjde ven. Jedná se o referenci na film Pátek (1995), na jehož scénáři se podílel Ice Cube. Tyronovo oblečení se dokonce podobá postavě Craiga (Ice Cube) z filmu Pátek. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama