Reklama

Reklama

FIFA: Pod povrchem

(seriál)
  • USA FIFA Uncovered
Trailer
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2022, 3 h 44 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Co všechno obnáší organizace mistrovství světa ve fotbale? Dokument o federaci FIFA, který odkrývá její pohnutou minulost plnou tahanic o moc a velké politiky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

zdenny 

všechny recenze uživatele

52 %. Při sledování (především prvního dílu) mi přišlo na mysl, že tento dokument natočili lidé, kterým vadilo, že u lizu nebyli oni. Protože by se chovali naprosto stejně. Je to jako u nás ve sněmovně - strany nejedou po vládnoucí straně z ideologických důvodů, nýbrž proto, že se také chtějí dostat k zlatému prasátku. Další dva díly byly o suchopárném povídání (neříkám že ne úplně nezajímavém). Poslední díl to završil mistrovstvím v Kataru (to, že se s tím plno lidí neumělo smířit, je cítit všemi čtyřmi díly). Ze stejných důvodů i mně pořádání mistrovství v Kataru vadilo. Jenže ruku na srdce, kde chcete v budoucnu tak nákladnou akci pořádat? A navíc (psáno již po mistrovství) - to mistrovství se ukázalo být jedním z nejlepších v historii. Když tedy pominu účast Kataru (jako pořadatelské země), který je fotbalově poměrně nízko, a také období konání. Co se týče FIFA --- tak ať z ní fotbalové svazy vystoupí a dělají si svoje soutěže (no, má trochu vlhká představa). A co se týče dokumentu - šokovaný jsem pouze tím, jak jsou někteří šokovaní. Tak se, do prdele, podívejte jen na vaši radnici, nebo, jak už jsem napsal, do poslanecké sněmovny. Vždyť i v reality show "Survivor" se dějí svinstva. A to jde o pár peněz. Ve FIFA nejde jen o peníze, jde o strašně velký vliv. A proč by stávajícímu předsedovi nedal hlas šéf nějaké karibské asociace, když za to dostane peníze pro sebe a dalších pár "pro rozvoj fotbalu"? Celá ta mafie funguje na principu udržení moci. Sovětský svaz taky musel uplácet Jugoslávii, aby setrvávala v RVHP. Jaký je v tom rozdíl? Fotbalisti hrají, jsou skvěle placeni, lidé vyprodávají stadiony a kluci ve FIFA si žijí ve svém světě luxusu a kurev. Důležitou otázkou zůstává: Chceme vůbec, aby se tento systém změnil? Aby bylo jasno, rozhodně nesouhlasím s tím, co se nejen ve FIFA dělo a děje. Ale nejsem snílek, abych si myslel, že jednoho pěkného dne přijdou nějací hodní, neúplatní svatouškové a budou to celé řídit úplně jinak. Proto i mé nízké hodnocení. Dokument k ničemu, nic se nezmění. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No ty vole, měl sem to sjetý během dvou dnů... Až takle mě to chytlo. Dobrý je, že sem si dokument načasoval zrovna když začalo MS v tom pojebaným Kataru. Ano, o tomhle pojebaným Kataru se tady šlověk hodně dozví. á s tím absolutně nesouhlasím, ale to jen tak. Dokument tě vtáhne po pokličku tědlech hamižnejch parchantů, kteří za svůj život nakradli co mohli a ještě si přijdou nevinní. To je stejný jak ten pičus Babiš, v bleděmodrým. Co mě nejjvíc drásalo nervy, tak rozhovor s arabákem, jakýmsi šejkemm z kataru, kterej všechno co řekl byla lež. A nejepší na tom e, že i když celej svět ví, že se kradlo, nikdo z tědlech pracháčů stejně nikdy sedět nebude, stejně jako ten náš arcizmrd Babiš... NA jednu stranu sportu - ZDAR. :o) ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

Výborné. Prvý diel absolútny top, potom kvalita trochu klesla, akoby dokument stratil jasný smer čo chce povedať. Osobne som len vzdialene tušil, čo sa vo Fife odohráva a musím priznať, že som mierne šokovaný. Sepp Blatter musí isto mať nejakú poruchu osobnosti. Som veľmi zvedavý ako vypáli šampionát, ale som presvedčený, že krajiny ako Katar by také niečo organizovať nemali. (8/10) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Poctivá dokumentární práce, jen ten závěrečný titulek o údajných tisících mrtvých dělníků (kontra 3, které přiznává Katar) mohli zaměnit za fotky a konkrétní jména- to by tomu dodalo na vážnosti. Z MS v Kataru mám i bez tohoto dokumentu smíšené pocity. Z fotbalu se stává taková obluda, slovy Joao Havelange, která tu zazněla- takové monstrum, že na něj jednou přestanu koukat- přestože ho miluju. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama