Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příležitostný obchodník s drogami Simon si chce vyjet se svými kamarády do Las Vegas. Podplatí proto kolegyni Ronu, aby za něj vzala službu v supermarketu. To ale neví, že se u její pokladny objeví Adam a Zack, kteří nutně potřebují nějaké „zboží”. Rona potřebuje nějaké peníze, a tak se rozhodne sehnat drogy sama a vydělat tak pár nezdaněných „babek”. Netuší ale, že podivní „zákazníci” byli ke spolupráci donuceni policií. Horké chvilky čekají i na Simona, který nejenže v casinu prohraje hromadu peněz, ale podpálí hotel, ukradne sportovní bourák a nakonec postřelí majitele striptýzového baru. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

freddy 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film, který mne velmi zaujal. Hned na začátku mého komentáře chci říct, že srovnávat nehodlám, alespoň ne s Tarantinovými filmy, protože jsem od něj dosud nic neviděl. Ale připomnělo mi to trochu jiný film, a to sice Pátek čtrnáctého. Tam to bylo dělané docela stejným způsobem. Ale zpět k filmu. Jsou zde hezké holky a je zde velice zajímavý děj, který mě nenechal vydechnout. Byla to prostě jízda a mě tenhle snímek nesmírně zaujal svým dějem. Rozhodně jsem ho neviděl naposledy, protože si ho určitě někdy v budoucnu pustím znovu. Co více dodat? K maximálnímu hodnocení chybí jen velmi málo a není vyloučeno, že tam ta pátá hvězdička časem přibude, protože ten snímek je fakt docela dobrý. Ale zatím uděluji čtyři hvězdičky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Go je skvělej film, kterej jsem viděl už dávno, ale už jsem si ho tak moc dobře nepamatoval, takže jsem si ho netroufal hodnotit. Teď se mi konečně podařilo ho vidět znovu a rozhodně to stálo za to. Jak už tady napsalo několik lidí přede mnou, tak při sledování si určitě vzpomenete na Pulp fiction. Mně to ještě trochu připomínalo Acid house. Ale Go má oproti oběma zmiňovaným filmům dvě velký výhody - ani na chvilku jsem se u toho nenudil a všechny 3 povídky jsou +/- stejně dobrý. Když se k tomu přičtou zajímavý herci a celkem dobrej soundtrack, tak mi to vychází na takový lepší 4 hvězdičky - 85% ---------- update: Pod vlivem alkoholu zvedám hodnocení na 5 hvězdiček. Ten film si to zaslouží a ještě k tomu dodávám - Mně se to líbilo VÍC než Pulp fiction. A teď mě klidně ukamenujte... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velkolepý úspěch Tarantinova snímku Pulp Fiction nastartoval vlnu filmů, které se ho snažily buď kopírovat nebo aspoň napodobovat a vytěžit z diváckého zájmu maximum. Go spadá přesně do této kategorie filmů, jeho inspirace snímkem Pulp Fiction je zřejmá už z toho, že kopíruje jeho strukturu. Je také rozdělena do několika samostatných příběhů jednotlivých postav, které se vzájemně proplétají. Opět se tam vyskytují zajímavé stylizované postavy, které vypouštějí z úst hlášky, zabývají se nelegální činností a žijí životem, který je na hony vzdálený běžným měšťáckým představám. Kladní hrdinové se v tomto světě v podstatě nevyskytují, všichni jsou nějak pošpinění. A důležitá je i humorná nadsázka, kde jsou násilí a zločin podávány jako forma zábavy. Na druhé straně, slabinou Go je scénář, který jednak až příliš napodobuje některé filmy minulosti a jednak není tak vypilovaný. Navíc scénárista ani režisér neměli tak velkou dávku odvahy, takže nezacházeli do krajnosti a příznačné je, že na konci filmu se vlastně nikomu nic nestane - hrdinové filmu zažili prostě jen jeden divoký víkend, který nezanechal žádné následky kromě toho, že mají na co vzpomínat. Zároveň je zřejmá snaha orientovat se na mladé publikum. Je tam znát příklon k teenagerské komedii, tak populární v 90. letech. Celkový dojem: 65 %. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když si chce Simon vyjet na víkend do L.A., přemluví svoji kolegyni, aby za něj vzala šichtu v obchodě. Když se u pokladny objeví dva mládenci s tím, že by si chtěli koupit něco speciálnějšího, rozhodne se za Simona vzít i tento obchod. Ale nic není tak jednoduché jak vypadá - a když se něco může pokazit, tak se to také pokazí ... Tento film se skládá ze tří navzájem propojených příběhů, přičemž kvalitativně mají hodně sestupnou tendenci. U prvního (Ronna) jsem se bavil skvěle - hlavně při rozhovoru Ronny (Sarah Poley) s drogovým dealerem. Druhý příběh (Simon) mne bavil už o řád méně, ale přesto to bylo ještě docela v pohodě. Za to třetí příběh (Adam a Zack) mne nebavil skoro vůbec, a nějak jsem s utrpením čekal na závěrečné titulky. Když se to hezky zprůměruje, tak mi vychází průměrné 2.5 hvězdičky, a díky Sarah Poley a Katie Holmes zaokrouhleno nahoru... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Taký nevinný supermarket a aké kšefty v ňom začínajú. Dokonalé Pulp Fiction to nie je, ale blíži sa. A čo z toho vyplýva? Že drogy jsou špatné, hmmm...? Najkrajšie na filme je, že je ako ten vianočný darček - čakáš, otvoríš a je v ňom niečo celkom iné. –––– Je to bezpečný mít rádio takhle na koulích? –––– V zásadě napůl sice zcestně a napůl neplánovaně udělali jsme dobrou věc. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Původně Doug Liman nechtěl obsadit Scotta Wolfa, protože už ve filmu měl jednu hvězdu televizních obrazovek (Katie Holmes). Když jej ale zahlédl, jak si na chodbě povídá s Jayem Mohrem, hned mu došlo, že je to správná dvojka. (Ai.ma)
  • Několikrát ve filmu můžete zahlédnout komparzisty, jak nosí tričko s nápisem "Drug Free". (Ai.ma)
  • Timothy Olyphant přišel za režisérem Dougem Limanem s tím, že jeho postava dealera by měla mít tetování. Liman to zavrhl, Olyphant ale i přesto přišel druhý den s tetováním z maskérny a Liman už neodporoval. (Ai.ma)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama