Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čilý obchodník Frank Verstraeten měl peníze a chtěl žít disko. Tak si otevřel největší klub ve Antverpách, s působivým programem a nejlepším zvukem ve městě. Příběh dle skutečných událostí ukazuje, že devadesátá léta nebyla divoká jen v Čechách, ale i v Belgii. (Dny evropského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zilionár vyzerajúci ako Dangl v deväťdesiatkach, Nenápadný spotený okuliarnik s vlasmi ako pomazanými kokosovým olejom sa stal podvodníkom, rýchlo vzrástol a ešte rýchlejšie padol. Ale keď sa darí hoci aj kriminalitou, vtedy vám aj missky ležia pri nohách. Keď sa dostanete dolu, vtedy už s vami nikto nič nechce mať a aj tá krásavica bola vlastne len platená ludra, ako sa ukázalo aj dnes - odmietla, aby jej skutočné meno vo filme čo i len padlo, inak vás (za pravdu) zažalujem, vyhrážala sa. Zillion je film, ktorý pripomína staré dobré Kasína a Carlitove cesty, pre mňa ponúka ale hlavne lepšiu hudbu, ako príbeh samotný. Navyše, podľa zdrojov je tu veľmi veľa fikcie a reality len za taký kus, aby sa nepovedalo. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Mám rád klubové filmy o taneční kultuře a ještě více mám rád, když jsou zasazeny do  let devadesátých, kdy se po celé evropě odehrávalo nespočet divokých parties. O kultovních snímcích typu Human Traffic, Beats a Greenwich mean time z Britských ostrovů, nebo od našich německých sousedů jako Berlin Calling většina milovníků těchto filmů ví. Nicméně ješte se můj zážitek umocní když vím, že jsou podle skutečných události a příběhů, jako třeba u posledního zmíněného Berlín Calling.  Jeden takový se odehrál i v Belgii a to právě v plném proudu let devadesátých. Je to velmi divoka story počítačového génia Franka Verstraetena, který byl od útlých leť opravdu géniem. Měl skvělé nápady a byl v podstatě vizionář! Díky tomu v pubertě vydělával opravdu tolik peněz, že by mu je mohla závidět kdejaká malá africká země. Díky setkání s belgickým porno králem Dennisem se jeho život změní a vezme si do hlavy, že otevře v centru města největší bezkonkurenční hudební klub, což se mu nakonec podaří.  Tím se začne odehrávat něco, co by si někdo nedokázal představit ani v tom nejdivočejším snu. Je to neuvěřitelná jízda plná skvělé hudby, peněz, drog, albánských žoldáků, překážek, krásných žen a události, které vám vyrazí dech. Viděl jsem ve svém životě mnoho filmů  tohoto typu a už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí. Jak jsem byl bláhový, tak moc bláhový. Plných pět a kdybych měl tu možnost, tak i deset. Také už vím proč tak moc miluju Belgií 🙂 ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kam vás může dostat počítačová genialita, neutuchající podnikatelský duch a ctižádost být respektovaným mocným mužem. Frank to za vysokou cenu dokázal v devadesátkách a filmaři si tu retro párty jistojistě užívali...základem jsou synchronizovaná světla, pamatujte si to až budete tvořit svůj vlastní klub plný drog, sexu a paření!!  75% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bola len jedna postava, ktorá si zaslúži body odo mňa. A tou je kráľ porna Dennis Black Magic ! Pretože bol charakter a mal zásady (pokiaľ teda nešlo o mladé baby)! A navyše mi strašne moc pripomínal Roberta zo Samotárov! (Toho kokotka s kamerou, ktorý zhodou okolností, tiež ojebával baby, ako sa len dalo.) Ale samotný film mi asi v pamäti neutkvie nadlho. Nemá čím. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Herman Goosens se své dcery nehodlal vzdát tak snadno. Ale ani já se nehodlal vzdát. Pokud jsem v životě něco chtěl, vždy jsem se řídil jedním pravidlem, a to nevzdávej se, dokud toho nedosáhneš.“ A Frank Verstraeten se nevzdával za žádné situace…Hlavní hrdina nebyl zrovna sympaťák, spíš takový vychcaný parchant, ale to ani nevadí, protože z postav to táhnou především svérázná matka-strážný anděl spolu s „kouzelníkem“ Dennisem. Příběh nenudil, vcelku jsem se i bavil, a nic mě nenutilo přemýšlet nad tím, jak moc se podařilo naplnit tvrzení tvůrců „podle skutečných událostí“. A dokonale pasující hudba s vizuálem vše jen podtrhly. Hořkosladký konec k filmu také pěkně pasoval. Zillion sice nenabízí nic vyloženě strhujícího, ale film má své povedené momenty, takže dám slabší, ale ještě 4*. „Ještě jedna věc. Všechny ty dovozní daně, DPH a další nesmysly, už je to za námi. Pokud s tím nesouhlasíte, neberte si to. Děkuju.“ - „Je to legální?“ - „Víš, co říkával Frankův otec? Život je příliš krátký na to, abychom platili daně.“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen) vydírá otce své přítelkyně, bývalé miss Belgie, který nakonec, aby zabránil publikování kompromitujících materiálů, souhlasí se vztahem své dcery. Toto se skutečně stalo. (Jirka_Šč)
  • Mnohé oblečenie, ktoré má Jonas Vermeulen vo filme na sebe, daroval skutočný Frank Verstraeten. Ide o veci, ktoré nosil, keď existoval Zillion. (Arsenal83)

Reklama

Reklama