Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 063)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Takový milý a hezký mafiánský film ze života:-ú) No nekecám, viděl jsem dost filmů za mého života, kde třeba teče krev, ale podobné scény které jsem viděl zde jsem ještě v žádném jiném filmu předtím neviděl. No tady se namítne otázka, že jsem toho za svůj život asi moc hodně ještě neviděl..? Ale už jen ta scéna ubodání propiskou nebo neuvěřitelně živé brutální umlácení, fakt jako docela síla. Jeden z nejlepších monumentálních mafiánských filmů vech dob, s dobrými hereckými příležitostmi pro De Nira, Stoneovou a Pesciho. Snímek který ve svém žánru určitě nezklame. Tady Scorsese skutečně zabodoval a jako předloha mu mohl posloužit třeba "Kmotr", nebo některé 70s italské gangster/mafia filmy. "TOP 5" gangster movies of all time. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na podobné herecké sestavě jako předcházející Goodfellas. Filmová dvojčata De Niro a Pesci jsou i v tomto filmu "hustí." K tomu jim výborně asistuje Sharon Stone. Film je natočený velmi svižně. Za doprovodu hudby divák propluje téměř třemi hodinami, jako by to byla hodina jedna. Úžasný střih a kamera tomu silně napomáhají. Je zde pár opravdu úžasných scén, třeba hádky ožralé Stoneové a De Nira atp. Scorsese rád točí filmy o pravých drsňácích a i tentokrát mu to vyšlo. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese vo svojej najlepsej forme vo filme o mafianoch, prani spinavych penazi, bohatstve, drogach, zufalstve, nefungujucom manzelstve a to vsetko v Las Vegas. Dlha minutaz mi vobec nevadila, pretoze film mi ubehol ako po masle a to si ho kedykolvek rad zopakujem. Dokonca premyslam, ci to nie je moj najoblubenejsi film od Scorseseho. Sharon Stone zahrala svoju Ginger tak skvele a presvedcivo, ze si nominaciu na Oscara za hlavnu ulohu urcite zasluzila a ja som jej ho prial, avsak rovnako presvedcivo zahrala aj Susan Sarandon v drame MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktora si Oscara vtedy mohla prebrat. Agresivny Joe Pesci tiez nemal chybu a uz sa nemozem dockat na MAFIANOV (1990), ktorych som sice videl, ale nic si z toho nepamätam... 27.12.2009 _____ Robert De Niro - (Sam Rothstein) +++ Sharon Stone - (Ginger McKenna) +++ Joe Pesci - (Nicky Santoro) +++ James Woods - (Lester Diamond) +++ Frank Vincent - (Frank Marino) +++ Kevin Pollak - (Phillip Green) +++ Don Rickles - (Billy Sherbert) +++ Alan King - (Andy Stone) +++ Hudba: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ Hudobný doprovod: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z dnes již skoro klasických gangsterek Martina Scorseseho. Opět se zde objevují obvyklí "mafiánští" herci Robert De Nito a Joe Pesci a opět předvádějí nadstandartní výkony. Když se k tomu připočte Sharon Stone, která v té době rozhodně měla co ukazovat, tak nezbývá, než vyseknout tvůrcům poklonu, že v tomto žánru dokázali zase něčím překvapit. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Fakt mě ten film moc bavil: svým stylem vyprávění, zajímavými osobnostmi i příběhem. Přestože je tak dlouhý, ani jednou jsem nezačala mít pocit, že se nudím. A hned od začátku jsem fandila De Nirovi a nikomu jinému; jak to s ním dopadne, mi nebylo lhostejné... prožívala jsem to s ním jako kamarádka :-) ()

Galerie (208)

Zajímavosti (66)

  • V čase 1:42 při rozhovoru dvou šéfů o Aceovi (Robert De Niro) má při prvním záběru šéf sedící v autě vedle sebe krabičku cigaret, ale když je na něj druhý záběr, tak ji tam nemá. Při dalším záběru tam opět je. (hendrich6)
  • Scény před kasinem Tangiers se ve skutečnosti natáčely před, tehdy zavřeným, kasinem Maxim – to zrovna přestavovali, aby ho v roce 1996 otevřeli jako Westin Casuarina. (don corleone)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama