Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 10

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 10

Recenze (95)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak toto je lepšie než Jednotka samovrahov. V doslovnom zmysle. Kde sa berie s tragédiami nejaký Kennedyho klan, keď títo to brali hopom aj keď nemuseli a keď to nechcela kliatba, tak jej pomohli. Wrestling neznášam, ale tento príbeh mimo zápasov ma zaujal, aj keď v tomto prípade tieto dva prvky od seba neodseparuješ ako zelený aktivista smetie. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv jsem sledoval přenos NHL a v pauze se objevilo cokoliv z wrestlingu okamžitě jsem přepnul. Wrestling nemám prostě rád! Tady mě nezaujali jen herci, ale i parádní trailer. Mám rád příběhy co píše život. A tohle by se vymyslet nedalo. Nevidím slabiny a vše šlape od začátku až do samého závěru skvěle. Velké nadšení a 10/10. Jak je možné, že to nemá nominace na Oscary??? ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Příběh o bratrech Von Erichových, které velmi tvrdě trénoval vlastní otec tak, aby se z nich stali úspěšní wrestleři, má totiž velmi repetitivní stavbu vyprávění. Po nutném představení celé rodiny se totiž dostaneme do spirály „jeden z bratrů sbírá úspěchy v zápasení a pak se stane něco zlého“. A to je pro 130minutový film docela málo. Byla jsem docela zklamaná. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Zac Efron v roli wrestlingového zápasníka vtrhl se svojí Hulkovskou muskulaturou do filmového ringu a započal příběh legendárních bratrů s označením Von Erich. Toto životopisné drama opírající se o skutečnou událost, která zahýbala, nejen díky rodinnému prokletí Von Erichů, wrestlingovým světem, ale myslím si, že po zhlédnutí filmu i světem newrestlingovým. Já ač nejsem milovník amerického teatrálního zápasení, tak mohu být potěšen, že film jím není nijak bezdůvodně přeplněn a těží spíše z dramatických okamžiků, které se na Von Erichy valí ze všech světových stran. Režisér Sean Durkin se chopil krom velící židle i scénáristického pera a vzhledem k tomu, že toho moc na svém kontě nemá, tak ač tento snímek není stoprocentní, tak určitě stojí za nějaké to jedno podívání. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh jedné rodiny, který mě odpálil do sedačky. Příběh o vysvobození, tíze rodiny, vzájemné opoře a přehnané autoritě. Skvěle natočený snímek, který vás na začátku uvítá s otevřenou náručí a postupně vám představuje postavy. Následně vám dá ochutnat slávy rodiny Von Erichů a postupně do vás začne napouštět nepříjemné rodinné trable. A od druhé poloviny, která dostává čím dál více depresivní atmosféru vás začne máchat ve všech možných sračkách. Díky první polovině ta druhá funguje o to více a hned dostává větší dopad. Film sází a také stojí na hercích a ti jsou zde prostě skvělý! Jak Zac Efron, Harris Dickinson nebo můj oblíbený Jeremy Allen White jsou neuvěřitelní a předvádí zde jedny z jejich nejlepších výkonů. Jednoznačně jeden z adeptů filmu roku 2024! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Namiesto natáčania wrestlingových scén vo viacerých upravených sekvenciách herci predvádzali celovečerné, jednorazové wrestlingové zápasy pred živým publikom, ktoré sa organizovali v obchode s nábytkom, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako Dallas Sportatorium. (Arsenal83)
  • Chavo Guerrero, ktorý stvárňuje The Sheika, tiež pôsobil ako hlavný poradca pre wrestling počas natáčania. Guerrero tiež hovoril s hercami o predčasných úmrtiach v profesionálnom wrestlingu, vrátane smrti jeho strýka Eddieho Guerrera. (Arsenal83)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno