foto

Sabina Laurinová

  • nar. 8.4.1972 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sabina Laurinová se narodila 8. 4. 1972 v Praze. V roce 1991 absolvovala pražskou konzervatoř. Hostovala v Národním divadle a v Semaforu. V sezoně 1991-1992 byla angažována v Divadle na Starém Městě, aby v roce 1992 společně se svými spolužáky Kamilou Špráchalovou a Zdeňkem Hruškou nastoupila do angažmá v Divadle ABC.

Na zdejším jevišti dostala řadu příležitostí v komediálním repertoáru i v muzikálu, který si ji nakonec získal natolik, že je s ním v posledních letech svému domovskému divadlu tak trochu nevěrná. V Divadle ABC zazářila v inscenaci Večer tříkrálový jako Olivie.

Sabina Laurinová se do širšího podvědomí diváků dostala především díky atraktivnímu (a trošku naivnímu) vzhledu a krásnému hlasu. Ve filmu debutovala již v na počátku 90. let (Dívčí válka, Hotýlek v srdci Evropy), ale prosadila se až díky rolím v seriálech Zdivočelá země a Konec velkých prázdnin. V poslední době ji známe z obrazovek jako představitelku princezen, a to většinou záporných (Z pekla štěstí 1,2-Eufrozína nebo ve filmu Ošklivá princezna). Zahrála si také v nepříliš povedeném seriálu Bazén a v o poznání lepší komedii Jak se krotí krokodýli.

Jako moderátorku jsme ji mohli vídat po boku Pavla Trávníčka v zábavnému hudebnímu pořadu DO-RE-MI. Na muzikálové scéně se objevila v Ledeckého inscenaci Galileo a v populárním nastudování muzikálu Tři Mušketýři. Prosadila se i v dabingu, kde jsme její hlas mohli slyšet ve filmech Fantastická Čtyřka (Sue Storm), Něco na té Mary je (Mary), Aladin (Jasmína), Flubber, Power Rangres a dalších.

V roce 2004 se s ní rozešel zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek, se kterým má dceru Valentínku (nar. 2002).

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Drahá tchýně (TV seriál)
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2011 Čertova nevěsta
Popelka - kouzelný muzikál na ledě
2009 Škola pro život (TV seriál)
2007 Galileo (divadelní záznam)
Láska In Memoriam (TV film)
2006 Jak se krotí krokodýli
2005 Bazén (TV seriál)
Hamlet (divadelní záznam)
Tři mušketýři (divadelní záznam)
2001 O ztracené lásce (TV seriál)
Z pekla štěstí 2
1999 Ošklivá princezna (TV film)
Z pekla štěstí
Z pekla štěstí (TV seriál)
1998 Já a Karel (TV film)
Le prince des imposteurs (TV film)
1997 Genová inženýrka (TV film)
Polední žár (TV film)
Pražský písničkář (TV seriál)
První a poslední (TV film)
Smolař (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Poe a vražda krásné dívky (TV film)
Pohádka z větrného mlýna (TV film)
1995 Má je pomsta
Modrá krev (TV film)
O zasněné Žofince (TV film)
Ruleta (TV film)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Duhová hora (TV film)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Vášnivé známosti
1993 Hadí pohledy (TV film)
Hotýlek v srdci Evropy
Modrý pták (TV film)
Zmrazený Vasil (TV film)
1992 Klíček ke štěstí (TV film)
Pochodeň (TV seriál)
Tři dary lásky (TV film)
1991 Dívčí válka (divadelní záznam)
Kdyby tisíc klarinetů (divadelní záznam)
Planeta s tiše fialovou září (TV film)
Pohádka o touze (TV film)
Tajemství (TV film)
Usmívat se, prosím (TV film)
1990 Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
Zmatky kolem Katky (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Kainovo znamení
O čarovné Laskonce (TV seriál)
1988 Čert a dráha (TV film)
Chlapci a chlapi (TV seriál)
Jen ty a já (TV film)
Naděje má hluboké dno (TV film)
1987 Dotyky
1985 Lyžař v parném léte (TV film)
1981 Uličnictví pana Čabouna (TV film)

Dokumentární

1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)

TV pořady

2015 Telefon (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Nikdo není perfektní (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Máme dítě (TV pořad)
Světla ramp : Pocta Barrandovu (TV pořad)
2010 Hvězdy na cestách (TV pořad)
Mladší o pár let (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
Tescoma s chutí (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
O korunu krále Karla (TV pořad)
2005 Ať žije Valentýn! (TV pořad)
Pípšoubazar (TV pořad)
Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Vzpomínky nám zůstanou (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
Život plný písniček (TV pořad)
2003 Střelnice (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
Osmý den schází nám (TV pořad)
2001 Basta fidli (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Hejbni kostrou (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace