Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mix neuvěřitelné spousty filmů (jen tak namátkou: Den nezávislosti, Smrtící epidemie, Bad Taste, Vetřelec, Osvícení, libovolné drama od Kasdana atd.). Knihu jsem (pravděpodobně naštěstí) nečetl, na snímek jsem byl poměrně zvědav. Výsledkem je docela příjemné překvapení. Ze začátku velmi napínavé, tajemné a hlavně chytlavé. Po zásadní scéně v koupelně se sice z Pavučiny stává mnohem komerčnější (lacinější) počin, ale stále určitě neztrácí skoro nic na zábavnosti a divácké atraktivitě. Emzáci už byli (a určitě ještě budou) ve filmech ztvárněni mnohem lépe a děsivěji, ale to trikovou stránku díla nijak neshazuje. Herci byli sympatičtí (zejména pak můj stále větší oblíbenec Damian Lewis), Freeman (i přes malý prostor) zase ucházející psychopat, flashbacky nerušily, hudba skvěle pasovala. Jestli jsem z něčeho vyloženě zklamaný, tak je to asi pouze dosti podivný konec. Podtrženo, sečteno: Výborná zábava, ale čekat od toho něco víc než jen klasický hollywoodský "trhák" na jedno (s trochou štěstí i dvě nebo tři) ;-) použití by bylo vážně na hlavu... 70 % ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem četl knihu. Prvních 60 minut je opravdu dobrých. Hodně věrně se příběh drží knihy, hlavní čtveřice jsou poměrně sympaťáci a hlavně to má atmosféru. Ovšem poté se to zvrhne ve slátaninu, která nemá s knihou moc společného a závěr tomu nasadí korunu. I tak si myslím, že se to možná bude více líbit ( nebo méně nelíbit ) těm, co četli knihu, protože spousta motivů, důvodů a informací není ve filmu vysvětlena ( kvůli délce filmu, to je ale problém většiny adaptací Kingových knih - jak chcete 600 stran převést do dvou hodin ), jen naznačena. Téměř celá druhá polovina filmu vypadla. Scény z mládí se vůbec nepovedly, Duddits taky ne ( vše je ještě umocněno dabingem ). A rozhovory Jonesy/Pan Šedý jsou vyloženě trapné. Na skladiště paměti si stěžovat nemůžu, protože nevím, jak jinak by se to dalo natočit. Herci jsou až na Henryho ( Thomas Jane ) v pohodě ( obzvláště Bobr a Pete ). Závěr: Lepší dvě hvězdičky a pokud chce někdo točit delší Kingovu knihu, měl by to točit se vším všudy - když bude kvalitní film, divák v kině ty tři hodiny vydrží. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtveřice kamarádů se vypraví do své oblíbené chatky v lesích a brzy se kolem nich rozpoutá peklo. Armáda pod vedením fanatického plukovníka Morgana Freemana začne oblast neprodyšně uzavírat a objeví se cosi, co je dokáže ovládat. Známý hororový román Stephena Kinga se dočkal své filmové realizace a neobešlo se to bez chyb. Předně Morgan Freeman není zrovna ve své záporné roli dvakrát přesvědčivý, některé momenty se ve filmu nepovedly, nebo působí rušivě, ale po režijní stránce je to působivé, řada scén je skutečně hororově zvládnuta a nebyl jsem nijak výrazně zklamán. Je to jedna z těch podařenějších Kingových adaptací. Jako horor to celkem funguje. 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem PAVUČINY SNŮ je bezpochyby scénárista, který Kingovu předlohu osekal a zkrátil. A nejen to. Jak už to bývá zvykem samozřejmě změnil konec. V podstatě první hodina a čtvrt jsou vcelku solidní, ale zbytek filmu musí být pro neznalce předlohy zmatený a pro znalce je zase konec zmrvený. Co se týče Kasdana vedl si na režisérské stoličce poměrně dobře až na momenty z dětství, které neměli tu správnou atmosféru. Herci taky odvedli slušnou práci, nejvíc mě asi upoutal ochlasta Pete (Timothy Olyphant). Triky jsou na hodně slušné úrovni a celý příběh doprovází úžasná hudba Jamese Newtona Howarda. Škoda ale, že to nevyšlo. Příště ať to má raději tři hodiny a všechen děj namísto hodin dvou a děje jen polovinu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)

Reklama

Reklama