Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nevím, jak dalece tvůrci Kinga nepochopili, ale už takhle od prvního pohledu se mi zdálo, že zřejmě nepochopili. Přinejmenším, že se jim nepovedlo udělat z knihy film. Měl jsem z toho dojem, že jako kniha to musí být velmi zajímavé, ale jako film příšerné. Hlavně se to tříštilo na takových detailech jako je třeba příběh. Jako divák jsem nevěděl, jestli to je o nadpřirozených schopnostech partičky dobrosrdečných kluků, nebo o jejich sociálních problémech, nebo o problémech připravenosti na národní úrovni, tajné invazi mimozemšťanů nebo dokonce přímo okázalé invazi mimozemšťanů, kteří jsou kdovíproč zlí. Snad kromě zajímavého hereckého obsazení a několika, atmosférou nápaditých, pasáží nenabízí nic, co by stálo za řeč. Jen povzdychnutí na konci filmu: "Ach, a mohlo to bejt tak zajímavý." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher neni úplně špatný film, minimálně vizuální stránka stojí za pochvalu. Knihu jsem nečetl, ale občas mi to připadá jako laciny mix Aliena, The Thing a kdoví čeho všeho ještě. Alespoň herci ušli a v první polovině to mělo i docela zajímavý příběh, který se v druhé polovině zvrtl a klišé střídalo klišé. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Knihou jsem nedotčený a nejspíš snad právě proto se mi Pavučina snů tolik líbíla. Nadchlo mne zpracování vnitřního skladiště myšlenek a potěšilo sympatické obsazení (leč můj favorit padl jako první). Příjemná mnohovrstvost příběhu (která však je patrně pouhým odleskem původní knihy) udržela naplno mou zvědavost a atmosférická režie zase správné napětí... Po přečtení knihy: Stále si trvám na 4 hvězdičkách. Konec je sice slabý, ale to je patrně jediný skutečně výrazný nedostatek Pavučiny snů... ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)
  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama