Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlaková loupež pytlů vyřazených padesátikorun zdánlivě postrádá jakýkoli smysl. Poslední dobou se mezi sběrateli objevuje množství unikátních bankovek, a to umožní otevřít starý případ. (Česká televize)

Recenze (19)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyto průhledy do kriminalistického všedního dne vždy mají svoji cenu. A pro scenáristu, režii, ale nakonec i herce mají vždy zajímavost, podnětnost i atraktivnost. Seriálu nejen v tomto případě prospívá i více dějových linií, které se Pachlovi s poněkud proměnlivým, ale nikdy ne zcela ztraceným tahem na branku daří naplňovat. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vránová ze sebe dělá husu a i mluví, jako by byla sjetá nebo po chemoterapii. Fáberová, místo aby závažný důkazní materiál z místa činu dala hned expertům do laboratoře, experimentuje sama pomocí akvária. Sestra Sybila si vodí policajty, krade a obchoduje s kradenými ceninami. Pánbůh ji to určitě odpustí. Dítě je milionář. Podobnost s Fikerovou Sérií CL je čistě náhodná. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý případ. Prostředí i zápletka se mi moc líbila. Starý zámek a řádová sestra kromě invalidy dodávaly případu jakýsi pud tajemna. Kromě toho průseky s vlakem byly velmi povedené a celý temný případ dokreslovaly drobné detaily a zajímavosti. Vedlejší linka s případem z Brdy působí velmi tajemně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud překombinované a s falešnými flashbacky. Což nic proti, ale tady to působí poněkud nuceně, ne ústrojně. Směšná linie s řádovou sestrou (Kterého že to řádu? Kdo je její nadřízená, abatyše? a kriplen na vozíčku, který umí šplhat po lešení. Pokus o hororovou parodii v podání bývalého výpravčího, nyní chovatele králíků. Šoposká to opět hraje na své tělo, tentokrát ne v plavkách, ale v minisukni. Dítě bude asi milionář díky finskému proužku. Když já mu tu jeho jakože starosvětskost nevěřím. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrate Dite degradoval nekam k Hercule Poiterovi. Dej mel velkou vadu: pusobil nerealisticky. Tvar z identiku mi spise pripominal pani navladni, ale neomylne v ni poznat sestru v habitu, to chce kumst. Vyslech vezne vedeny docela navodnym zpusobem (veznovi rict, ze bachar je vrah a pak jeho svedectvim bachare "usvedcit" jako pachatele? To jako fakt? To snad by v realu neproslo, oh, wait for minute). A ten chovatel kraliku jako mel byt byvaly vypravci? 4/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • „Bankocetle“, německy „Bancozettel“, byly první papírové peníze používané na území Rakouské monarchie v letech 1762–1811. (sator)
  • Odsouzený používá slovo „chábr“. Chábr je z vězeňského argotu a tímto pojmem je označován nejlepší kamarád ve vězení. (sator)
  • Dítě (Miroslav Krobot) vysvětluje, proč se desetikoruně říká pětka, ale jedná se o mystifikaci. Hodnotu dřívějšího jednoho zlatého měly dvě koruny. Dvouhaléři proto lidé dál říkali „krejcar“, dvacetikoruně „desítka“ (měla v přepočtu hodnotu deseti zlatek) a desetikoruně „pětka“ (měla hodnotu pěti zlatek a „pětka“ se před reformou říkalo pětizlatkové bankovce). (sator)

Reklama

Reklama