foto

Miroslav Krobot

  • nar. 12.11.1951 (68 let)
    Šumperk, Československo

Biografie

Miroslav Krobot se narodil v roce 1951 ve městě Šumperk. Už odmala ho přitahoval svět divadla. Režii studoval na brněnské JAMU od roku 1975. Po dokončení studia začal působit v Západočeském divadle Cheb. Zde si poprvé vyzkoušel postupy autorského divadla. Velkých úspěchů se dočkal i na prknech Národního divadla, Divadla Vítězného února v Hradci Králové nebo v Realistickém divadle v Praze.

Od roku 1991 vyučoval na katedře alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. Od roku 1996 je uměleckým šéfem Dejvického divadla, kam přivedl tehdy celý svůj absolventský ročník katedry ALD DAMU, který se stal základem nového divadelního souboru. Po několika letech se z této scény stává díky jeho vedení jedno z nejnavštěvovanějších pražských divadel. Mezi jeho nevýznamější režie v Dejvickém divadle patří např. Oblomov, Tři sestry, Hamlet nebo Muž bez minulosti, který získal Cenu Alfreda Radoka jako inscenace roku 2010.

Na filmovém plátně debutoval až v roce 2005 ve filmu Petra Zelenky PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ, který byl adaptací jeho původní divadelní hry. Za ztvárnění této role získal Českého Lva. Následně si vystřihl roličku v dramatu RESTART, kde hlavní roli ztvárnila jeho dcera Lenka Krobotová. Jako cholerický řidič autobusu se představil v komedii ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU. Objevil se i ve snímku Alice Nellis TAJNOSTI.

Velký úspěch sklidil díky filmu MAN FROM LONDON, který soutěžil i na festivalu v Cannes. Jeho ženu si zde zahrála slavná anglická herečka Tilda Swinton. Miroslav Krobot patří mezi největší české divadelní režiséry a herce, kteří určují podobu současného českého divadla.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2020 Muž se zaječíma ušima
2019 Hodinářův učeň
Ostrým nožem
TvMiniUni: Zloděj otázek
2017 Jako z filmu
Přes kosti mrtvých
2016 A hudba hraje (studentský film)
2015 Malý Pán
2014 Osmy (TV film)
2013 Hořící keř (TV film)
Revival
Ďakujem, dobře
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
Pan Jezevec (studentský film)
Ve stínu
2011 Alois Nebel
Dům
Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D
Malý okruh pozornosti (studentský film)
Odcházení
2010 People Involved (studentský film)
2009 3 sezóny v pekle
2007 Hypermarket (TV film)
Jsem větší a lepší (studentský film)
Muž z Londýna
Na vlastní nebezpečí
Tajnosti
Venkovský učitel
2006 Účastníci zájezdu
2005 Příběhy obyčejného šílenství
Restart
2003 P.F. 77 (TV film)

TV seriály

2019 Jak si nepodělat život (TV seriál)
Non-stop lahůdky (E02)
Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (4)
Živé terče (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Poslední dabing (E12)
Vulgarismy (E04)
Budování mediálního obrazu (E03)
další epizody (4)
2016 Modré stíny (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pokrevní vztahy (S01E09)
Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (10)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (S01E02)

Dokumentární

2020 Jak bůh hledal Karla
2019 Ze života Ivana Trojana (TV film)
2014 Česká divadelní režie: Miroslav Krobot (TV film)
2013 Prvá (TV seriál) - vyp.
2012 Film o filmu - Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka
2011 Film o filmu: Dům (TV film)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Bouše, Bendl, Cvach a další (S09E09)
2007 Film o filmu: Na vlastní nebezpečí (TV film)
2005 Krejča za branou (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
Dobře namíchaný Jiří Adamíra (S03E09)

Hudební videoklipy

2019 Miroslav Kemel - Za naší stodolou (hudební videoklip) - a.z.
2018 Circus Ponorka feat. Vanua 2 – Rain (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2009 Příběhy obyčejného šílenství (divadelní záznam)
2000 Trapný večer (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Kvarteto
2014 Díra u Hanušovic

TV seriály

2019 Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (6)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (12)

Divadelní záznam

2017 Idiot (divadelní záznam)
2003 Sirup (divadelní záznam)
2002 Oblomov (divadelní záznam)
1997 Měsíc pro smolaře (divadelní záznam)
1995 Rok na vsi (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Kvarteto
2014 Díra u Hanušovic

TV seriály

2019 Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (6)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (12)

Divadelní záznam

2017 Idiot (divadelní záznam) - divadelní hra
2003 Sirup (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
2018 25. Český lev (TV pořad)
2016 Kafe s Jolanou (TV pořad)
2015 Český lev 2014 (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
2013 Kritické vlny lásky (TV pořad)
Český lev 2012 (TV pořad)
2012 Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Divadlo žije! (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(407)