foto

Marika Šoposká

  • nar. 12.11.1989 (27 let)
    Havlíčkův Brod, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala hudebně-dramatický obor Pražské konzervatoře (absolvovala v roce 2010). Ještě během studia hrála Marika Šoposká v několika školních představeních. Role ve dvou z nich - Kohoutově Ruletě a Rutově inscenaci Drahý Kadle, kampak dneska po divadle - si zopakovala i na Malé scéně Divadla pod Palmovkou. Účinkuje rovněž v divadelní společnosti Nevítaní, kde ztvárnila postavu Inés v Sartrově S vyloučením veřejnosti a Lucy v Noci bláznů. V Činoherním klubu hraje Cecilku v Hamptonových Nebezpečných vztazích a Karolínu v Carrové hře U Kočičí bažiny. V sezóně 2010/11 ztvárnila na scéně Národního divadla v Praze Bianku ze Zkrocení zlé ženy. Hraje v divadle V Celetné v inscenaci Něžná je noc. Ve Strašnickém divadle účinkuje ve hře Romeo a Julie.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2016 Benny (studentský film)
Decibely lásky
Já, Olga Hepnarová
Pravý rytíř (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
Laputa
2014 Venku pršelo (studentský film)
2013 Bez doteku
2012 Můj vysvlečenej deník
Prstýnek (studentský film)
2011 Lidice
Micimutr
Poupata
2009 Ctrl Emotion (studentský film)
Dilino a čert (TV film)
Post Bellum (TV film)
Rytmus v patách (TV film)
2008 Bába
Fišpánská jablíčka (TV film)
Hrobník (TV film)
2007 Crash Road
Opravdová láska (TV film)
Začarovaná láska (TV film)
2006 Naděje zítřka
O Šípkové Růžence (TV film)
2005 Boháč a chudák (TV film)

TV seriály

2017 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nejlepší táta na světě (S12E62)
Plné doznání (S12E61)
Trosečníci (S12E58)
další epizody (8)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
První republika (TV seriál)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Jízdenky do Paříže (S01E18)
Zpovědní tajemství (S01E14)
další epizody (8)
Škoda lásky (TV seriál)
Srdce ženy (S02E06)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Posedlost (S01E12)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Joséphine, ange gardien (TV seriál)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace