foto

Marika Šoposká

  • nar. 12.11.1989 (26 let)
    Havlíčkův Brod, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala hudebně-dramatický obor Pražské konzervatoře (absolvovala v roce 2010). Ještě během studia hrála Marika Šoposká v několika školních představeních. Role ve dvou z nich - Kohoutově Ruletě a Rutově inscenaci Drahý Kadle, kampak dneska po divadle - si zopakovala i na Malé scéně Divadla pod Palmovkou. Účinkuje rovněž v divadelní společnosti Nevítaní, kde ztvárnila postavu Inés v Sartrově S vyloučením veřejnosti a Lucy v Noci bláznů. V Činoherním klubu hraje Cecilku v Hamptonových Nebezpečných vztazích a Karolínu v Carrové hře U Kočičí bažiny. V sezóně 2010/11 ztvárnila na scéně Národního divadla v Praze Bianku ze Zkrocení zlé ženy. Hraje v divadle V Celetné v inscenaci Něžná je noc. Ve Strašnickém divadle účinkuje ve hře Romeo a Julie.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

2016 Decibely lásky
Já, Olga Hepnarová
2015 Jan Hus (TV film)
Laputa
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
První republika (TV seriál)
Venku pršelo (studentský film)
2013 Bez doteku
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Škoda lásky (TV seriál)
2012 Můj vysvlečenej deník
Prstýnek (studentský film)
2011 Lidice
Micimutr
Poupata
2009 Ctrl Emotion (studentský film)
Dilino a čert (TV film)
Post Bellum (TV film)
Rytmus v patách (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Bába
Fišpánská jablíčka (TV film)
Hrobník (TV film)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Crash Road
Opravdová láska (TV film)
Začarovaná láska (TV film)
2006 Naděje zítřka
O Šípkové Růžence (TV film)
2005 Boháč a chudák (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Joséphine, ange gardien (TV seriál)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace