Reklama

Reklama

Mafia Mamma

  • Velká Británie Mafia Mamma (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže rodinného podniku… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Taková klasická komedie. Na začátku filmu jsme si s kamarádky říkaly - na co jsme to proboha šly? Není to horror? Není. Nakonec se ukázalo, že je to ta klasická trochu krvavější komedie, u které jsme se náležitě pobavily. Hudba byla dobrá, upoutala Vaší pozornost. Herci podali neuvěřitelné výkony, Toni Colette a Monica Bellucci byli naprosté legendy, skvěle tam pasovaly.  Musím se přiznat, že jsem taky ještě neviděla Kmotra... asi to budu muset napravit. Příběh byl zábavný, moc mě bavil. Další oblíbená krimikomedie v mém žebříčku (přičemž Neřízená střela je na prvním místě, ale nevím, jestli patří do této kategorie). Dávám čtyři hvězdičky a doporučuji. :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě zábavná lehce akční komedie a ženě středního věku, jejíž snahy o kariéru ve zrychlené Americe naruší úmrtí jejího dědy, který byl shodou okolností hlavou mafiánské rodiny a Kristin si jako svou jedinou přímou příbuznou vybere jako svého následovníka. Celý film je slušně odlehčený a uvědomuje si svoje limity a jistou přitaženost za vlasy. Pro Catherine Hardwicke je to tak její doposud nejlepší režijní kousek, nicméně vzhledem ke konkurenci, kdy jejím nejlepším filmem byla do teď slaboučká Červená Karkulka není zas takový problém. Trochu škoda, že víc prostoru nemá Monica Belluci, ale Toni Collette to i tak zvládá táhnout s prstem v nose...60% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zezačátku jsem si musela zvyknout na tuhle podivnou, situačně trapnou postavu Toni Collette, což se mi po čase stopáže naštěstí povedlo, ale stejně byly mé pocity z této specifické komedie jak na houpajdě. Jedna scéna je supr, druhá hraničí s trapností a takhle pořád dokola. Lze soudit, že Catherine Hardwicke není úplně zručná režisérka a neumí vykomponovat scény tak, aby měly požadovaný efekt. Šanci tomu dát ale můžete a třeba vám to v pohodě sedne. Suma sumárum to byl docela příjemný příběh, který alespoň potěšil svěžím námětem. Hrát v něm ale někdo méně talentovaný než Toni Collette, asi bych ty tři ani nedala. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Komedie každým coulem, kdy přitroublá americká madrkau - chápej - matkokráva která drtila mou mozkovnu svou nehezkostí, neherectvím, a jiným prostě Ne!  ..během několika chvil rozehrává vcelku propojeně pospojovaně vymakanou snadno chápatelnou komediji, kdy od pohřbu až po konec jsem se tetelil blahem, přičemž je dobrý podotknout že není to nikterak přecpaný píčovinama, je to zasazený do fajn krajiny, podpůrný postavy jsou vcelku též bez demence, sem tam vodkaz na Gúdfátra jako aby se asi připomělo nezapomenutelný,  za mě jako fak dobrý ! Jíst - meditovat - píchat !   :-)  Zařazuju do svý toptenky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jó, tohle je přesně ten film, u kterého už od prvních minut cítíte, že to prostě bude fajn odreagovačka. Toni Collette je opomíjená čtyřicátnice přehlížená ve víru uspěchané Ameriky, jenž je nečekaně pozvána na pohřeb svého italského dědy. Místo sexu, pasty a vína ale dostane děděnou pozici hlavy mafiánského rodu a zábava může začít. Celý vývoj je mega prdel, chechtal jsem se skoro pořád a ikdyž zde není nic, co by vyloženě trhalo bránici, jde z filmu cítit úplně odlehčená parodie na italské gangsterky a nahrazení prodeje drog prodejem léků nebo způsoby, jakými mafia mamma "vraždí" své soky, jsou přinejmenším úsměvné. Největším trhákem jsou pro mě osobně její 2 ňoumové bodyguardi, kteří svou (ne)inteligencí nápadně připominají Tweedledum a Tweedledee a kterým prostě nejde nefandit či si je alespoň neoblíbit. Suma sumárum jde o úplně vychillovanou komedii s fajn Collette v hlavní roli, ze které nejde cítit žádná povýšená ambicioznost ani cíle bourat hranice top filmů 2023, ale naopak z ní číší čistě snaha bavit a strefovat se do vážného žánru italských gangsterů. Bavil jsem se skvěle. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa od 9. mája do 22. júna 2022 v Ríme a v Bracciano (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama