Reklama

Reklama

Mafia Mamma

  • Velká Británie Mafia Mamma (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže rodinného podniku… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Mafia Mamma je příjemná zábavná podívaná s dobrými akčními sekvencemi, která mne zaujala především i kvůli tomu překvapujícímu faktu, že Toni Collete předvedla ještě mnohem lepší výkon, než jsem teda upřímně čekal, protože jsem jako jeden z mnoha sázel spíše na skvělou Monicu Bellucci, ale Toni má taky ten pořádný italský šmrnc, který později ukáže naplno. Super překvápko, které potěší každého nadšence akčních komediálních úletů. Jo a mimochodem, tenhle snímek mi připomněl, že jsem ještě taky neviděl Kmotra.. ale brzy uvidím, slibuju! 4/5 ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jedná se bezesporu o náramně vkusnou, velmi sofistikovanou a brutálně vtipnou komedii! Tedy pokud jste hrdý potomek uklízečky a řidiče hovnocucu, sedmi třídami základní školy postižená profesionální dojnice a hospodyňka, pohlupavý homosmíšek, popřípadě rozjařená chlamýdie. To se pak dozajista děsně nachichotáte a bodře si do ruda oplácáte kolena nad všemi těmi parádními tumory. Jestliže však do výše uvedené kategorizace nespadáte, vyhýbejte se tomu důsledněji než bolševník herbicidům, protože v tom případě jde o neskonale trapnou, uboze přitroublou a rakovinu vkusu způsobující žluklou mrdku. A v ní se například dozvíte, že odpudivý padesátiletý babochlap Antonín Kotleta je ve skutečnosti čarokrásná a neodolatelná čtyřicetiletá pichna s motorovým pekáčem, které úplně každý přenádherný italský metroseksuál bytostně touží nasmrkat ricottu do cannole. A když už jsem u toho nadívání, musím na tomto místě s nesmírnou ochablostí smutně konstatovat, že i kdysi jednoznačně nejšpikovatelnější prcatice filmového plátna i světa už to má satanžel za sebou, nemilosrdně zatuchá, tyje a tleje, a když už jeden při pohledu na ní jen slintavě nefantazíruje, jak jí co nejqalitněji napěchovat makrelu, začíná si s hrůzou všímat, jak děsivá je to neherečka. Takže žádám povinnou minutu mezer za Moniku „                                                    „, než se ve finální gradaci tohoto kokotmentáře dávivě pobliju nad tímto hnisavým pásovým oparem a s nudlí u nosu nostalgicky zavzpomínám na časy, kdy se ještě točily vtipné, inteligentní a nedementizující mafiánské taškařice. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jestliže něco vypadá dobře na papíře, není to záruka toho, že to bude dobře vypadat i natočené. Obsah filmu zní skvěle, těšila jsem se na solidní komedii z italského mafiánského prostředí. K mé smůle si ovšem tvůrci tohoto snímku s tak skvělým námětem vůbec nedokázali poradit, a natočili podprůměrnou komedii s nulovým prvkem vtipu a humoru. Ono postavit film na pouze na vyobrazení mafiánů jako trapně se chovajících tupců nebo na potřebě sexu hlavní hrdinky, je zárukou neúspěchu. Začátek filmu byl velice slibný a slušně rozjetý, ovšem po příletu do Itálie a zjištění co je vlastně její rodina zač, se z celkem sympatické matky a manželky Kristin stala hysterická nána Kristin, která neuměla po čas dalších několika minut nic jiného než fňukat a ječet. Její adaptace na kápa mafiánské rodiny byla značně neuvěřitelná, nucená a předvídatelná. A ten románek hlavní hrdinky? Ale no tak, něco tak průhledného jsem ve filmu dlouho neviděla. Mě osobně by třeba potěšilo víc, kdyby onen sympatický muž byl kápo té druhé rodiny a pěkně si s Kristin pohrával...z počátku by třebas o sobě nevěděli, ale pak by se to mohli dovědět a rozehrát zajímavou bitvu mezi láskou a povinností...no ale to už fantazíruji :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Někdy máte chuť se podívat na pořádnou blbost. Mafiánská komedie s Toni Collette se zdála jasnou volbou. Jenomže, existují dobré blbosti a blbé blbosti. Mafia Mamma je druhý případ. Ač mohlo jít o švihlou podívanou, z tvůrčího štábu nikdo ničeho takového nebyl schopen. Takže sledujeme upocenou a přiznanou variaci na Jíst, meditovat, milovat. Bez meditace, zato s pořádnou dávkou nechutností, jak pomocí podpatku zlikvidovat nájemného zabijáka, nechat někoho slisovat atd. . Drastických a naturalistických scén bylo tolik, že by se za ně nemusel stydět ani průměrný horor, ale tady mělo jít o komedii. Pojďme se na to podívat. Vtipy téměř žádné, většina z nich staví na tom, že mafiáni jsou přitroublí, případně jak mamina z USA svými středostavovskými způsoby nezapadá do mafiánského prostředí. Z toho by se dalo něco rozehrát, jenomže tady autoři nedisponovali jedinou vtipnou buňkou, kterou by mohli předvést. A tak je ve finále tohle nekoukatelné pokoukání vlastně ubohé a svým způsobem i rasistické, protože z Italů dělá jedno velké mafiánské ghetto. V nadnesené komedii by se to dalo brát, tady byl ale kritický nedostatek nadnesenosti. SHRNUTÍ: Kterak Američané přešli od Kmotra ke Kmotře a na téhle cestě ledacos poztráceli. Například filmový um. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tohle se jen tak nevidí :D Naprosto ulítlá krimikomedie, která fakt pobaví. Především musím pochválit Tomu Collette, která podává fantastický herecký výkon, naprosto mě bavila a přišla mi že se naprosto hodí do toho filmu. Musím se přiznat, že jsem taky neviděl Kmotra a taky za to docela dostávám bídu :( Nečekal jsem takovou jízdu, už jenom z toho důvodu, že se mi na ten film, vůbec nechtělo z nějakého záhadného důvodu mě vůbec neoslovily trailery ( i když jsem, většinou z takových trailerů nadšený). Ve zkratce jsem rád, že jsem na to šel a že jsem si tuhle kravinu nenechal v kině ujít. Jasně ten film není nic z čeho si člověk sedne na prdel, ale byla to taková originální jednohubka, která potěší.  8/10 ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa od 9. mája do 22. júna 2022 v Ríme a v Bracciano (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama