Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 1
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle Oskarovku už jsem kdysi viděl. I po letech je to nádherná romantická komedie, ve které nechybí nic. On je cynický novinář, ona rozmazlená slečinka, co utíká bohatému tátovi za svým vyvzdorovaným ženichem (kterého samozřejmě nemiluje). Na cestě do New Yorku přes půlku Států se samozřejmě škorpí, hádají, nenávidí a nakonec po pár nedorozuměních se dají dohromady. Nechybí žádné klišé, včetně toho, že ona si málem veme jiného, ale tipl bych, že tady někde ty klišé vznikaly. A jednotlivé scény a nápady (zdi Jericha, mrkev, fingovaná hádka, stopování, hrdina hrající si na gangstera) jsou geniální. Příjemní Gable a Colbertová, perfektní režie. Chyběla mi jen scéna, kdy si na konci padnou do náruče, ale záběr s padající dekou byl myslím výstižnější. Komedie roku 1934. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nenucené přirozené herectví, dialogy, které nešustí papírem a jsou mnohdy i vtipné a vtipně vypointované, že je radost je poslouchat. Skoro bych neváhal napsat, že Capra v té civilnosti předběhl svoji dobu. Některé dialogové scény, jako třeba brodění řeky s holkou na rameni, nebo stopování, mi přišly nečekané a výborné, akorát bych poradil Gableovi, že by fakt neměl kouřit ve stohu slámy, zvlášť, když v něm leží zachumlaná jeho kamarádka :o) Chlapci tu lkají nad nepůvabem Claudette Colbert, či dokonce píšou něco o „šeredce“, s čímž nemohu souhlasit, mě přišla roztomilá a bezprostřední. Clark Gable je tady zase přímej fajnovej chlap, jak to vždycky uměl na výbornou, nedivím se, že z něho ženský v té době šílely. Ale 5* stejně nedám, protože konec mi vzhledem ke zbytku filmu přišel vykonstruovaný a náhlé prozření tatínka neuvěřitelné, stejně jako jeho naivně chápavá povaha, takový lidi jsou fakt jenom ve filmu :o) ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Podľa filmovej ceny Oscar: najlepší film roku 1934.. Nato že nemám v láske romantické filmy a už vonkoncom nie romantické staršie filmy s tridsiatich rokov ma tento kúsok celkom zaujal. Boli tu príjemné, podarené vtipné scénky . Hlavne tá v autobuse a potom v moteloch. V ktorých došlo k stredom pohlaví a rôznorodých myslí medzi bohatou slečnou a obyčajným ale bystrím novinárom.. Ako som spomínal nato aký je to starý film sú tu vtipné momenty na ktorých sa zasmeje človek aj dneska napríklad pri stopovaní auta. Dalo by sa povedať že je to aktuálny film aj pre dnešnú dobu. Film končí Happyendom ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od Franca jsem viděl zatím dva filmy - It's a Wonderful Life a Mr. Smith Goes to Washington - a oba se mi líbily. A proto jsem se na It Happened One Night dost těšil. A teď nevím, jestli nedám plný počet proto, že se mi asi od prostředku filmu předbíhaly titulky, nebo proto, že tohle prostě bylo o něco slabší, než výše zmíněné filmy. Nechápejte mě špatně, najde se tu pár scén, které mají onu "caprovskou" atmosféru (zpěv v autobuse, konec), ale pár míst mi přišlo zbytečně moc natahovaných. Na druhou stranu, Clark Gable i Claudette Colbert hráli skvěle a já se více méně nenudil a to je důvod, proč si jednou, po nějaké době, tenhle snímek opět dám (tentokrát s pasujícími titulky, ovšem :-)) a pak uvidím. Zatím 80 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, u které budete mít pocit, že jste ji, nebo minimálně j podobnou museli vidět. Jenže když si člověk uvědomí, že vznikla v roce 1934 a stále po osmdesáti letech je to film vtipný, zábavný a emotivní, je to přece jen něco, díky čemuž se Caprův snímek liší od ostatních, mladších kusů. Gable a Colbert jsou úchvatní. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Pasadena, Hollywood, Thousand Oaks a Los Angeles. (Terva)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 3. příčku. (TheDude)
  • Poté, co Claudette Colbert skončila práci na filmu, svým přátelům se na vánočním večírku svěřila: "Jsem ráda, že jsem tady. Právě jsem dokončila natáčení nejhoršího filmu roku." (Babous)

Reklama

Reklama