Reklama

Reklama

Angustia

  • Španělsko Angoixa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s milými holuby, šneky a jejich vlastníky, duševně nemocným sanitářem Johnem a jeho terorizující matkou. Jejich oblíbenou zálibou je vraždění osob pro zisk očních bulv. Co se ale stane, když se někdo skutečný nechá inspirovat? Pohodlně se usaďte a užijte si unikátní film ve filmu. Pečlivě si ale před tím zkontrolujte, zda nesedí někdo za vámi. (Okara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děsivá Zelda Rubinsteinová z Poltergeista a její vyšinutý synek. Kromě hlemýžďů a holubů milují oba oči, oči, jež společně sbírají. Báječné psycho o synovi, kterého ovládá matka (nelze nevzpomenout Psycho), se chvílemi mění v halucinogenní podívanou, kdy kromě filmu ve filmu je do děje zatahován i samotný divák. Nedivil bych se, kdyby se v kině někomu z těch spirál zatočila hlava. Očička jsou pěkně vyřezávána, vydloubávána, omývána a vystavována. Výborná kamera, hudba i věrohodné herecké výkony. ,,Neboj se mě, nejsem skutečný, jsem jen tvoje halucinace.".......fik! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální, bizární a surrealistická Kultovní Psycho Pecka! Šílená matka telepaticky řídí svého syna na krvavé mise pomsty a když skoncuje s obětmi, vydloubne jim oči a přidá je do zvláštní rodinné kolekce. Ale to je pouze film: Opravdový horor začíná v kině, kde publikum sleduje tyhle děsivé vize! J.J Bigas Luna perfektně mixuje dějové linie mezi realitou a fantasy světem filmů. Španělé dokazují, že byli Mistři i v minulém století! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

V Americe se celé osmdesátky točily x-té variace na Pátek třináctého, ale Španělé kujóni na to šli jinak. Film ve filmu, mistrně propleteny a pospojovány dvě časové roviny dělají z tohoto filmu jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Zdálo by se, že se ta premisa hypnotizující matky a její dokola opakující se promluvy k synovi zabijákovi nejpozději po půlhodině filmu vyčerpá, ale chyba – Bigas Luna má v rukávu ještě další překvapení a v druhé půlce to vše mistrně krvavě graduje. A to, jak film brnká i na lidské podvědomí, z něj činí krásně znepokojivý zážitek. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom rarita, ktorej len málo chýba k dokonalosti. Celý námet hororu by sa dal zhrnúť jedným výrokom matky: "Všetky oči nášho mesta budú patriť nám!" Mal neuveriteľne kvalitnú kameru, ani by som nepovedal, že je to horor z 80. rokov. Je to aj dosť krvavé, napriek tomu by som film zaradil medzi psychologické horory. Boli tam totiž dosť dlhé scény, v ktorých protivná matka so svojim škrekľavým hlasom hypnotizovala svojho syna, až sa mi z toho točila hlava. Naozaj, na tento film tak skoro nezabudnete, už len preto, že sa jedná o dva horory súčasne v jednom, čo sa tak často nevidí. Mrzí ma len jedno - že som ho videl AŽ teraz (ale lepšie neskoro ako nikdy). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle je fakt velký překvápko! Naprosto originální, nápadem až ke genialitě inklunující horor, který ve mně bude hlodat ještě hodně dlouho. NEZJIŠŤOVAT NIC PŘEDEM, dostaví se vám hned několikrát wow/wtf efekt. Zpracováním film vůbec nevypadá na 25 let, možná tak na polovic. Hudba, efekty, hlasy.....fakt dobrý. Viděno v anglickém znění, pravděpodobně ne naposled. Vidět to v kině hodně se rozlížím kolem sebe....90% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama