Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Producent teleshoppingové stanice GBSN Ricky Hayman dostane od majitele společnosti McBainbridge ultimatum. Pokud do čtrnácti dnů nepřijde s řešením, které by zastavilo klesající prodej, dostane padáka. Cestou za tvůrcem a producentem Scottem Hawkensem, od něhož si slibuje oživení vysílání, srazí podivného holohlavého černocha v bílém rouchu, který si říká G. Odveze ho do nemocnice. Muž se další den objeví ve studiu, aby Rickymu poděkoval, a ocitne se přímo uprostřed výroby reklamy na prací koule. Je sice vykázán, ale hektická atmosféra se mu líbí a Ricky využije jeho přítomnosti, aby zapůsobil na kolegyni Kate. Dostane nápad, aby G zkusil nabízet výrobky v jeho pořadech. První vysílání skončí zdánlivou katastrofou, když tajemný muž začne zboží pomlouvat a mluví o hledání vnitřního klidu. Ricky dostane okamžitou výpověď. Jenže pak se ukáže, že po vysílání okamžitě stoupl prodej o třicet procent. (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Kdo pak asi Eddiemu doporučuje scénáře? Že by někde tady započal strmý kariérní pád Eddie Murphyho? Svatý muž není úplný s*it a Jeff Goldblum taky není úplně marný, jen dohromady je to zábava na nedělní dopolední vysílání v televizi. Nic víc. Ale jako studijní materiál, který má vysvětlit teleshopping je to výborné :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ricky Hayman (Jeff Bridges) má na starosti skladbu programu jedné marketingové televize (teleshopping-all-day), jenže prodeje klesají a brzy asi bude Ricky bez práce. Dokonce už má šéf i náhradníka(nici) - mladou Kate (Kelly Preston). Při jedné cestě do práce oba potkají podivného muže kráčejícího po dálnici, který zásadním způsobem ovlivní jejich životy. Z G (Eddie Murphy) vyzařuje jakési fluidum, kterého Ricky neváhá využít ve svých reklamách - a prodeje ihned stoupají ... Na film jsem s přestávkami koukal asi týden, protože jsem vždy po čtvrthodině vytuhl - jen málokterý film je tak příšerně nudný jako Svatý muž (ono taky, co chcete po filmu zabývajícího se teleshoppingem). Marně přemýšlím, jestli je zde něco, co by stálo za pochvalu - snad jen Eddie Murphy, který se tentokráte spokojil s promenádou v pyžamu, a nešklebil se při tom jako v jeho dalších filmech .... ()

Reklama

Veldas 

všechny recenze uživatele

Hrozně nedoceněný film. Ono je to trochu pochopitelné vzhledem k tomu, že už je to trochu starší kousek a že tehdy v podstatě předběhl dobu. Hlavně střední pasáž filmu je skvělá a Eddie Murphy v roli "G" taktéž. Spousta důležitých myšlenek a poselství do života.. každý by se měl snažit žít mnohem víc jako "G" a vykašlat se na dnešní materialistickou společnost, která postrádá veškerý smysl. 79% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, po přečtení uvedených hodnocení jsem se na to nechtěl ani koukat, ale nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím. A byl jsem celkem překvapen. Do komedie to má opravdu daleko, spíše bych to nazval takovým rodinným filmem. Je to takový lehký film, je zábavný, ale ne vyložene komedie, kde se "řežete". Uteklo to velice rychle. Prostě příjemný nenáročný film určený k odreagování. Rozhodně se mi to líbilo! Howgh! ()

Vante 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy se nechal slyšet že dostal na výběr a to točit ,,Svatého muže,, na slunné Floridě nebo točit zběsilou honičku plnou akcí ,,Křižovatku smrti,, s Jackiem Chanem v ulicích New Yorku. No zvolil pochopitelně pohodlnou a nenáročnou cestu k natáčení které později hořce litoval.Já bych si ho samozřejmě přál vidět v Křižovatce ale co už ...na ,,Svatého muže,, se dá koukat ale je bohužel pruměrný a vzhledem k jeho ambicím dost slabý....i když neurazí je tam pár vtipných momentu ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Prípravy na natáčanie začali už v roku 1993, kedy sa do hlavnej úlohy počítalo s Johnom Candym, no po jeho smrti v roku 1994 bol projekt zastavený. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama