Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

kalap 

všechny recenze uživatele

Uslintana Mi NU-CHAi píše o uslintanom príbehu, Pomo o hypersentimentálnej rozprávke, ale nad gýčom ako bičom Gran Torino všetci slintate slzy nad primitívom, ktorý sa nechá dobrovoľne zavraždiť sprostými vrahmi.Fascinuje Vás zlo ako také, lebo sa Vás priamo nedotýka ale, čo keby sa Vás priamo dotklo? V príbehu chlapec so svojími schopnosťami mohol všetkých poslať do horúcich pekiel, ale on urobil to najkrajšie, čo mohol, stal sa energiou v priestore a čase, kde Vaše zlo nemá miesto. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeremi Reed alias Bělásek ( Powder ) alias Sean Patrick Flanery to nemá v životě lehké. Je jako albín, matka mu umřela, táta se ho vzdal. Proto žije se svou babičkou a dědou, ani ti však nebudou žít věčně. Jejich smrtí začíná jeho příběh. Příběh albína z nejvyvinutějším mozkem v historii lidstva, příběh " člověka ", který přitahuje všechny formy elektrické energie. Příběh dojemně poukazuje na několik lidských vlastností, které bychom snad ani neměli mít. Příběh zloby a nenávisti vůči jedinci, který nezapadá do našich měřítek. V příběhu si mimo jiné zahrají Jeff Goldblum alias Donald Ripley, Lance Henriksen alias Sheriff Barnum nebo Mary Steenburgenová alias Jessie Caldwenová. Tento příběh točil kameraman Christopher Doyle a hudbu dělal Boris. ....věřím v posmrtný život, protože energie nezaniká, přenáší se, transformuje a je věčná..... ALBERT EINSTEIN. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sean Patrick Flanery je tady k nepoznání vyhublej, holej a bledej a předvádí super výkon ještě podpořenej nesmírnou zajímavostí jeho postavy, ale celý to je tak trochu srážený tim, že Victor Salva se snaží pořád rozehrávat nový situace, nový zápletky, pořád něco a to, co už se ve filmu událo hodí za hlavu a už se tomu nevěnuje, takže film působí trošku přeplácaně, nesourodě a nedodělaně a z postavy Flanneryho se určitě nevyždímalo tolik, kolik se dalo ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Spousta místy až nechutných klišé, několik neskutečně očividných filmových chyb (typu "v jednom záběru tak, v dalším přesně naopak") a celkem dost nevyužitý potenciál námětu. Na druhou stranu samotný Bělásek je tak neodolatelně čistý (vč. nadpozemského zjevu), že mi asi ujede jedna hvězda... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času si člověk uvědomí, o jak nadčasový snímek se jedná. A je vcelku jedno, kolikrát byl podobný příběh o zlu, smrti, lásce, kráse a naději zfilmován, protože takových příběhů je stále zapotřebí jako sůl. Přesvědčivý výkon Flaneryho je místy až strhující. První napínavá scéna začíná lžičkou a pak už se další jen přidávají. Nechybí ani citovky na balík kapesníků, kdy prim hraje otcovské obětí. Konec je přese všechno plný naděje ve věci lepší a zřejmě také jediný správný. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)
  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)

Reklama

Reklama