Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted Brooks má v Miami úspěšnou praxi, velký dům, silný sportovní automobil a je neustále obklopen krásnými ženami. Jednoho dne se Tedův život obrátí naruby, když dostane předvolání, aby odletěl na Aljašku do městečka Tolketna a vyzvedl si tu věci po jakési Lucy Watkinsové, která ho ve své závěti uvádí jako svého syna a dědice. Až teď se dozví, že byl adoptovaný. Po příjezdu na Aljašku se seznámí s podivínským pilotem Georgem, šamanem Petrem, sympatickou Barb a drsným Jackem Johnsonem, kterému ovšem nikdo neřekne jinak než Hromový Jack. Ten, jak se zdá, ví o jeho matce mnohem víc, než je ochoten připustit. A pak přijde další šok, když Ted zjistí, že tím úžasným dědictvím, které zbylo po matce, nejsou peníze, ale stará chata a smečka polárních psů. Ta má velké šance zvítězit v blížícím se 112. ročníku extrémně náročného pětidenního závodu. Není tedy divu, že má Jack na psy spadeno a snaží se Teda přesvědčit, že Tolketna pro něj není vhodným místem k pobytu, proto by se měl psů co nejrychleji zbavit a zmizet. To je ovšem hozená rukavice, kterou Ted nemůže nechat ležet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film mal za následok, že som začal milovať omnoho viac Aljašku a hlavne psov typu Husky, títo boli mimoriadne krásni. Taktiež scenérie, turnaj, postavy a sranda s kontrastom s Miami ma zabávali a fascinovali celý film. Spájam si ho tak so zimou ako aj s letom. Dobrodružná komédia pre celú rodinu s húfom bláznivostí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. hraje často v komediích. Má pro to dost předpokladů hlavně jeho obličej. Působí totiž jako veselý člověk už od pohledu. Sněžní psi jsou rodinnou komedií, která není klasická "bouchačka do kolen" ani "popadačka za břuch". Ted Brooks ví, že něco zdědil, ale neví co. Přesto utratí peníze za letenku, v USA je létání asi běžnější než jízda autem, a chce vědět, zda se náhodou nestal milionářem. Tím spíš je to zajímavější, když původně ani neví, kdo Lucy byla. A jak už to tak bývá, přestože dědictví mu nějak atraktivní nepřijde, nakonec nejen zůstává, ale dokonce se i zamiluje. Právě na kontrastu černocha ze sluncem zalitého státu nově v zasněžené Aljašce se staví. Stejně jako na jeho nemohoucnosti se domluvit se psy. Jenže to baví chvilku, ale ne pořád. Na druhé straně, co chcete od tvůrce Flintstoneovi, či Beethovena. Prostě klasická víkendová dopolední oddychovka. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kterak roztržitý černošský zubař z Miami na Aljašce za pomoci svého nechtěného psího dědictví ke štěstí a morálnímu ponaučení přišel. Kýčovitá vizuální stránka, vlezlá hudba, neexistující scénář, debilní dialogy, k nepřežití nesympatický Cuba Gooding a trapné pokusy o situační komiku. Další z důkazů, že Disney již neumí produkovat kvalitní rodinné snímky. Sněžní psi jsou o to horší, že v po finanční stránce značně uspěli, takže tato produkční společnost asi v dohledné době na svých plánech nic měnit nebude... ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Sněžní psi jsem viděl nedlouho po uvedení filmu do kin poprvé, později jsem se na něj podíval podruhé a po pár letech ještě potřetí a vždycky jsem se dobře pobavil. Vzhledem k tomu, že se tento film se zařadil mezi komedie, splnil tak svůj účel naprosto dokonale. Tvůrci filmu v čele s režisérem Brianem Levantem svůj počin založili na několika kontrastech, které hlavního hrdinu postavili do prekérních situací a nemalou roli v něm hrála barva jeho kůže a místo odkud pocházel. Než se pustím do nejdůležitějšího povídání, dovolte mi, abych se zmínil o otci hlavního hrdiny a zároveň zubaře z Miami, kterého si zahrál Christopher Judge. Tento černoch se v tomto filmu objevil pouze na začátku a jeho bílé zuby zářily na všechny strany, zatímco v seriálu Hvězdná brána si zahrál jednu z hlavních rolí a úsměv na rtu by se dal spočítat na prstech jednorukého. Nicméně důležitou postavou filmu byl jiný černoch, jeho syn Ted Brooks, jehož si zahrál známý představitel komediálních rolí Cuba Gooding Jr.. Ten se nedlouho po začátku komedie z roku 2002 dozvěděl, že jeho rodiče z Miami jej pouze adoptovali a jeho pokrevní matkou byla ve skutečnosti žena z městečka na Aljašce, které zrovna zemřela a odkázala mu svůj majetek. Proto opustil teplé kraje USA a odletěl do mrazivého místa na Aljašce, kde lišky dávaly dobrou noc. Respektive to nebyly lišky, ale psi plemeny Husky, kterých se zde objevilo velmi mnoho. Tito krásní modroocí psi se mi líbily už dávno a proto film sbíral kladné body i v tomto ohledu. Snad to ovlivnilo i to, že jsme měli doma tři kočky plemene Ragdoll, kteří se vyznačovali také modrýma očičkama a na rozdíl od divokých Husky i beránčí povahou. Ale zpět k filmu. Dalo se čekat, že když černoch z teplých krajů a města přistane v kraji plném sněhu a mrazu, přinese to spoustu humorných situací. Tohoto kontrastu tvůrci snímku využili dokonale a tak jsme se neskonale dobře bavili. Ted Brooks se totiž musel naučit zkrotit své dědictví, kterým mimo jiné byla smečka modrookých čertíků, kteří byli zvyklí jezdit závody psích spřežení. Jeden takový se měl konat za 14 dní a přesně tolik času měl Ted na to, aby se naučil zvládat psí spřežení jako jeho zesnulá matka. Navíc se snažil najít svého otce a k jeho překvapení jím byl zkušený matador psích závodů Hromový Jack, kterého si zahrál legendární James Coburn. Byl jsem tedy zvědav, jak se bude vyvíjet jejich vztah a jestli závod vyhraje zkušenost nebo mladistvé nadšení. K mému překvapení vše dopadlo úplně jinak a tak film u mne získal další plusové body. Každopádně to byla vynikající zábava a ani tři shlédnutí na tom nic nedokázaly změnit. Snímek Sněžní psi považuji za jednu z nejlepších komedií ze zimního prostředí a zároveň za příjemně lidský film s uvěřitelným rozuzlením. Proto ode mne Sněžní psi získali čtyři modrooké hvězdičky na nebi zasněžené Aljašky ****. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě zbožňuju. Pouštím si ho každé Vánoce a pokaždé se dobře zasměju. Je tu všechno, co potřebuju u komedii. Vtipné scénky, vtipné dialogy, ti psi s až moc lidskými obličeji taky mají své kouzlo. Příběh je sice jednoduchý, ale důležité je se hlavně zasmát. A to mě se vždy povede. A navíc Cuba Goodinj Jr. je v hlavní roli naprosto skvělý a přesvědčivý. Přiznávám, že místy je to až trochu trapné, ale málokterá komedie mi některými dialogy nepřijde trapná. Holt ne každý má stejný smysl pro humor, takže se nikdy nezavděčí všem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • James Coburn stvárnil Hromového Jacka a Cuba Gooding jr. - hlavná postava Snežných psov - si zahral vo filme s takmer identickým názvom Bleskový Jack. (HUMOOOO)
  • Hodně psů, kteří účinkovali v tomto filmu, si později zahráli ve filmu Osm statečných (2006). (Cheeker)

Související novinky

Reklama

Reklama