Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted Brooks má v Miami úspěšnou praxi, velký dům, silný sportovní automobil a je neustále obklopen krásnými ženami. Jednoho dne se Tedův život obrátí naruby, když dostane předvolání, aby odletěl na Aljašku do městečka Tolketna a vyzvedl si tu věci po jakési Lucy Watkinsové, která ho ve své závěti uvádí jako svého syna a dědice. Až teď se dozví, že byl adoptovaný. Po příjezdu na Aljašku se seznámí s podivínským pilotem Georgem, šamanem Petrem, sympatickou Barb a drsným Jackem Johnsonem, kterému ovšem nikdo neřekne jinak než Hromový Jack. Ten, jak se zdá, ví o jeho matce mnohem víc, než je ochoten připustit. A pak přijde další šok, když Ted zjistí, že tím úžasným dědictvím, které zbylo po matce, nejsou peníze, ale stará chata a smečka polárních psů. Ta má velké šance zvítězit v blížícím se 112. ročníku extrémně náročného pětidenního závodu. Není tedy divu, že má Jack na psy spadeno a snaží se Teda přesvědčit, že Tolketna pro něj není vhodným místem k pobytu, proto by se měl psů co nejrychleji zbavit a zmizet. To je ovšem hozená rukavice, kterou Ted nemůže nechat ležet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jako waltdisneyácká blbost pro děcka, to je jasný, ale aji mě to docela bavilo. Obzvlášť povedený jsou psí grimasy. Jinak příběh už tisíckrát ohranej, akorát v jiným prostředí. Humor často dost pro fakany a předvídatelnej, ale někdy docela originální. Průměrná podprůměřina pro válecí odpoledne... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak ako na Aljaške?“ – „Všetko je tu biele. Aj môj otec.“ Viete čo, na siedmy raz je to celkom sranda a dobrý film. Fakt, vyskúšajte si to tiež pozrieť toľkokrát, čo ja a možno na Snežné psy tiež zmeníte názor. Keď v prvej polovici 90. rokov Brian Levant do celovečernej verzie pretavil Flintstonovcov, bol som nadšený. Keď však neskôr nakrútil rodinnú disneyovskú komédiu o snežných psoch a havajskom zubárovi (oscarový Cuba Gooding Jr.), sklamal ma. Je to hraný Disney a to hovorí za všetko: šikovné a nadmieru inteligentné zvieratá (sem-tam vylepšené drobným počítačovým efektom) najskôr terorizujú nového pána, aby spolu nakoniec vyrazili do súťaže, v ktorej nemajú šancu zvíťaziť. A zvíťazia. Ups, spoiler, prepáčte, taký vývoj deja ste asi nečakali. Z hercov stojí za zmienku najmä vtipne vyškerený Gooding, ale vlastne všetci si svoje pravdupovediac nie príliš originálne napísané roly celkom užívajú. K tomu atraktívna mrazivá výprava, postačujúci rozpočet a scenár, ktorý je raz za čas dokonca vtipný. "Musíte ho pohrýzť do ucha!" ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2002 sa Cuba Gooding junior, náhodný držiteľ ceny filmovej akadémie (Oscara) objavil v hlavnej úlohe snímku "Snežné psy". Nie moc presvedčivo, ako je u neho zvykom, stvárnil postavu Teda Brooksa, afroameričana, ktorý v severskej, zasneženej Aljaške zdedí svorku závodných psov a prihlási sa do náročného závodu. Jeho kostrbaté herecké kreácie mnohonásobne prevýšili prirodzene sympatické výkony tých ťažných psov. Mala to byť zábavná rodinná dobrodružná komédia, ale ja som sa pri nej veru moc nepobavil. ** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tedovi spadlo do klína neočekávané dědictví a ke všemu se dozvěděl, že je adoptovaný. To je trošku moc událostí na jednou. Popere se s tím pořádně. Já vím, že je to sice blbost se stokrát ohraným tématem, ale mě se to líbilo. Cuba Gooding Jr. byl výborný a psí hvězdy také. Je to taková nenáročná komedie. Nekousala bych psa do ucha. Respekt si sjednávám jinak. Pes stejně vycítí, co máte v úmyslu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +chundelatí huňáčci, nádherná krajina, slušná hudba, happy end –hodně vtipů vyzní naprázdno, slabší děj, příběh/// Je to krásný rodinný film u kterého jsem se trošku nudil a sem tam bavil. Trošku to chtělo propracovat scénář, být to víc drsnější a akčnější a nebo jen stačilo aby se film bral vážně. Nic z toho však nečekejte, prostě se jen usaďte a dívejte se. Přec jen nějaký ten důvod se najde. PS: Démon ruleZz .-)/// Celkem 61%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • James Coburn stvárnil Hromového Jacka a Cuba Gooding jr. - hlavná postava Snežných psov - si zahral vo filme s takmer identickým názvom Bleskový Jack. (HUMOOOO)
  • Hodně psů, kteří účinkovali v tomto filmu, si později zahráli ve filmu Osm statečných (2006). (Cheeker)

Související novinky

Reklama

Reklama