Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že mam v obľube psiu rasu Husky, filmu nemôžem dať lepšie hodnotenie a jedna sa o bežný film produkcie disney, ktorý nedojme ani veľmi nenadchne. Možno práve výber hlavného herca tvorcom vyšiel a ako tak zahral bravúrne. Dlho som rozmýšlal nad hodnotením ale viac ako 3,5* si film ozaj nezaslúži. Na jeden nudný zasnežený večer, postačí. 3* ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...o mým životě na vysoké škole jednou napíšu knihu s názvem Já, legenda!!!:)...jestli je vám tento název povědomí, pravděpodobně znáte stejnojmený film nebo knížku!!...prostě se mi nedaří:(...studuju již šestým rokem a konec je v nedohlednu...a včera jsem zase posral jednu důležitou písemku:(!!...jo Poky, nemám to!!!...kdybych se neučil, neřeknu ani slovo...ale já se drtil jako kretén!!!...ale zpátky k filmu:)...vlastně jsme se k němu ještě nedostali:)!!...takže je to takový příjemný, klišoidní pokoukáníčko!!!...pokud k tomu budete přistupovat s otevřenou myslí, budete spokojeni!!!...pejskové jsou opravdu nádherní a sněhové pláně mrazivě nekonečné!!!...to že lidi hrajou druhé housle tentokrát vůbec nevadí, ba naopak!!!...60%!!!...Jednou větou: Když si v životě něco sami poserete, tak se profackujte a makejte dál!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Milá klasická disneyovka, která pohladí na duši. Už když jsem poprvé ve filmu zahlédla prvního pejska, tak jsem si říkala, že přesně takové plemeno bych chtěla taky. Ale to já říkám o všech psech. :) Paul Walker byl skvělý ve své roli, velmi přesvědčivý, věřila jsem mu tu touhu vrátit se a zachránit všechny své čyřnohé kamarády. Bohužel velkou nevýhodou je délka filmu, po první půlce to upadá a už to není tak zajimavé jako v první polovině a bohužel to nudí. Kdyby to bylo alespoň o tu půl hodinu kratší utíkalo by to rychleji. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Och ten dojemný konec. Co víc si přát? No, třeba: míň happy endů. Ale budiž, když je to podle pravdivé události. Ale teda co nesnáším, jsou takový ty přikrášlený pravdy. Třeba to, jak se mezi sebou ti Azoři chovali. Oni se totiž mezi sebou chovali tak, aby to bylo pochopitelné pro člověka (a bylo poznat, že to bylo všechno nacvičený se svejma páníčkama - Azore, teď pac na druhýho Azora, Azore, dělej mrtvýho, Azore, olizuj mu hlavu a tak...), prostě kdo kdy viděl psy domlouvat se štěkáním na způsob lovu. Nebo nošení úlovku vůdci smečky. Nebo to projevování jakoby lidskejch citů (lítost, smutek, poslouchání svého vůdce na slovo). To už jsem jenom čekal, kdy ti Azoři začnou tomu mrtvýmu Azorovi dávat elektrošoky... No prostě klasická Disney produkce. Příště bych těm Azorům rači poradil, ať rač jedou na Azory. Ale teda nemůžu říct, že bych se nějak extrémně nudil. Psy mám rád a jsou to takoví ňufáci, že by si je člověk nejrač hned vzal dom a to mi z toho filma udělalo pěknej film... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)

Reklama

Reklama