Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumel si mi. Ten príbeh nebol o psoch. Bol o mojom otcovi.“ Neviem, či to bolo spôsobené mojou averziou voči umelému prejavu Paula Walkera, alebo tým, že som od zápletky „mladý, zásadový hrdina v snežnom pekle bojuje o život so svojimi psíkmi“ čakal skôr niečo ako bolo kedysi toto či toto. Nakoniec som ale bol relatívne príjemne zaskočený „vážnym“ scenárom. Nie je to tupá hraná disneyovka, skôr príjemné (hoci troška dlhé) remeslo, ktoré ÚDAJNE vzniklo podľa skutočných udalostí (pravda je však VRAJ taká, že podobné udalosti sa v 50. rokoch 20. storočia síce naozaj stali, ale prežilo podstatne menej psov). Frank Marshall, skúsený spielbergovský producent, nakrútil už i horšie (KONGO) a nudnejšie (tiež ľadové PREŽIŤ) veci. Ale i lepšie (ARACHNOFÓBIA). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry (Paul Walker) se se svojí expedicí na základně v Antarktidě mimo výzkumu také provázením ostatních (podobně šílených) vědců po ledové krajině se svými tažnými psy - například s Dr.McClarenem po bádání po zapadlém meteoritu. Při výpravě se Dr.McClarenovi stane nehoda, a jen díky tažným psům se ho Jerrymu podaří zachránit před blížící se bouří. Tato bouře ale způsobí, že osazenstvo základny musí před bouří uprchnout (uletět). Pro psy se sice mají vrátit, ale bouře je příliš silná, takže musejí nechat psy svému osudu. Po několika měsících Jerry sežene peníze, aby se vrátil zpátky na základnu, s nadějí, že snad alespoň nekterý ze psů bouři přežil ... I když z výše popsaného film může působit, že jde jen o Jerryho a jeho záchranu psů - opak je pravdou. Dobrá polovina filmu je věnována právě oněm pejskům, a jejich úprku před bouřkou, kdy jsou nuceni spolupracovat aby si zajistili jídlo či obranu před agresivním mrožem. Jinak jde o typickou Disneyovku, kde se Frank Marshall vrátil zpět ke svému oblíbenému tématu o přežití (tentokrát s pejskama). Z lidských "přicmrndávačů" lze snad jen zmínit Jassona Biggse, jako hlavního rozesmívače (i když, jak kdy...) a Paula Walkera, který ukazuje že hrát umí... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)

Reklama

Reklama