Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu super!! Víceméně neznámý italský zombie-gore-horror, který sice silně kopíruje Fulciho "Zombi 2", ale to vůbec nevadí. Svojí kvalitou jej s přehledem válcuje, stejně jako překonává řadu italských horrorů té doby (myslím tím kvalitu zpracování filmu, triků, kamery, masek atd.). Tvůrci si nelámou hlavu s dějem, na začátku obživnou všechny mrtvoly v okolí zámecké usedlosti a ty pak celý film útočí na partu lidí, kteří sem zrovna přijeli za místním profesorem. Zombie se hrnou od začátku do konce, na nic se nečeká. Perfektní kamera, úžasné detaily, úžasné masky zombií, to je opravdu podívaná. Gore scény naprosto na jedničku. Neustálé pojídání skutečných (zvířecích) vnitřností diváka opravdu kope do žaludku. Ve všech zombie a kanibal filmech "herci" maso a vnitřnosti jen tak přežvykují, ale tady se jím zombáci opravdu cpou jako skutečně hladové bestie. Krev, úchylárny, masakr až do konce ... Pět * nemohu dát z principu, ale jinak opravdu doporučuji pro všechny fanšmekry zejména italských klasických gore brutalit ... paráda! ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

...The earth shall tremple...Graves shall open...They shall come among the living as messengers of death and there shall be the nights of terror...Jedna z nejvetsich nechutnosti, ktere jsem kdy videl (uncut), vynikajici gore efekty a hnusne detaily... cervi, kozzy, sexualni uchylnost... pro slabsi povahy vstupenka do pekla....na 1-10 skale talianskych chutovek, davam bez debat znamku 10.. mimojine i za ty FANTASTICKE MASKY! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ano, to je prs tvé maminky, synáčku. Jako když jsi byl malý......uÁÁÁÁÁ!" Zombie trash Le notti del terrore má poměrně jednoduchý děj. V starobylém rozlehlém sídle s velkými zahradami se sejde skupina přátel. Ještě před nimi sem dorazil profesor historie, který neuváženě probudil mrtvé z jejich věčného spánku. Jeden se až nestačí divit, kde všude jsou mrtvoly poschovávány, když se začnou hrabat na světlo. Zbytek filmu se živí snaží utíkat a skrývat před mrtvými, což se jim příliš nedaří, byť mrtví se pohybují rychlostí mladé želvy. Nahota, krev, několikrát střeva ven (i srdce, játra, ledviny), kosa a padající hlava. Masky nemrtvých jsou velmi nevyvážené, některé vydařené, jiné komické a nechybí oblíbení červi, dojde i na žížaly (ano, jako nejen u Fulciho). Při hrátkách u rozbité okenní tabulky jsem čekal citaci s okem podle Zombie 2 (tříska), ale nakonec došlo jen k podřezání. Skvělé interiéry (což je u Italů samozřejmost), jimž dominuje červená - závěsy, koberce, čalounění... Oproti mému dávnému hodnocení jsem hvězdu přidal. Výborná hudba a skvělý happy end (škoda, že se na pilu v přímém záběru nedostalo). Chlapec Michael (Peter Bark, zde mu bylo 26 let) jakoby vypadl z Malérů pana účetního a naznačený incest měl šťavnatou dohru. Pobavil mě dabing z Řitky, kdy vyděšené, rozzuřené a zoufalé postavy křičí na nemrtvé nadávky, z nichž nejhorší mají být - ničemové a mizerové! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ženský by určitě měly víc koukat na horory, nebo alespoň znát jejich základní pravidla, pak by nemusely tropit takový kraviny, jako například tady. Určitě by se pak vyhýbaly proskleným dveřím, za kterými čeká tlupa hladových mrtvol. A zcela určitě by ani neobjímaly svoje smrtelně bledé dítě, u něhož hrozí pořádný kousanec do kozy... Burial Ground je další trash, který pokračuje ve Fulciových šlépějích a v některých momentech mu skládá poctu (dívčino oko blížící se k trčícímu střepu). Bianchi se s detaily moc nesral (v jedné scéně se do domu dobývá 9 zombies, muž spoustě z nich ustřelí hlavu, ale v následujícím záběru odchází od dveří opět stejný počet nebožtíků), ale červy prožrané masky jsou docela fajn, gore je mnoho, snad jen těch nočních záběrů mohlo být víc. P.S: Tak oškliví parchanti se rodí asi vážně jenom v Itálii. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Krása! Konečne nejaký poriadny Zombie, pomalá chôdza, vzpieranie rukami, začervená tvár červíkmi, vychádzanie z hrobov a to všetko za denného svetla, s ktorého ide atmosféra a poriadny strach. Škoda tých hereckých výkonou, ktoré sú otrasné a najmä amatérske, neužijeme si ani poriadny sex, pretože aj keď sú nejaké náznaky, skazí to ten malý chlapec, ktorý mi tam vadil. Čo ale všetko to celé zachraňuje, sú predovšetkým scénky so Zombie, pretože sa nám to rozbehne hneď na začiatku a ide sa hneď na vec, kdežto u iných Zombie kúskov si musíte nejakú tú polhodinku počkať, ale umňa to bolo dostačujúce 90 percent. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama