Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Derek1 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že i z nemocničního prostředí se dá udělat fakt dobrý seriál. Od srdce jsem se zasmál, ale byly i slzy na krajíčku. Vývoj postav velmi robustní, Mirek na začátku vypadá jako největší idiot, kterého má divák nenávidět, ale postupem času si roli prohodí s Jarkou. Postava dědy Tondy byla skvěle napsaná i zahraná!  Jen teda doufejme že nevznikne něco jako Smysl pro tumor po 20 letech :D ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Asi teda nejsem úplný expert na českou kinematografii, ale i tak si upřímně smysluplnější projekt společně s kvalitním řemeslem asi ani nepamatuju. A už vůbec si nepamatuju, kdy jsem naposledy u nějakého filmu / seriálu na konci takhle bulel... :) Nicméně jsem fakt (mile) v šoku, že ČT vyprodukovalo něco takhle výjimečného. ()

Reklama

Habanera 

všechny recenze uživatele

Zcela uvěřitelný příběh mladého člověka, který má jeden den vše a druhy všechno ztrácí. Pochopitelně všechno co bylo před nemocí - sen stát se neurochirurgem, věnovat se naplno sportu,  žít nikdy nekončící večírek a honit sukně. Zpočátku nemůže uvěřit, poté zuří, pak se opouští a nakonec musí najít sílu, jak jít dal… ()

rigby 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná o originální dílo, předlohu jsem neviděl, a tak jsem si českou předělávku hodně užíval. Možná se chvílemi hraje hodně na city, spousta věcí je zjednodušena, ale poselství zůstává. Ano, každý díl mě vzal za srdce a na každý jsem se hodně těšil. Natočeno je to výborně, režisér i kameraman se chvílemi až překonávají. Navíc podobná témata už tady moc nevznikají, takže oceňuji s malým váháním plným počtem. 5- ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený seriál na smutné téma. Tvůrci slibovali, že se na rakovinu dokážou podívat i s určitou mírou humoru a nadhledu, to se jim však dařilo jen v úvodních dílech. Sněd jedinou výhradu mám k předvídavosti děje, kdy jsem hned po 1.díle uhodl, kdo s kým se dá dohromady, kdo nemoc přemůže a kdo naopak ne. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)
  • Seriál měl premiéru na mezinárodním festivalu seriálů Serial Killer v Brně. (Filip_SK)
  • Filip Březina málem svoji první hlavní roli nezískal, protože na casting do Smyslu pro tumor přišel s knírkem. Režisérku Terezu Kopáčovou tehdy jeho image sňatkového podvodníka totiž nezaujala. Roli Filipa Kaliny nakonec získal a byl ochotný si oholit nejen vousy pod nosem, ale i vlasy na hlavě. (Česká televize)

Reklama

Reklama