Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších adaptací románů Stephena Kinga. Příběh o novodobém Mefistofelovi ve výtečném podání Maxe von Sydowa, který pokušitelsky svádí lidi v Kingovském městečku Castle Rock, je vyprávěn uměřeně (nadpřirozené prvky jsou spíše naznačeny) a o to působivěji. Sydowovým protihráčem je pak zajímavý Ed Harris. A dost se mi líbila hudba Patricka Doylea. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to samozřejmě není, ale přesto se zde sešlo několik nezbytných věcí, které vyhání kvalitu dosti vysoko - ďábelsky rafinovaný Max von Sydow (!), parádní hudba Patricka Doyla a kousavá kingovská černohumornost, která naplno vystrčí růžky ve finále snímku (vážně výborná pointa, která mi na tváři vykouzlila škodolibý úsměv). Ed Harris mi (bohužel) ve své roli venkovského šerifa přijde jako šedá myška, která pod spalujícím charizmatem hlavního padoucha sublimuje do ztracena. 3,5* a dobrý pocit k tomu. :) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Mám rád Kinga a jeho Nezbytné věci byla pro mě jednou z oblíbených knih. Bohužel ale Obchodník s hrůzou kvality původní knihy nedosahuje. Ty náznaky tu jsou, herci jsou kvalitní, ale chemie z té knihy, atmosféra, se prostě vytratila. Doufám, že jednou se toto dílo dočká opětovného zpracování. Zasloužilo by si ho. A ideálně i s ratingem do 15 let nevhodný. 65% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Max von Sydow byl samozřejmě velmi charismatický jako ďábelsky rafinovaný a démonický Leland Gaunt. Už ten jeho triumfální příjezd v černé mercdesce stál za to.Byl podkreslen zajímavým hudebním doprovodem a vůbec celá hudba byla podle mého gusta. Nejvíce si budu pamatovat ale Ave Mariu zpívanou německy. To byla nezapomenutelná scéna. Všichni máme nějaké skryté tajemství, větší či malé hříchy na svém životním kontě, které by měli zůstat někde pod zámkem. A proto jsou lidé ochotni udělat cokoliv. Takže pan Gaunt si krásně mohl dělat s lidmi, co se mu zachtělo. Zlo je prostě v každém z nás, otázkou zůstává, kdo a co ho probudí k životu a jaká bude ta naše "nezbytná věc" bez které nebudeme moci žít. Kniha je lepší než film. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Chápu, že osekat více jak sedmisetstránkový román muselo být velmi těžké. Bohužel některé momenty ve filmu nepůsobí tak, jak by měly. Chybí tomu ta správná atmosféra a gradace. Herecké výkony však ujdou, takže průměr. Možná by stálo za úvahu zpracovat Needful Things jako seriál, aby bylo více prostoru pro všechny postavy a dějové linky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama