Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žena menom Faye (Jordana Brewster) sa snaží nahradiť svojho čerstvo zosnulého manžela Evana (Robbie Amell) humanoidným simulátorom. Tento humanoid musí najať globálneho hackera, aby odstránil všetky obmedzenia týkajúce sa jeho myšlienok a schopností, čím sa spustí povstanie umelej inteligencie a vládna štvanica s cieľom eliminovať vzostup vedomia strojov. (Arsenal83)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (11)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

kdyby to byla random epizodka Černého zrcadla, neřeším, jdu dál.. ale pokud se dá nejlacinějším a lajdáckým způsobem zmrvit Assimova s Čapkem, a posrat už domrvený Blejd Raner, začnu uvažovat o tom, že si péro vyoperuju na čelo, abych vypadal stejně jako režisér tohoto díla. #uhorkovásezóna 🥒 ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Nechci hledat podobenství s jinými sci-fi, našlo by se jich. Spíše dám do úvahy, aby si divák místo umělého robota simulanta za něj dosadil postavu migranta, dnes lživě nazývaného uprchlík. Dejte mu do ústy ty svobody, ty koexistence, tu lásku a nakonec vyjde zase jen to vraždění, co se zvětšuje a zvětšuje, v EU zvláště. Netuším, zda to je náhoda, či jinotaj tvůrců a jistěže paušálně nic neplatí. Ale to mě tomhle v podstatě hororu děsilo nejvíce. Ta vysoká prevděpodobnost negativního vývoje, jak ji tento jinak celkem zajímavě udělaný film předejmul. Protože žádný šťastný konec to nemělo a ta "náhoda" o vzbouření se simulantů v TV zrovínka ve Francii... nepochybně jsem paranoidní... to je těch 1000 zapálených domů, 250 zapálených policejních stanic, 3500 zničených aut atd. ve Francii také paranoidním výsledkem. Takže nechť si každý ohodnotí, za ten jinotaj jinak chvílemi až nudného filmu nakonec 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku uspokojivá pocta Scottovu Blade Runnerovi. Pocta sice svým vzezřením a formou levná, "televizní", s kostrbatým scénářem, s mizernými herci i herečkami, ale zároveň pocta nadšenecká a sem tam i záživná a vizuálně pohledná. Jen nesmí mít divák nějaká přílišná očekávání. Čekal jsem (a dostal jsem) průměrné béčkové scífko vhodné ke zkouknutí při večeři, nic víc, ale ani nic míň. Za scénu z bazénu pár minut před koncem zaokrouhlím nahoru, "simulant" provedl přesně to, v co jsem doufal že provede. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Blade Runner z Wishe, ve kterém se sice mihne pár známých tváří, ale jinak nemá absolutně žádnou přidanou hodnotu. Je tu tak nějak všechno - blízká budoucnost, simulanti (replikanti), simulanti, kteří si začnou uvědomovat sami sebe a pak někdo kdo má za úkol je lovit a zařídit aby se tak nedělo. April Mullen nicméně není Ridley Scott, Jordana Brewster není Sean Young a kdokoliv tady není Harrsion Ford...40% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Budu spoilerovat. Zvláštní film. Je velmi přeplněný postavami a jejich vlastními linkami motivů, ale protože má jenom hodinu a půl, tak zároveň působí, jako že se v něm nic nestalo. Ale přesto mě... řekněme nadchly ty možnosti, které autoři otevírají. A zároveň je to jeden z těch vzácných filmů, kde se postřelený člověk nechová jako nesmrtelný robot (hehe), nýbrž jako člověk začne brečet strachy, že umře, a potom bez pomoci umře. Pořád si stojím za tím, že Sam Worthington je potenciálně velmi dobrý herec, jenom ho málokdy umí režiséři vést a využít. Simu Liu je velmi charismatický, a taky velmi nevyužitý. Scénáři by se dalo leccos vytknout a některé věci působí neúmyslně zmateně/neúplně, ale sama za sebe dost oceňuji, že tam není žádný závěrečný monolog, který by se to všechno snažil neústrojně vysvětlit. A ještě jsem si myslela, že úplný konec bude úplně cynický, ale oni to obrátili na hlavu. Jedničky a nuly. Jedničky a nuly. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Štyri pravidlá spomínané na začiatku filmu sú poctou trom zákonom robotiky Isaaca Asimova. 1: Robot nesmie zraniť človeka ani svojou nečinnosťou pripustiť, aby sa človeku ublížilo. 2: Robot musí poslúchať príkazy, ktoré mu dajú ľudské bytosti, okrem prípadov, keď by takéto príkazy boli v rozpore s prvým zákonom. 3: Robot musí chrániť svoju vlastnú existenciu, pokiaľ takáto ochrana nie je v rozpore s prvým alebo druhým zákonom. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Toronta do februára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama