Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozdílní podnikatelé – inovátor Mike Lazaridis (Jay Baruchel) a obchodník Jim Balsillie (Glen Howerton) – spojili své síly v podniku, který se za více než deset let stal celosvětovým hitem. Přístroj, který jeden z nich vynalezl a druhý prodával, byl BlackBerry, návykový mobilní telefon, který změnil způsob, jakým svět pracoval, hrál si a komunikoval. Ale současně s tím, jak BlackBerry stoupal k novým vrcholům, začal se ztrácet uprostřed války smartphonů, nerozhodnosti managementu, která nakonec vedla k rozpadu jednoho z nejúspěšnějších podniků v dějinách businessu. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že pro tenhle druh dramat mám celkem slabost a Blackberry je další fajn přírůstek. Především letos se s němi roztrhl pytel, ať jde už o výborný letošní Tetris či Air, tak se nesmí zapomenout ani na Social Network, Steve Jobse a Zakladatele. Blackberry má sice ze všech nejteleviznější vizuál, nemá silný herecký cásting a je to hodně Retro, ale i tak jde o zábavný počin, kde nechybí humor, silné herecké výkony- především Glenn Howerton je boží a baví celý ten rozkvět a následný pád s příchodem Applu na scénu.  Bavilo. Potěší odkazy na starší hry ( Narážka na Dooma super) a taky pomrknutí na známé velké společnosti ( NHL, Nintendo, Motorola, Misrosoft aj).7/10. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Velké překvápko a pohodová podívaná, na základě skutečných událostí, o partě kámošů, kteří se v devadesátých letech - v době kdy zatím nejen mládež honila ocas hada (Nokia 6110) nebo chytala banány (Sony CMD-J6) - rozhodli do mobilů vložit internet. S podnikáním však nemají žádné zkušenosti a potřebují někoho, kdo je i jejich byznys pořádně nakopne a přenese to mezi lidi. Parádně natočený životopis, s nabušeným soundtrackem a zatraceně příjemným komediálním podtónem (představení sekretářky, sestavování prototypů), je sice povětšinu času o přátelství, touze být pořád mladistvým a místo práce se bavit. A také o pocitu k nezaplacení, když člověk může ještě mačkat dotyková tlačítka. Později však přichází tvrdé rány od konkurence Ajfónu a nepochopení, proč vůbec někdo potřebuje telefon bez klávesnice. No, potvrzuje se zde, že když chce člověk něčeho dosáhnout, musí také něco obětovat… a čím ta oběť bude bolestivější, tím bude člověk úspěšnější. Z nedávné retro trojice podobných snímků (kostičky, kuličky, botičky) je zde vidět, že rozpočet příliš štědrý nebyl a vypadá to více televizně než výše zmiňované… ale to není vůbec na škodu, protože ten oldskůl vizuál, tomu náramně sluší a hlavně to tvůrci umí šikovně maskovat. Celé mi to přišlo natočené takovým stylem Kanclu, který při sledování dodával pocit autentičnosti. Herecky také není co vytknout a hlavní trio je správně obsazené – jak Jay Baruchel s blonďatým přelivem (v roli tichošlápka, kterého to postupně semlívá), tak samotný režisér jako jeho nejlepší kámoš a spoluvlastník, který chrlí filmové hlášky jako na běžícím pásu a střídá jedno boží tričko za druhým, a především nabroušený podnikatel Glenn Howerton, hozený mezi bandu géniů, kteří by nejraději pařili hry a dál si v práci pořádali filmové projekce. ■ AnanAss‘s Score: 8/10 ■ ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Projekci jsem nějakou dobu odkládal s tim, že půjde o standardní životopisnej film, kterej možná neurazí, ale ani nenadchne. Ale nakonec jsem fakt překvapenej, protože jsem se dozvěděl docela zajímavý věci, který jsem ani jako fanoušek mobilních technologií nevěděl. Například že BlackBerry bylo průkopníkem v posílání emailů nebo jednoduchejch zpráv ve stylu messengeru přes mobily.. Taky jsem nevěděl, že se v BlackBerry v rámci boje s Iphonem pokusili o bezdotykovej mobil. Nakonec si stejně myslim, že Blackberry nezlomily vaz bezdotykový mobily, ale přechod od bezpečnýho BlackBerry OS směrem k nějakýmu hybridu postavenym na děravýmu Androidu, kdy se jakákoliv užitečnost pro business klientelu vytratila uplně. Co se filmu samotnýho týče, byl jsem spokojenej. Casting sice neoslní hvězdnýma jménama, ale herecky šlo o nadprůměrnej počin a filmařina nebo dobová atmosféra byly taky fajn. Za zajímavý téma, kapku nostalgie a solidní zmapování vzestupu a pádu jedný "mobilový" legendy čtvrtá hodně slabá hvězda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh ostružiny, o jej rozkvete a pomalom uhnití. Našťastie som tento plod mobilného sveta nikdy nepožíval a nerozumiem fascinácii, ktorej sa mu dostalo za mlákou. Takže pre mňa film, ktorý mohol byť kľudne o vynáleze šijacieho stroja a také boli aj emócie. Je však dobré, že to tvorcovia poňali do humorného štýlu, čím sa vyše dve hodiny stávajú oveľa znesiteľnejšie. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

BlackBerry bol veru riadny fenomén, a potom sa zrazu náhle vytratil. Nikdy som nerozmýšľal, že čo sa s ním stalo, ale kvalitnou odpoveďou na túto otázku je rozhodne tento film. Vizionár Mike Lazaridis vytvoril v telekomunikačnom mobilnom priemysle doslova revolúciu. BlackBerry sa ocitlo na výslní a každý ten mobil proste chcel (vrátane mňa, sám som si jeden svojho času zaobstaral). Postupne však BlackBerry začalo zaostávať v inováciach, a keď prišiel Apple s prvým smartfónom, tak to bol začiatok konca. Samozrejme, veľkú zásluhu na páde BlackBerry mal egocentrický chamtivec Jim Balsillie, ktorý mal až príliš obchodného ducha. Spracovanie tohto príbehu ma spočiatku celkom nudilo, a celá tá kancelária, kde sa všetko odohrávalo ma neupútala. Potom sa to konečne rozbehlo a čím bližšie bol záver, tým to bolo zaujímavejšie. Celkovo na 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v severnej časti údolia Santa Clara s názvom Silicon Valley (Kalifornia, USA) a Waterloo (Kanada). (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že ide o jeden z mála kanadských filmov, ktorý sa v Kanade dočkal tak širokého uvedenia (viac ako 200 kín), stal sa tam kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Rozšírená, serializovaná verzia filmu sa vysielala ako trojdielna miniséria v televízii CBC na jeseň 2023 s použitím záberov, ktoré neboli zahrnuté do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama