Reklama

Reklama

Reality

Trailer 1

Pětadvacetiletá Reality Winner je překladatelka, která učí jógu a nakupuje v místním supermarketu, přičemž popíjí ledové latté a pravidelně zveřejňuje své příspěvky o životě na Instagramu. Když je ve stresu, používá humor jako obranný mechanismus. Jednoho dne k ní domů dorazí agenti FBI s příkazem k prohlídce - ukáže se, že dívka je podezřelá z úniku přísně tajné zprávy NSA. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (39)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama odehrávající se během pár hodin. Reality působí jako naivní dívka, ale ve skutečnosti je si všech svých činů a záměrů vědoma. Přesná kopie výslechu je velice zajímavým zpracováním, přesto postrádá konflikty a zvraty, které by snímku přidaly na dramatičnosti. Kdyby tvůrci přeci jen do děje vstoupili, celistvost by byla zanechaná, jen by byl děj komplexnější. Přes to vše je herecký výkon Sydney Sweeney naprostou delikatesou a chvílemi i horší části příběhu zachraňuje. Zajímavá rekonstrukce zatčení a amerického historického milníku, která mohla být provedená lépe, ale i přes nedostatky je fajn filmem. [TNIFFH 2023] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

minimalistické drama vycházející z přepisů domovní prohlídky a následného výslechu Reality Winner (jop,fakt se ta frajerka takhle jmenuje ve skutečnosti), která vynesla interní data NSA odhalující ovlivnění prezidentských voleb. Vzhledem k tomu, že u nás je tenhle případ známý možná jen největší fajnšmekrům a film diváka hodí rovnou do vody bez žádného vysvětlování, bylo zajímavé sledovat kudy se to celé bude ubírat a o co vlastně jde. Celé to pak stojí na decentním, ale o to uvěřitelnějším výkonu Sydney Sweeney, která ukázala, že zvládne utáhnout i takovou konverzačku prakticky o třech lidech a jedné místnosti. Samozřejmě je tu pak ještě dilema řešící zda se zachovat podle pravidel a nebo podle svědomí, ale v tomhle směru se nejde nijak extra do hloubky a to je docela škoda...60% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kompozične to bolo výborné a rozhodne originálne, ale celý tento "Reality Winner Case" ma akosi nebavil. 80 minút sa točíme v tých istých otázkach v rámci výsluchu FBI. S jediným cieľom, zistiť, prečo Reality poslala nejaký tajný dokument ďalej. Jej odpovede v podstate zmysel mali, no a vlastne len chcela, aby sa ľudia dozvedeli o tom, čo sa udialo počas ruskej intervencie do amerických volieb. Herecký výkon Sydney bol skutočne kvalitný. Len škoda, že celý film je mdlý, nezáživný, a bohužiaľ aj nudný. Pritom ten potenciál tam bol určite vyšší... 2* ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká pětadvacetiletá holka učí jógu, pije ledové latté a píše na Instagram, tak je zatraceně podezřelá, zvláště když se jmenuje Reality. Potom se ovšem nemůže divit, když ji nejdřív zastaví dva agenti FBI, pak se k nim připojí další a poté jich přijedou ještě tři auta, aby jich nebylo málo. V dívčině domě probíhá domovní prohlídka, slečna čeká venku a hlídají ji tři agenti. Jeden z nich s ní nezávazně konverzuje. Pak ji agenti začnou vyslýchat a postupně se ukazuje, že návštěva FBI má přece jenom nějaký důvod. Jedná se o komorní konverzační drama, v němž představitelka hlavní role podává naprosto brilantní výkon. Napětí se daří udržet po celou dobu filmu, který je natočený podle skutečného příběhu. Podrobnosti lze najít na Wikipedii. Jaké je poselství filmu? Možná to, že člověk neví dne ani hodiny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je v podstate hra medzi agentmi a obeťou.(s niekoľkými flashbackmi). Je to natočené tak, že máte pocit, že ste tam a len sledujete udalosti. Rozhodne to nie je pre každého a celkový dej je veľmi základný a nie je to niečo, čo by ma nejako zvlášť zaujímalo (ruský vplyv na americké voľby). Silná autenticita dokáže vyvolať až nepríjemný skľučujúci pocit. 6/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie začalo v máji 2022, trvalo 16 dní, pričom posledných 9-10 dní sa sústredilo na natáčanie vo vnútri miestnosti. (Arsenal83)
  • Celá sekvencia výsluchu bola natočená v chronologickom poradí, čo Sweeney považovala za nezvyčajné, pretože väčšina produkcií, na ktorých natáčaní pracovala, bolo natočených anachronicky. (Arsenal83)
  • Agent známý jako „Neznámý muž“ (Benny Elledge) pochází z přepisů FBI, protože v nich byl jako „Neznámý muž“ uveden jakýkoli neidentifikovaný mužský hlas na nahrávce. „Neznámých mužů“ bylo pravděpodobně více. (Johnny.ARN)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama