Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Strauss, mladý potomek aristokratické rodiny Van Daamů, trpí neobvyklou formou leukémie. Zdá se, že Johnova nemoc je stejná, jako byly dědičné choroby, jež postihovaly nejvyšší šlechtu. Společně se svou ženou Kathleen se proto vydává na ostrov, kde se narodil. Chce zjistit, kým ve skutečnosti byli jeho rodiče a proč má takové potíže. Současně by rád našel příbuzné, kteří by mu možná dokázali pomoci. Na ostrově však objeví děsivá monstra, jež se během desetiletí rodila pouze z incestních vztahů mezi příbuznými. Přítmí a bezpečí podzemí opouštějí pouze ve chvílích, kdy hlad či touha po krvi přesáhnou kritickou mez a přehluší pud sebezáchovy. Tehdy vylézají z podzemních chodeb a zabíjejí. Jednoho dne se však jejich cesty zkříží se Straussovými... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná adaptace Lovecraftovy povídky Číhající děs je ve výsledku ještě o něco horší, než ta přiznaná, přestože v některých aspektech ji poráží. To hlavně v oblasti zápletky, dokonce bych řekl, že to k ní má blíž než právě Hrůza pod zemí. Bohužel je to horší v jiných aspektech, ať už je to chybějící spád, režie, Roy Dupuis nebo technická kvalita filmu. Scénář by měl zápletku využít daleko lépe (a to ho měl na starosti také velezkušený Dan O'Bannon) a nezachrání to ani slavný Rutger Hauer. Film pražského rodáka Petera Svátka tak nedosáhne ani na druhou hvězdičku. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá daleko od totální blbosti. Nejvíc ho shazuje hodnocení "horor", já se naopak v některých "vypjatých" okamžicích neubránil smíchu. Naopak prohlášení místních na adresu hlavního hrdiny: "Ten je krásný...", to byl skutečně horor. Proč hvězdička? Protože Rutger Hauer (viz recenze "Odpadlík") a prvky "osvěty" (viz recenze "willis"). :o)))) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak bych v úvodních titulcích čekal napsáno "podle H.P. Lovecrafta" při sledování mě napadly hned tři Lovecraftovy povídky, které by mohly být použity jako námět. Trochu mě taky překvapuje až příliš nízké procento hodnocení. Odpad si to podle mě nezaslouží hned ze dvou důvodů (za každej jedna hvězdička): 1) Svým způsobem originální (nebo alespoň ne zase tak často viděná a používaná) zápletka; 2) Masky zrůdiček. To, že i navzdory tomuhle je ten film dost slabej a mohlo se z něj vytřískat mnohem více, je prostě smůla. Zas taková hrůza to není a stačilo by jen málo, aby to mohlo být o dost lepší. Je tu pár povedených situací a zajímalo mě, jak to skončí - to občas u filmu stačí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako jednému z mála sa mi to páčilo. Podľa mňa podarený béčkový horor o zmutovaných, zakrpatených potomkoch atristokratickej rodiny, čo žijú v podzemí a požierajú mŕtvoly napustené formaldehydom. Scenáristicky je to možno nedomyslené a logikou sa radšej netreba zaoberať, ale je to (ne)príjemne morbídne a obludky sú roztomile hnusné ( ako vyžratý E.T ). A dokonca celkom strašidelné. ()

dede666 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tento film díváte za účelem pobavení se, dokonale ho splní. Už dlouho jsem se tak nenasmála. Vede také v množsví nelogičností (pravada, očekávat logiku v béčkovém hororu je fakt pitomost, ale co na tom ostově ty mrtvoložravé potvé potvory jedly dříve, nemohlo tam být dost pohřbených, s ohledem na jejich spotřebu, po přestěhování hřbitova a hlavně, CO TAM PROBOHA ŽRALY POTOM, KDYŽ VŠICHNI ODEŠLI?). No a Dupius je tak krásně aristokraticky chorý, že prostě nemohu jinak než za čtyři. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama