Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Stalker (1979) 

Asi bych měla přepsat všechna hodnocení filmů. Šest dát nelze, ale s tímto filmem nesnense srovnání žádný.

plakát

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (2007) 

Jednu hvězdu za ru srandu. Doporučuji ke zhlédnutí ve skupině a nestřízliví, pobavíte se. Jen fakt doufám, že tohle nikdo nemyslel vážně.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Velmi nesympatický chlapeček, jemuž ubožáčkovi umřel tatínek, ale je to takový fracek, že ho nemůžete litovat. Velmi dobrý (jako asi vždy) Reeves v roli odtažiteho mimozemšťana. Velmi nelogicky jednající postavy. Velmi nesmyslný důvod pro nezničení lidstva (nějak jsem fakt nepochopila, co ho přesvědčilo). Velmi slabý závěr. Velmi zklamaná divačka, neb očekávání zde byla.

plakát

Vikingové (1999) 

Nebýt toho, že se většina nejzajímavějších akcí odehrává potmě, dala bych i 4 a to Banderase nemusím. Samozřejmě neočekávejte historickou věrnost reálií ani lidí (Vikingové byli prý tmavovlasí a ne nijak velcí, to mám od jednoho Švéda)

plakát

Princ Valiant: Boj o Excalibur (1997) 

Přiznám se, že jsem se na tenhle film koukla zejména proto, že jsem chtěla vidět, jak vypadal Stephen Moyer když byl mladší (dost dobře). Mám ráda fantazy a snesu hodně. Nevadil mi ani tak lehce zmatený děj prapodivně využívající Exkalibur, dobře jsem snášela i značně toporné herecké výkony, ovšem co tenhle film totálně pohřbívá je kamera chaoticky těkající, o snad umělecké záběry se pokoušející. Nicméně, bereme-li to jako oddechovku, dá se to celkem dobře přežít. Proto za 3.

plakát

Tupíři (2010) odpad!

Odpadem velmi šetřím a snesu hodně. U parodie snesu jakoukoliv míru trapnosti i nechutnosti, ovšem tady chybí vtip. Je fakt, že lze jen těžko parodovat parodii.

plakát

Zavři mi oči (1991) 

Stojí za to vidět, už jen pro skvělé herecké výkony mužských představitelů. Velmi zajímavé je i prostředí, kde se většina děje odehrává. Mám jedinou výhradu a to ke scéně, kdy dochází k prvnímu (?) sexuálnímu kontaktu, nějak jsem v tu chvíli nechápala motivaci Natálie, všechno se to vlastně odehrálo moc rychle. Britové snad ani neumějí natočit špatný film.

plakát

Querelle (1982) 

Vůbec si netroufám tvrdit, že jsem film plně pochopila, nicméně řadím ho k těm, které je nutno vidět znovu (a znovu, znovu). Vizuelně nesmírně přitažlivé (a tím nemyslím zdaleka jen muže, oblečné tak jak jsou). Pokud se vám nechce myslet, nedívejte se na to.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Film sám o sobě, by si možná zasloužil i čtyři hvězdy, ale vzhledem k předloze, jsem přesvědčena, že z toho dalo udělat víc. Starý Londýn je správně ponurý, špinavý a odpudivý, představitel Doriana je dostatečně pohledný a přitažlivý, Colin Firth je (jako vždy) přesvědčivý, ale přesto je to celé nějak prázdné.

plakát

Hemoglobin (1997) 

Pokud se na tento film díváte za účelem pobavení se, dokonale ho splní. Už dlouho jsem se tak nenasmála. Vede také v množsví nelogičností (pravada, očekávat logiku v béčkovém hororu je fakt pitomost, ale co na tom ostově ty mrtvoložravé potvé potvory jedly dříve, nemohlo tam být dost pohřbených, s ohledem na jejich spotřebu, po přestěhování hřbitova a hlavně, CO TAM PROBOHA ŽRALY POTOM, KDYŽ VŠICHNI ODEŠLI?). No a Dupius je tak krásně aristokraticky chorý, že prostě nemohu jinak než za čtyři.