Reklama

Reklama

V karavanu po Maďarsku


Epizoda 2 (E02)

(epizoda)
Česko, 2023, 26 min

Scénář:

Kateřina Lhotská

Hrají:

Vica Kerekes (průvodce)

Obsahy(1)

Vica se vydává do hornaté krajiny Somló, na jejíchž svazích se rozpínají vinice rodící proslulá vína s minerálními tóny v chuti. A stejně jako víno, patří k Maďarsku i termální lázně. A jezero s léčivou vodou Hévíz se řadí k těm vůbec nejnavštěvovanějším. Na nezájem turistů si zejména v létě nemůže stěžovat ani Balaton. Vica poznává jeho severní část, která nabízí nádherné výhledy, útulné uličky malých měst i bezpočet příležitostí ke koupání. Opominout nelze ani gastronomii a rybí polévku přímo ikonickou – halászlé. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V termálních lázních Hevíz jsem byl a vřele doporučuju. Něvěděl jsem, že se tam v jezeře vymění voda každých 72 hodin, ale v sirné vodě stejně nepřežije jediná bakterie. Na Balaton jsme jezdili se učit serfovat. I když v Čechách prší, přijede sem a je zde slunečno a teplo. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14682495917-v-karavanu-po-madarsku/221544160180002/ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá místa v okolí Balatonu, která si stojí za to napsat do itineráře na dovolenou. Průvodkyně Vica by byla fajn, jen kdyby bývala mluvila k divákům raději slovenštinou než vynucenou češtinou a celé to zběsile rychlé tempo komentářů na pozadí zpomalilo a bylo tak zřetelnější a příjemnější na poslech. Ještě, že alespoň ukáží mapku s navštívenými místo neboť jinak bych název, jméno, častokrát z toho zadrmolení ani nerozluštil. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Maďarsko mě vždy připadalo jako plochá nevýrazná země pro cestovatele. Na Balatonu jsem byl 2x v mládí, ale tak krásně jak to ukázala Vica Kerekes v tomhle dokumentu jsem nezažil. Chutná mě maďarská kuchyně, výborné klobásky, Tokajské víno. Rád se vrátím díky tomuto pořadu do málem zapomenuté země, poslední dobou jezdím v zimě pouze do termálních lázní. Těším se na další epizody, nebudu hodnotit každou zvlášť, ale jako celek. Tyhle cestopisné pořady mám velice rád. ()

Reklama

Reklama