Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to měl zaškatulkované jako nezajímavé, málo akční béčko natočené sice v osmdesátkách, ale stylem zaseklé ve špinavých a syrových sedmdesátkách, z jejichž slavných kriminálek nemálo čerpá. Zabordelený, studený a nehostinný New York, serpicovsky zarostlý Sly a zápletka o dvou fízlech, kteří podobně jako v o deset let starší Francouzské spojce prohánějí v hnusných ulicích spodinu, dokud se nedostanou k velké rybě - teroristovi, který ohrožuje a vydírá jejich město (a la záporáci Drsného Harryho). Až s odstupem času jsem to docenil jako solidní městský akčňák, který mě sice zrovna akcí moc nenadchnul a hrdinové se nejednou zachovají idiotsky (pronásledování na diskotéce a vzápětí v metru), ale líbily se mi kulisy špinavého velkoměsta, vztah DaSilvy a jeho protiteristického mentora, čerstvé téma terorismu a záporák Vulfgar, inspirovaný skutečným teroristou Carlosem aka Šakalem a charizmaticky zahraný v Americe debutujícím Hauerem. Sly si odehraje svoje ve své typické roli "nezabíjím, dokud mě nepřitlačíte ke zdi" (viz. o rok mladší Rambo), ale jeho spojení s Williamsem nefunguje, protože se scénář víc nevěnuje Williamsově postavě a vztahu obou parťáků. Solidní film - spolu s Frankenheimerovou Černou nedělí jeden z prvních filmů o terorismu v USA - který bohužel propadl jako jakýkoliv Slyův film z té doby, co se nejmenoval Rocky nebo Rambo. Ve stejném roce vzniklo i ještě mnohem sedmdesátkovější a vynikající policejní drama Pevnost Apačů v Bronxu s Newmanem, ale to kopalo jiným směrem. Distribuce u nás: Fine Production. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mám spoustu neobjektivních hodnocení. Někdy je to tím, že v daném filmu hraje můj oblíbený herec. Jindy tím, že od filmu dostanu o dost víc než jsem čekal. A někdy mi film sedne v danou chvíli a vím, že znova ho vidět nepotřebuji. No a tady se to sešlo vše najednou. Sly v zajímavé roli béčkové kriminálky ve které honí Hauera jako nelítostného teroristu. Nic víc vědět není třeba. Celou dobu jsem věděl, že jestli dám tu 4tou hvězdu bude hraniční i pro mě. Závěr byl ale super a věřím, že ve své době hodně nápaditý a ji tam můžu loupnout s čistým a neobjektivním svědomím. 70 procent. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #75” - Právem zapomenutý podivný “akční film” se Stallonem z doby mezi Rockym II a prvním Rambem. Parťáka mu zde dělal Billy Dee “Lando” Williams, záporáka si střihl Hauer a režíroval to Bruce Malmuth, jehož nejlepším filmem byla o 9 let později Seagalovka Hard to Kill. Film se potácel v produkčních problémech od začátku a ke konci prorukci vedl zřejmě Stallone, pak byl snímek Night Hawks brutálně sestříhán a film je hrozná nuda, chybí tu zajímavá akce, Stallone strašlivě vypadá a ještě strašlivěji hraje, s těmi dialogy by toho moc nesvedl ani Al Pacino. Celé je to hrozně naivní báchorka o teroristovi Hauerovi, který si vyřizuje účty s OSN. A mezinárodní jednotka v boji proti terorismu si vybere Stallona a Williamse, jinak bojující proti kapsářům, aby jim pomohli Hauera dopadnout. Zaujme asi jen honička metrem a bizardní konec. Viděno na Nova Cinema. 2* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rutger jako nelítostný německý terorista, co nesnáší britský kolonialismus, OSN, mediální nezájem, zvědavé stevardky a chlapy v dámských parukách a proti němu obvyklí podezřelí módní policie Lando Calrissian a Sylvester Stallone. U Slye bych se milerád zastavil, protože tahle role v Nighthawks, kteří mimochodem celou dobu skáčou, jak pískají žánrová klišé, pro něj musela být varováním. V baretu, brejličkách a s pečlivě zastřiženým fouskem vypadal, jako by zrovinka slezl z dole neoholené účastnice večírku s Kitty a hřebci a v roli policajta působil jako neskutečný dement s ptačím mozkem (zřejmě proto zastával funkci volavky). Po tomhle veskrze tragikomickém hereckém představení nejspíše pochopil, že ztvárnění vietnamských veteránů musí vzít z jiného konce, jinak bude za debila.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Až nezvykle měkoušskej Slyouš, na můj vkus, půl hodiny hypnotizuje teroristu uhrančivým pohledem, že by to trklo i to největší trdlo..." čumí na mě polda,ty vole...musím se zdekovat " ...samo, že se dotyčnej frajer vypaří...." a běhej za mnou ty blbej poldo...když je ti líto bezbranejch civilistů ".... a tak to pokračuje, honička, výbuchy, schovávačka, držení rukojmích, vyjednávání, přežití, moment překvapení...a rozhodující střelba...jejda, správňák nabral dech...to zírám....nasadí si zpět slušivý brýle...a je to. -)) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama