Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Přežít tenhle film se mi podařilo jen díky utkvělé myšlence, že tím adekvátně uctím památku všech lidí, kteří tehdy v Andách zahynuli. Je to neuvěřitelně táhlé, nudné a přestože se jedná o velice silný námět, je zpracován až trestuhodně povrchně. Za světlé body v něm považuji jen prvních a posledních deset minut. Vše mezi tím mi splynulo v jednu jednotvárnou a lehce zašedlou kouli sněhu. Když i motiv s morálním dilematem zda jíst či nejíst hýždě svého kamaráda zvládnete na jedno zívnutí, je asi něco špatně. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už asi potřetí, ale poprvé jako dospělý, ty dvě reprízy jsem zvládl, když mi bylo nějakých 12 let, a logicky ten film ve mne zanechal nějakou stopu. Tehdy jsem tento film svým dětským zrakem považoval za horor a bál jsem se na něj dívat sám. Nyní tento film považuji za zajímavé drama plné skvělých hereckých výkonů a hlavně založené na pravdivé události, což ho činí ještě děsivějším. A překvapením pro mne bylo, když jsem teď při té mé třetí repríze zjistil, že jednu z hlavních rolí tamn hraje Ethan Hawke, kterého považuji za kvalitního herce. Prostě tenhle film považuji za vynikající kousek a nutno dodat, že filmaři odvedli velmi dobrou práci. Tanhle snímek se mi snad nikdy neomrzí. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Téhle slavné filmové pecce je už sice pár let přes dvacet, ale i na ten třiadevadesátý vypadá nějak příliš retro, skoro jako ze sedmdesátek ve kterých se odehrává. Možná je to levným videofilmovým "lookem", možná slizkou a patetickou hudbou jak z nějakého Špílberga, nevím... Ale každopádně vím, že tenhle příběh by si býval zasloužil trochu působivější zpracování. A sami přeživší lidojedi prý byli z jeho hollywoodské verze rozladěni. Po spoustě let je to i pro mě napodruhé sice malinko zklamání, ale co naplat - film i knížka jsou prostě nezapomenutelné okamžiky mého kulturního života a staly se mi inspirací k mnoha rozverným úvahám i debatám o kanibalismu. A třeba se někdy dočkáme i remaku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama