Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rudé slunce zapadá za obzor a uvolňuje prostor temným silám. Ve sklepení starobylé kaple ožívá sám Satan a připravuje se na rozhodující boj proti lidskému rodu. Zabránit se mu v tom pokusí katolický kněz v podání výtečného Donalda Pleasence a profesor fyziky se skupinou svých studentů... Carpenter si svůj třetí nejlepší film snažil podržet, a tak se opět ujal režie, hudby (její ústřední motiv je nesmírně silný a několikrát vám dokáže pocuchat nervy) a scénáře, u něhož se podepsal pod svým pseudonymem Martin Quatermass. Už tak hutné a klaustrofobické atmosféře přidává na nejistotě spousta červů, brouků a samozřejmě kostel obklopující vyznavači Satana s Alicí Cooperem v čele. Prostředek snímku sice trochu kolísá a to hlavně postradatelnými vedlejšími odbočkami, ale v závěru vše opět krásně graduje. Vládce temnot byl ve své době trochu nedoceněný, ale to byl nejspíš důvod obzvlášť silného roku na kvalitní horory. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Magickosť a pútavosť Prince of Darkness stojí výhradne na jeho vývtarnej a hudobnej stránke. Vizuálne efekty sú síce lacné, miestami až smiešne, ale nie je ich toľko, aby uškodili. Naopak je tu množstvo temnej a dusnej atmosféry, vytváranej takmer neustálou tmou, skvelými snovými obrazmi a démonickou hudbou. Rovnako ako The Thing, aj toto je horor s extrémne pesimistickým záverom, pri ktorom vás zamrazí a nebudete mať zrovna chuť otvoriť si šampus. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) VLÁDCE TEMNOT, starší kousek od klasického, hororového režiséra John Carpentera. Bohužel, Carpenterovi jsem asi ještě stále nepřišel moc na chuť. Rozhodně netočí, bůh ví jaké braky, to bych si nedovolil tvrdit. Jen na víc jak průměrné až nadprůměrné filmy asi nemá. Ani VĚC mi nesedla, ale o tom raději pomlčím. Tento snímek má vcelku zajímavé nápady a hlavně scény s posedlými lidmi satanem jsou docela dobré a přiměřeně krvavé. Hororové prvky fungují tak napůl. Víc mě toho moc nebavilo, pokud ještě nepočítám vydařenou hudbu, kterou sám Carpenter složil spolu s jeho kolegou A. Howarthem (oba se podíleli i na několik dílů Halloweenů). Bavil mě asi tak prostředek snímku, úvod byl takový pomalý, pozvolný a ke konci mi to už scénářem přišlo dosti natahované. Žádný velký průšvih to není, ale pecka také ne. Jednou to stačilo vidět bohatě. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Spojenie najnovšej vedy a okultizmu pôsobí sviežo a nevyvoláva (v rámci zábavného žánru) úsmev ani dnes. Problémom je posledná tretina snímku, v ktorej sa všetko napätie a očakávania vytratia v nenápaditej sérii súbojov "nakazených" s tými ešte "nenakazenými" a namiesto narastajúcej nervozity sa dostavuje skoro až nuda. Záver síce celkový dojem z veľkej časti napraví, ale už to žiaľ nie je úplne ono. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama