Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život je krásný! Všechna zvířata jsou si rovna a žijí podle teorie dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré. Jak dlouho může vydržet jejich ráj na zemi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

argus123 

všechny recenze uživatele

Mal som velké očakavania od filmu ktoré bohužial neprišli, musi pochvaliť vydarenú animáciu ale bohužial dej stagnuje. Najväčšiou chybou bolo, že sa dej nedržal úplne knihy ktorý som mal možnosť prečítať a teda viem posúdiť samotný film. Vo filme je vela nejastností a pridaných vecí, napríklad popravy zvierat boli v knihe krvilačnejšie ako vo filme a fakt je že porovnávať knihu s tímto filmom je ako porovnávať citron s vlakom. Čo je však znepokojújuce je koniec filmu ktorí je vykreslený optimistický a tím vlastne narúša celú Orwellovskú atmosféru. Bohužial u mňa slabý priemer ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně si moc nepamatuji původní verzi z roku 1954, ale plánuji i to brzy napravit. Knižní předloha mi také unikla. Ale přítelkyně tvrdí, že se jí film drží celkem dobře. Mě teda dostaly efekty. Zvířata neměla chybu. Zanimováno to bylo opravdu výborně. Jen osel se jim moc nepovedl. Zvláště mrazivé byly scény, kdy zvířata zpívají. Moc se mi to líbilo. Píšete, že se to animované verzi nevyrovná... Na mě to zapůsobilo ... a hodně! Silný příběh, hrozně moc. ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Animovanou Farmu zvířat jsem neviděl, takže nemůžu srovnat, ale tahle verze se mi líbila. Hlavní myšlenku knihy tahle verze určitě dodržela a že přibylo i pár drobných změn je myslím jen dobře. Protože ti co knihu četli a pak sledovali na chlup stejný příběh ještě v televizi by z toho byli bezpochyby znuděni. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak moc je to podobný knize, ale těch základních bodů se to drží. Je opravdu nadčasový, jak Orwell dokázal tu kritiku proti totalitě přenýst do zvířecích postav tak, aby to dávalo smysl. To samý plati i pro film, kterej to skvěle dokázal obrazově zvýraznit. Od diktatury lidí, přes revoluci k další diktatuře, ovšem v jiném podání. A přitom si všechny zvířata měla být rovna. No touha po moci je kolikrát silnější. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Báječná kniha, kterou jsem (doposud) nikdy nečetl... Ovšem filmové zpracování mne nadchlo. Film má chyby a je na něm znát, že je jen z televizní produkce, ale na druhou stranu je stále cítit kvalita předlohy - krásná kritika totality, touhy po moci schované za ideály rovnosti, které tak dobře známe... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 25. srpna do 6. listopadu 1998 v Irsku. (Varan)

Související novinky

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

22.04.2022

Herec, režisér a producent Andy Serkis (Batman, Válka o planetu opic) po komiksovém blockbusteru Venom 2: Carnage přichází zřejmě našel svůj následující režijní projekt a nemá jít o nic jiného než… (více)

Reklama

Reklama