Reklama

Reklama

Krakenteena Ruby

  • USA Ruby Gillman, Teenage Kraken (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Ruby Gillmanová žije se svou bláznivou rodinou v poklidném přímořském městečku a stejně jako jiní teenageři má pocit, že nikam nezapadá. Do jisté míry za to může modrá barva její pleti, což rodiče chabě obhajují tím, že jejich rodina pochází z Kanady. U Gillmanů platí jedno zásadní pravidlo – nepřibližovat se k slané vodě. Jenže když vaše životní láska spadne vaší nešikovností do mořských vln a nevynořuje se, skočit pro ni prostě musíte. Ve chvíli, kdy se Ruby ocitne pod hladinou, uvědomí si, že se s ní něco děje – zvětšuje se, rostou jí chapadla, začíná se čím dál víc podobat mořské obludě. Než to stačí vstřebat, narazí na jinou mořskou obludu, díky níž se dozví, že patří do starobylé generace krakenů, ochránců moří a oceánů, tedy velmi pozitivních jedinců. Překvapení? Pokud byste chtěli vědět, kdo může za to, že mají krakeni špatnou pověst, jsou to jejich zarytí nepřátelé, mořské panny. Jedna taková se na tajňačku vetřela na Rubyinu střední školu a začala jí ze života dělat peklo, protože jako jediná ví, jaký potenciál se v Ruby skrývá, když se dostane do kontaktu s mořskou vodou. Dvě do krve rozhádané puberťačky můžou vyvolat pořádné pozdvižení, a co teprve když mají mimořádné schopnosti, a ta jedna je navíc neuvěřitelně zákeřná. Pokud bude chtít Ruby sebe, své blízké a život v oceánech zachránit, bude muset udělat jednu nelehkou věc – přestat se stydět za to, kým doopravdy je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 11

Recenze (47)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to tak byl všude, ale šel jsem na to hlavně kvůli tomu, že to byla předpremiéra, kdy se to u nás ve městě hrálo už 25.6. Šel jsem na to bez jakéhokoliv očekávání a řekl jsem si, že nějak zabiju odpoledne. To že byl sál plný malých uřvaných děcek asi nikoho nepřekvapí o to víc jsem si připadal trapně. Animace byla pěkná, postavy nebyly úplně k zahození a hlavní zápletka filmu byla docela originální a já si to na té vlně i užil. Přišlo mi to i lepší než loňská Proměna od konkurence Pixaru, především mi přišla sympatičtější hlavní aktérka, která tady byla víc sympatická a dalo se jí poslouchat. Co mi přišlo moc bylo finále, které bylo takové zbytečné a že kdyby se o spíš rozhodli udělat komornější, myslím že by to házelo lepší světli i v trailerech a film by možná něco vydělal, ale co já vím možná je to spíš kvůli kampani, která byla prakticky nulová. Blbůstka, která mě zabavila :) 7/10 ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Krakenteena je přesně ten animák u kterého si můžete předem na papírek napsat o čem to bude a v průběhu děje si to postupně odškrtávat. Animace je hezká ale mě se opět jako u mnoha jiných animáků nelíbí ta stylizace kdy 90% lidí vypadá jak obludy z cirkusu a všechno je křivý, divný, šišatý ....... Ale dá se na to dívat, je to prostě ten animák spíše pro děti který občas vykouzlí i humor, takže za 3. Hodně tomu ubližuje klišé co 5 minut kdy přesně víte co bude následovat. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kirk DeMicco stále nevie nájsť cestu späť ku kvalitám, ktoré sa mu podarilo dosiahnuť s dielom The Croods. Najväčším problémom Teenage Kraken je to, že je pomerne tuctový a predvídateľný. Postavy sú priemerné, uskutočnené dialógy sú na obecnej úrovni bez skutočne vtipnejších momentov a scén. Ako jednohubka však určite neurazí. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krakenteena Ruby je veskrze předvídatelný animák s líbivým vizuálem, který sice díky neotřelým postavám Krakenů působí na první pohled originálně, ale na druhý pohled jde o tuctový příběh o rodinných vztazích, hledání sebe sama a bourání zažitých předsudků. Nedávné Mezi živly jelo sice na podobné ohnivo-vodní vlně, nicméně v případě Krakenteeny mě rušila přílišná afektovanost některých charakterů. Co se týče oněch rodinných vztahů ve spojení s jistým mytologickým přesahem, tak v tomto směru mě více oslovila loňská Proměna. Podmořská jednohubka na právě jedno zhlédnutí, která neurazí ani neohromí. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Občas sa tento animák snažil byť až príliš originálny, a to sa nie vždy vyplatí, pretože hrozí, že to vyznie silene. Musím však povedať, že v globále to nebolo sklamanie, prichytil som sa veľakrát, ako sa bavím. Záverečný súboj krakeniek s morskou vílou však bol poriadne divný, akoby mi absolútne nesedel do zvyšku filmu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama