Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, málo vysvetľovania, skvelá atmosféra, super práca so zvukom a hudbou. Dostatočne krvavé a napínavé. Na Vampire Huntera D to nemá, no je to fajn filmík, ktorému kvôli dĺžke chýba prepracovanejší svet... Poctivejšie ako animovaný Van Helsing... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Skvostné hororově laděné animé, ve kterém sledujeme Sayu z rodu původních upírů pracující pro americkou armádu, respektive její tajnou službu. Celý příběh tohoto kratičkého animé je vlastně jedna mise Sayi, která má za úkol zlikvidovat skupinku démonů nacházející se na střední škole, která je součástí americké vojenské základny. Saya je divákovi předhozena bez jakéhokoli bližšího seznámení s její postavou, zato rovnou v parádní krvavě akční scéně, které ostatně provázejí celý snímek. Animace je opět výborná a některé scény naprosto dechberoucí. Navíc je dílko patřičně krvavé, což mu velmi sluší. Saya své protivníky likviduje pomocí katany a když není její oblíbená zbraň po ruce, tak postačí vojenský rýč. Navíc když se zohlední fakt, že jde v podstatě o pilot k seriálu BLOOD + a divák by měl k filmu tak přistupovat, tak neváhám vytasit pátou hvězdu. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní akční hororový nářez, který sice občas kapičku zakulhá po animační stránce, podstatné ale je, že zábavy nabízí víc, než leckterý celovečerák - tak úžasně natřískaný je. PS.: A opravdu nedoporučuji koukat na jeho celovečerní zpreznění v režii Chrise Nahona. Nemuseli byste to přežít ve zdraví... ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že nejsem velký fanda vampire témat, ale když se hned v začátečních titulcích objevil titulek o kooperaci s Mamoru Oshiim, byl jsem uveden v očekávání a v napětí něčeho většího. Příběh je na 48minut dobrý, ani vampire téma mi příliš nevadilo, drží se jistých pravidel, nastoluje jisté otázky (furt dokola...), jen jsem nepochopil, pokud byla "Sayo" onen The Last Vampire, japato se potom mohla prohánět po ulicích i ve dne...? (takže zas tak furt ne:) ) No ale vrátil bych se zpět k Oshiimu, protože se mi na tomto filmu velmi líbila vizuální stránka, která je jako okopírovaná z oshiova Ghost in the shell 2 - Innocence... Pozdaí jakoby děláno počítačem, kdežto postavy kreslené ručně... tudíž pozadí působící velmi plasticky a postavy velmi ploše, a když na to soustředím svůj pohled, jedno s druhým mi nějak nejde skloubit, ale přesto vždy nakonec jsem natolik zaměstán dějem, že si na tuto řekněme anomálii oko nakonec zvykne a vizuálně je ohromeno... další podoba s Innocence byla v barevnosti, hře světla a stínu... celkově mi to strašně připomínalo práci Mamoru Oshiiho. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hororove dark anime se sexy manga upirkou s katanou v hlavni roli? Od toho se neda, nez ocekavat dokonalost, ktera neprisla. Je to typicky kvalitni japonsky odvedena prace, poctiva animace, atmosfera, ozvuceni, ale ten scenar!!! Na to, ze je cely film napumpovan do 48 minut by clovek ocekaval jizdu bez slabsich mist, bohuzel se jedna o znacne simple a ne zcela zazivnou cestu. Celou dobu mi prislo, ze je ten film pod vlivem sedativ a potaci se, bez sebemensi snahy o highlighty. Zacina to sice skvele, buduje se atmosfera, je to dark, tesite se co prijde, ale ono se nakonec nic nedostavi. Ani s ohledem na kratkou stopaz to proste neni schopno zabavit a v druhe pulce uz to nudi, ztraci tempo a to i pres to, ze prave druha pulka je konstruovana jako ta mnohem akcnejsi. Zajimavy projekt, ktery stoji za videni, ale zustal hluboko za ocekavanim. 6/10 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama