Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Poutavý příběh, krásný soundtrack, výborné postavy... Nenudil jsem se ani chvilinku, vychutnával jsem si každý okamžik a pokyvoval jsem hlavou nad nápaditostí tvůrců... Posledních pár scén jsem si pouštěl snad dvacetkrát, jak jsem byl okouzlen vynikající kombinací nádherné hudby a dojemného "odletu"... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, jestli dát 4 nebo 5 a nakonec jsem se rozhodl pro plný počet. V první půli se mi příběh zdál takový trochu obyčejný, ale jakmile se na scéně objevila Carmila vše se rozjelo a druhá půle byla strhující. Bloodlust byl po vizuální stránce nádherný, animace byla skvělá a D byl ještě větší mystik než v prvním díle. Temnou atmosféru, která byla navíc podbarvená úžasnou hudbou, by mohl tomuhle japonskému animáku kdejaký upírský horor závidět. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa mi to celé zdalo akoby neisté, nevedel som čoho sa chytiť. Potom ale prišiel ukľudňujúci zvrat (na povrch vyplávala nejednoznačnosť postáv, ktoré sa dovtedy tvárili westernovo čierno-bielo), vzápätí tony akcie (ktoré prehlbujúcu sa charakterizáciu zúčastnených absolútne nepotlačili) a v závere som už v duchu úpenlivo nariekal, ze sa nejedná o pilot k aspoň 10 hodinovému seriálu... A potom - EPILÓG, ktorý tento príbeh pána D definitívne vystrelil do pantheónu japonskej anime! Tomu vravím citovo zainteresovať a po okraj naplniť. Neváhajte! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Animácia je vysoko prepracovaná, príbeh je svižný a odsýpa. Je tu diabolsky znázornená temnota. Je tu velká podobnosť z x-menmi a neviem kto kopíroval koho, keď aj x-men bol natočený v tomto roku, ale príbeh mal tento animák celkom iný a dá sa povedať, že dosť originálny či forma alebo obsah. Príbeh sa točí okolo upírov, zombíkov a mutantov a hlavne tie mutácie boli dôkladne prepracované. Film je akčný, plný bojov a krásneho gotického vizuálu. Fascinujúci film, kde je veľkým plusom hudba, ktorá do tak silno gotickej snímky vnášala ešte väčšiu vznešenosť i strašidelnosť.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama