Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Prequel seriálu Bridgertonovi, ve kterém mladičká Šarlota po svatbě s králem Jiřím prožívá velkou lásku a jejich sňatek promění svět anglické smetánky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Dvě epizody stačily. V první řadě je děj hrozně utahaný a nezáživný, také jsou tu různé hlouposti. Výprava jako vždy velkolepá, ale tentokrát to byly naprosto vyhozené peníze. Černá královna, původem německá šlechtična (!). Něco jsem si přečetl, že Šarlota mohla mít nějaké tmavší předky, ale tady ji načernili zase až moc. Pochybuji, že v Německu měla černé služebnictvo, pochybuji, že u anglického dvora bylo tolik černého služebnictva i černých šlechticů. To už se pro jistotu přeplňují dané kvóty a potvrzuje to i to, že komorník mladého krále a komorník mladé královny spolu měli intimní vztah až nadoraz. Někdo to tak chtěl, protože tato série není na motivy románů o Bridgertonových, ale "na motivy postav těchto příběhů". Jak pěkně řečeno. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Podle historických dat se ta pozdější část odehrávala těsně před královninou smrtí. Šarlota zemřela v listopadu 1818, Viktorie se narodila v květnu 1819. Král Jiří zemřel v roce 1820. Kolika se asi dožila lady Danburyová? V roce 1761 bylo královně 17 let a Dunburyová už měla 4 děti a byla o nějaký ten pátek starší. A kolik asi bylo paní Bridgetonové v době, kdy řešila své znovuobjevené sexuální touhy? 70 let? Ale bavila jsem se, ne, že ne. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Podpriemerné a snáď aj o triedu horšie ako pôvodný seriál Bridgerton. Množstvo vysoko realistických dobových poznámok typu: ,,Korzet je vyrobený z veľrybých kostí a veľryby kvôli tomu určite vyhynú" či ,,Prečo kráľovná musí len vynosiť deti a nikoho nezaujíma, že sa ona zaujíma o politiku, umenie, má svoje sny a túžby..." Ach.⚪Aneb ako mladá šľachtičná s papučovým nosom a jej brat, jednovaječné dvojča Trevora Noaha cestovali z Nemecka do Anglicka a k ne/šťastiu prišli.⚪Vôbec nejde o to, akú má kto v seriáli rasu, ale o to, že samotných tvorcov to privádza do úzkych v rovine vlastného scenára (tmavá dedička z Nemecka, ktorá inak nejaví žiadne znaky človeka zvyknutého žiť/narodeného v Nemecku, je vraj veľmi problematická pre anglickú šľachtu a vzbudí farbou kože vlnu pohoršenia napriek tomu, že tvorcovia aj do radov tej istej pobúrenej šľachty obsadili veľké percento tmavých hercov?? Tam už absentuje logika). Rovnako celý leitmotív série sa dá okresať na strohé: ,,frustruje ma, že so mnou chlap nespráva, následne so mnou spáva, aby som zistila, že má skrytú mentálnu chorobu." A neprimýšľať si žiadne parafrázy a lá Rochester a jeho vzťah s tajne šialenou Bertou (čo je inak na 99,9% inšpirácia tvorcov pre tento seriál), tu má vzťah kráľa a kráľovnej minimálny presah či význam, scenár nevie uveriteľne pracovať s emóciami, vývinom ani psychologizáciou postáv. Za všetky príklady stačiť povedať, že kráľ, ktorý je väčšinu času mentálne úplne mimo, má záchvaty, ani nevie, kto a kde je sa akýmsi zázrakom vždy ,,mentálne vzpruží" v momentoch, keď je treba mať s hlavnou postavou sex, pričom má aj výdrž, že by si takú prial zdravý človek.⚪Výprava a čokoľvek ostatné je 1:1 k pôvodnému seriálu, pričom sa opakujú aj podobné problémy réžie. A aby sa naplnili všetky klauzuly, scenár tvorí i akúsi nadbytočnú dejovú linku dvoch homosexuálnych sluhov, ktorá je len vatou určenou k tomu vyplniť stopáž.⚪Bridgerton fanúšičky budú určite nadšene prevolávať slávu o tom, aký je seriál romantický a senzuálny a sexi, v realite je len jednoduchým produktom konzumu, ktorý bežný divák popretáča za jeden večer a za ďalší zabudne.⚪ ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Queen Charlotte je menej bridgertonovská a viac dramatická, nejde o tradičného zástupcu červenej knižnice (i keď stále tam tie bridgertonovské propriety sú). Hlavné charaktery podávajú výrazne lepšie výkony ako v súrodeneckom seriále, ale spracovanie je stále farebné a učesané a dokonalé a neautentické. Scenár je však nečakane temný, kedže Georgov príbeh je (v seriále i v skutočnosti) pomerne tragický. Kráľov a Charlottin príbeh je viac než čokoľvek iné smutný. I tak seriál ale skončí na dojemnej nôte, ktorá ma zahriala u srdiečka. 65 % ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Víc než seriál, který jsme potřebovali, je to výplod své doby. Celkově bychom se bez jeho existence ve světě Bridgertonových obešli, protože tyto postavy se v knihách vůbec nevyskytují. I tak je to ale zábavná podívaná a zajímavý náhled do světa šlechtičny, která je nucená provdat se za cizího člověka a strávit s ním zbytek života s vědomím, že je vězněm v pozlacené kleci. Líbí se mi ale, že nedělají z žen chudinky. Nejsou to v tomto podání jen loutky, ale samostatné charaktery schopné přijmout svůj osud a porvat se s ním či s ním pracovat. A hlavně, že v této situaci nejsou pouze ženy. Samozřejmě s těmito tématy pracuje spousta filmařů a rozhodně nejsou ničím novým či originálním. Obzvlášť v dnešní době ne. Avšak je tvůrci hezky zakomponovaly do celého "vesmíru" Bridgertonových, a doufám, že z toho budou i nadále nějak těžit. ()

Galerie (418)

Zajímavosti (5)

  • Důvod, proč se v seriálu neobjevil starší Reynolds (Freddie Dennis), zdůvodnili tvůrci tak, že v té době bylo nelegální být gay, proto prostě nebylo možné, aby Reynolds a Brimsley (Hugh Sachs) zůstali spolu. Nevyloučili však, že se ještě někde v seriálu neobjeví. (Ganka)
  • Závěrem plesu hraje symbolicky orchestr skladbu od „I Will Always Love You“ od Whitney Houston. (Ganka)
  • Královna Šarlota (India Amarteifio) má v seriálu tmavou pleť, skutečná královna Šarlota měla pleť světlou, ale její vzdálenou příbuznou byla černá Maurka. (Ganka)

Reklama

Reklama