Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stylové béčko jakých bylo devadesátkách požehnaně. Tohle je výjimečné zasazením do dystopické budoucnosti a Mickem Jaggerem v roli poskoka hlavního záporáka. Ani to nestačilo aby se přehouplo do klasik. Na vině bude především vachrlatý scénář, který má k uvěřitelnosti a zajímavosti daleko. Film má úmorné necelé dvě hodiny, ale i tak si pomáhal zkratkami, a ze světa roku 2009 neukázal kromě hypermoderně tvarovaných aut a prostředí městského gheta téměř nic. Kupodivu i přes svou rozvleklost skoro nenudí. Přísahal bych, že když jsem film viděl poprvé, hrál v něm Michael Dudikoff, ale on to byl Emilio Estevez. Asi mě zmátlo to mizerné herectví. Mick Jagger ukázal, že by se před kamerou uživil, ale díru do světa by neudělal. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Alex Furlong je automobilový závodník, miluje krásnou Julii a jeho agent mu slibuje úspěchy. Jeho životu má však učinit přítrž nehoda na dráze. V rozhodujícím okamžiku, kdy se má nárazem vymrštěný vůz rozbít, je Alex unesen do budoucnosti, roku 2009. Jaký je však šok, když Alex zjistí, že se stal "Freejackem"- věda v budoucnosti totiž pokročila tak daleko, že si bohatí a mocní mohou zaplatit "nesmrtelnost" tak, že si své svědomí dají přenést do mladého těla. Podaří se mu však uprchnout. V patách má nájemného, ke všemu odhodlaného zabijáka Vacendaka, který chce "Freejacka" polapit za každou cenu. Vyhledá svou milovanou Julii, která mu po počátečních neshodách pomůže... Emilio Estevez mi přišel trochu prkenný, ale k té roli to tak nějak patřilo, Rene Russo to opět moc slušelo, Anthony Hopkins i na malém prostoru si uhrál se svým charismatem své a zpěvák Mick Jagger a jeho podivuhodná fyziognomie z něj činila nečekaně zajímavého "neherce". Akce je více než dost, je přehledně natočená, triky jsou až na pár vvyjímek velmi slušné, hudba je podařená a závěrečný song Scorpions je perfektní. Dnes to možná už trochu zestárlo, ale pořád je to slušná porce zábavy, pro kterou mám slabost! ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Dost nudné béčko s nesympatickým hlavním hrdinou v podobě Esteveze, který si nedokázal získat mou přízeň, ani když se z obyčejného závodníka stal nabušeným akčním hrdinou, který zvláda i takové věci, jako střelbu či útěk před hordami policistů, kteří ho neumějí trefit. Konec mi naprosto unikl - snad z důvodu nedostatečné pozornosti, kterou jsem této nudné záležitosti věnoval.... 3.5/10 ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by třeba nějaký vědec vymyslel kapesní, multifunkční laser a místo toho, aby za něj dostal Nobelovku a poskytl ho lidem ku prospěchu věci, tak by si s ním doma porcoval bifteky, aby je nemusel pižlat nožem. Podobně na mě působí využití námětu pro Freejacka. Samotná idea společnosti, která cestuje do minulosti, aby kradla lidská těla těsně před smrtí a pak je prodávala v budoucnosti boháčům, kteří mají sami na kahánku a chtějí si ještě prodloužit pobyt na modré planetě, mi připadala velice originální a zajímavá. Jenže film tento motiv využívá jen tak okrajově a snaží se béčkově a přímočaře bavit. Je to veliká škoda, protože je to opravdu maření skvělého nápadu. Jenže kromě zvučného hereckého obsazení a již zmíněného nápadu nemá film co nabídnout. Akce je tu poskromnu a navíc je mizerně natočená. Za zmínku snad jedině stojí honička, během které si hrdina stihne poklábosit s pronásledovatelem (,,Jak mi to jde?"- ,,Není to špatný."). Jagger je tu zřejmě jen pro slavné jméno a několik hlášek. Estevez je sympaťák, ale nemá moc co hrát a Hopkins se tu objeví všeho všudy dvakrát. Takže to by bylo k hercům a já jdu shánět předlohu od Sheckleyho, kde byl ten super nápad snad více rozveden. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Rok 2009? Hmm... Vážně? Budu-li to brát jako vtip, pak ano. Navíc, kde jinde uvidím pospolu Anthonyho Hopkinse, Micka Jaggera a Davida Johansena z New York Dolls? Jako teenagerovi se mi to líbilo. Tudíž zcela subjektivních, sentimentálních a "přestřelených" 2,5*. Jak jsem řekla jinde & jindy: Některé filmy vám přirostou k srdci. Takže další guilty pleasure na seznamu... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)
  • Keď Alex (Emilio Estevez) uteká po návšteve starého bytu Julie (Rene Russo), digitálny bilboard "Welcome to New York" ukazuje, že je štvrtok 23.11.2009. Tento deň však vyšiel na pondelok. (beso74)

Reklama

Reklama