Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud budete vyhlížet nějaké to popcornové dobrodrůžo, najdete všechno na svém místě. Režii Campbella, okázalou hudbu Hornera, mistra Hopkinse, pohlednou Catherine Zeta-Jones i Banderase, jemuž role padla jako ulitá. Údajně před ním oslovili i Sagvana, ale zrovna blinkal na pánské toaletě Solidní nejistoty a neslyšel volání od agenta.. Kdo nad tímto Zorrem přehnaně ohrnuje svůj artový nosík, ten brzy najde na hýždi vyřezané písmeno "Z" a když si pak lehne na levý bok, bude z toho mít "N" jako Nafoukanec.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film zbožňujem odkedy som ho v roku 1998 videl v kine. Okúzľujúce hollywoodske vysokorozpočtové dobrodružstvo zručného Martina Campbella sa nehanbí za to, že pochádza z veľkoprodukcie Stevena Spielberga a občas naňho dokonca priamo odkazuje (nevydarený skok na koňa z INDIANA JONESA A POSLEDNEJ KRIŽIACKEJ VÝPRAVY). Nadpriemerne zvládnutá akcia, bombastická výprava, parádne masové scény, veľkolepá hudba, šarmantné herecké obsadenie (bradatý švihák Banderas, vlasatý mentor Hopkins, krásna Zeta-Jones, vždy cool L.Q. Jones), svižné tempo, silné zlo (Stuart Wilson zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 3 a jeho úchylný pomocník Matt Letscher) a výborné scény (šermovanie v stajni, tanec). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí prvoplánovost tohoto prvního filmu s Banderasem, a i když charisma Hopkinse mnohé vyvažuje, nelze nevidět chudý scénář, jehož směřování a vyznění vám bude hned jasné, takže zde se žádné překvapení nekoná. Ale jinak je to sem tam dobrá zábava s dobrou kamerou, pár slušnými hláškami i akcemi. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zábava pro celou rodinu, výtečně obsazená i ozvučená, Campbellovsky tradičně svižná a atmosférická. Banderas je sympaťák každým coulem a částečně komediální poloha mu skvěle sedí, Hopkins je jistota všech jistot a navrch přenádherná Catherine Zeta-Jones, která by měla na svou krásu nosit zbrojní pas. Navíc scénář potěší využitím originálního prostředí, byť jsem s přibývajícími minutami a každým dalším úsměvným kaskadérským kouskem více a více očekával, kdy se na place objeví Old Shatterhand a vypráší Zorra svou neomylnou muškou.... No, naštěstí (nebo bohužel?) se tak nestalo ;) 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je oldschool ako topánky môjho strýka. Vyrobené ešte poctivou obuvníckou manufaktúrou. Osvedčené časom. A keď sa trochu oprášia, tak vyzerajú ako nové. Campbell mal veľmi silné zázemie, aby priviedol túto legendu na svetlo sveta. Jednak triptych skvelých hercov. Banderas, Hopkins a Zeta-Jones majú medzi sebou neuveriteľnú chémiu. Scény, kde sú uväznený vo vzájomných dialógoch sú hravé, vtipné a vášnivé. Ďalej je to akcia. Kaskadéri, premyslené súboje a choreografie, a veľmi malé množstvo trikov. Jedno z tých potvrdení, že sa to dá. Alebo teda - že sa takto dalo točiť. No a tretí aspekt je Hornerova hudba. Pripomínala mi momentmi Sommersovú Múmiu a ten závan dobrodružstva. Ak sa totiž predstaví dobrodružný film predstavím si Indiana Jonesa, Mumiu a pokojne tam zapojím aj Zorra. Veľmi umne namiešaný mix akcie, romantiky a heroizmu s uveriteľnými emóciami a motiváciami. A kedže som ten film videl prvýkrát dnes, môžem aj s kľudom konštatovať, že nepôsobí smiešne a starne poctivo a s gráciou. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Harrison Love (Matt Letscher), ve skutečnosti Harry Love, skutečně žil. Zemřel na následky zranění po přestřelce s bodyguardem své bývalé ženy. (Nick321)
  • První Zorrova (Antonio Banderas) maska, která byla vyrobena z dlouhého černého šátku Antoniem Banderasem, byla v roce 2023 vydražena na aukci filmových rekvizit za 3 250 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama