Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikál zasazený do prostředí dělnické třídy v New Yorku. Nick Murder (James Gandolfini) se rozhoduje mezi dvěma ženami – jeho dlouho trpící manželkou Kitty (Susan Sarandon) a ohnivou rusovlasou milenkou Tulou (Kate Winslet), která ví jak ho uspokojit. Teprve tehdy když Kitty přijde na manželovu nevěru, Nick pochopí rozsah bolesti, kterou způsobil své rodině. Ve filmu uslyšíte písně Bruce Springsteena, Nicka Cavea a Jamese Browna. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vulgární, krásná hudba a texty, skvělé herecké obsazení (zejména Kate Winslet, Susan Sarandon a James Gandolfini), dokonalý střih a práce s kamerou atd. Musím říct, že jde o snímek, který jde opravdu těžko ohodnotit. Některé nápady (obřízka, ...) a scény (bitka Gandolfiniho s chlapem sousedky prostoupená zpěvem dcery, ...) jsou opravdu originální. Vulgárnost by se dala místy krájet, což však není vždy na škodu a natočit něco takového chtělo taky pořádné odhodlání - 4* (75%). ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nick si cestou domů zapomněl nějaké svoje sperma u nymfomanky Tuly. Manželka Kitty chybějící ingredienci s bystrostí rysa ihned odhalila a za pomoci tří uječených rockových dcer dostal Nick pořádně za uši. To je výchozí situace "muzikálového představení", ve kterém dal Turturro při hudebních číslech průchod svým barevně zvráceným fantaziím. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Vzdialene mi to svojou odviazanosťou trošku pripomínalo Moulin Rouge. No, pri muzikáloch sú prvoradé hudba, ktorá bola skutočne veľmi návyková, a choreografie, ktoré boli vtipné. Spoločne to teda na mňa urobilo veľký dojem a keď zoberiem do úvahy aj naozaj hviezdne obsadenie, z ktorého každý podal kvalitný herecký a spevácky výkon, ďalej príbeh plný nezabudnuteľných scénok, hlášok a reflexií, tak nemôžem inak, než prekypovať spokojnosťou :) Jeden z najlepších muzikálových filmov, ktoré som doposiaľ videl. "What's the problem?" - "I'm a married man." (91%) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vezmeme povedený romantický příběh, přidáme k němu obrovskou hromadu humoru, mírně se pokloníme Woodymu, Wesovi, Tarantinovi i Coenům, dáme dohromady partu skvělých herců, ale stejně to nebude ono, protože Turturro měl na každém rameni jednu múzu, u když psal scénář. Když začal točit, musel se pod vahou svých múz hroutit k zemi. Romance a cigarety jsou mimořádnou komedií, která si rozhodně zaslouží být mezi elitou. Gandolfini a Sarandonová jsou úžasní, ale taneční číslo na Delilah je z říše snů milovníka černých komedií. Čichací sekvence je jeden z nejvtipnějších režijních nápadů, co znám. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jsem do kolonky nahoře psala název filmu, tak jsem omylem napsala Romance a zklamání a to je asi podstatou toho, co jsem skutečně cítila. Moc jsem se těšila, bezva herecké obsazení, bezva písničky, ale chyběl tomu nějaký opravdu chytlavý scénář, tenhle to dle mého potopil, takže ani herci neměli de facto co zahrát. Škoda promrhaného potenciálu. Ani můj oblíbený James a Susan to nezachránili. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Turturro temer oľutoval svoje rozhodnutie obsadiť Kate Winslet, keď jej prvý raz podával scenár, pretože bola príliš štíhla. Až po svojom druhom tehotenstve nabrala tie "správne krivky", ktoré boli pre postavu sexice potrebné. (matthew.17)
  • Ač vznik nezávislých filmů většinou nezabere filmařům příliš mnoho času, muzikál Romance a cigarety se natáčel dva roky. Důvod byl prostý. Hlavní hvězda snímku, James Gandolfini, tráví většinu času natáčením úspěšného seriálu Rodina Sopránů, a tak se mohly jeho scény natáčet jen ve volných chvilkách, kterých nebylo mnoho. (Rodriguez)
  • Počas posledného týždňa nakrúcania si Kate Winslet vyvrtla členok pri scéne, v ktorej v hoteli tancuje s Jamesom Gandolfinim. (U_S_O)

Reklama

Reklama