Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (312)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě teda brutálně zklamalo. Čekal jsem svižnou komedii, u který se budu gebit a dočkal jsem se jen průměrného filmu, který sice ze začátku vypadá hustě, ale tak po 15 minutách všechny vtipné scény končí a přichází jedna velká nuda, kdy jen koukáte na Jima Carreyho a Téu Leoniovou, jak krachujou a prodávaj všechno, co maj (a jen tak mimochodem, je to natočené pekelně nudně). Scény, kdy se z nich stanou lupiči, taky za moc nestojí a Alec Baldwin je docela dobrej, ale dostal málo prostoru. Prostě je to možná příjemný snímek na sobotní odpoledne, ale zagebil jsem se u něj asi dvakrát a fakt ukrutně nudil, nicméně není to úplně za 2*, spíš za 3*, ale vzhledem k tomu, že v tom hraje Jim Carrey - král komedií, tak to musim setřít o něco víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovor mi Jack.“ – „Podobne.“ Dnešným mladým sa ťažko vysvetľuje, že boli doby, kedy bol Jim Carrey boh. Jeho filmy boli kasovými trhákmi na celom svete (MASKA, BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 - 2, BATMAN NAVŽDY), pretože nasadil brutálnu komiku, akú proste nikto iný v Hollywoode nebol schopný ponúknuť. OPRAVÁROM v roku 1996 prišiel zlom – na jednej strane získal rekordný honorár 20.000 000 dolárov za film, ale zároveň sa začal zosúvať z divákovej priazne. O čo úžasnejší bol v dramatických rolách (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI, MAJESTIC, VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE), o to smutnejší bol pohľad na jeho čoraz kŕčovitejšie návraty k situačnej komike, z nich zďaleka najlepším bol vyložene priemerný BRUCE, VŠEMOHÚCI (prípadne šialený GRINCH). FINTY DICKA A JANE nakrútil režisér výbornej sci-fi paródie GALAXY QUEST, napísal ich Judd Apatow a Carrey okrem titulnej úlohy vzal i produkciu (s Brianom Grazerom, dvorným partnerom Rona Howarda – APOLLO 13). Ich film sa bohužiaľ naťahuje ako sopeľ. Mala to byť satira? Heist movie? Ak to druhé, ťažko znechutenému divákovi vysvetlíte, prečo k prvému prepadu dôjde tak neskoro. Scenár je slabý a dialógy také priemerné, aká priemerná vždy bola Téa Leoniová. Jim začína byť v scénach á la „opitá bábka“ trápny. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chvála bezdomovectví. Škeb Carrey v obvyklé křeči, má tu ovšem opět onu zářivě senzitivní vteřinu, kvůli které jsem vydržela do konce. Když se dívá na svou spící ženu, vlivem okolností přitažlivou jako tlející listí, a řekne „stejně tě miluju“. Podobně obdivuhodná je i jeho Jane, která ho ani ve zlém a ještě horším nekopla do zádi a nezachránila se pomocí nejbližší kolemjdoucí prkenice. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Carreyho mam rad. Jeho humor pokladam za vtipny,rovnako ako jeho sameho a tiez jeho filmy.Tu sa sice snazi ako moze,avsak stale to vyzera tak nejak sterilne.Akoby sa snazil uplne sam a ostatni,predovsetkym scenarista, sa mu s tym vobec nesnazili pomoct.Namet nie je nicim novy (aj ked niekt.narazky su urcene vylozene pre americanov,ostatni svet sa z vtipov,"som zamestnany v Enrone" asi velmi nepobavi,sam som nevedel co to je kym som nekukol wikipediu),no a spracovanie skor horsie ako lepsie. No a Tea Leoni nie je velmi komedialne nadana a vacsina vtipov ani nie je vtipna. Suma sumarum, urcite jeden z najhorsich Carreyho filmov za velmi dlhy cas,nie uplne zly,ale proste taky zbytocny.2,5/5 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku solidní, příjemná avšak průměrná komedie, která poukazuje na to, jak se člověk dokáže dostat do finanční tísně a poté, jak se z této tísně vyhrabat pomocí zločinů. V této komedii je velká škoda Jima Carreyeho, protože zde bohužel nevyužívá svůj komický talent, nedělá téměř žádné grimasy a nemá žadné hlášky. Samozřejmně najde se zde pár vtipných scén ale je jich opravdu velmi málo. Krásná Téa Leoni se výborně hodí ke Carreyemu a hlavně předvádí dobrý výkon. Nic méně mně tato komedie nebavila, tak jak jsem si představoval a má docela hodně nudných momentů. Nejelpší ovšem ze všech herců byl Alec Baldwin, který měl dostat více prostoru. Každopádně jsem se hodinu a půl slušně bavil! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama