Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tohle je super kousek převážně o úžasné hudbě - kdo čeká něco jiného, bude asi zklamán.

Jen škoda že nahrávka se Sarah Brightman je pouze na CD, nikoli i obrazově :-(

Aneta5

Aneta5 (hodnocení, recenze)

Od 28. října je tohle můj nejoblíbenější film neboli The Phantom of the Opera FOREVER!!!!!<3

hroch1999

hroch1999 (hodnocení, recenze)

pridavam sa k tym, ktorym to pride pomerne nudne, a to napriek tomu, ze muzikal je jednym z mojich oblubenych zanrov. pribeh ako celok nic vynimocne a silnejsich scen minimum (dve, mozno tri). hudba, samozrejme, skvela. nebyt emmy rossum, asi za 2*, takto za 3.

Dariuska

Dariuska (hodnocení, recenze)

V komentářích negativně hodnotících uživatelů jsem nejednou narazila na slovo "nuda","nudný" či jiné variace na toto slovo.
Dovolila bych si odporovat těmto lidem-Fantom opery je muzikál,takže se smiřte s tím,že tam sem tam někdo zazpívá.Eric tam dokonce zpíval skoro 10 minut v kuse..A co na tom?táži se vás.
A dovolila bych si zajít ještě dál:Také nesouhlasím s názory některých uživatelů na zpívání Gerarda Butlera-Pro vaši informaci zpívá úžasně!Jen má trochu hlubší a silnější hlas.No a co??Komu to asi má vadit?Není snad důležitější,že ty písně zazpíval  na víc,než na výbornou,než že zpíval nahlas?
Dále někdo srovnává fantoma s Moulin Rouge,nebo se Sweeny Toddem-lidi prosím vás vzpamatujte se!Vždyť ty filmy mají úplně jiný příběh!Mají navzájem společné jen to,že jsou to muzikály.
Já jsem se na Fantoma dívala  jedním dechem od začátku až do konce,a nelituji toho ani v nejmenším(do hudby jsem se úplně zamilovala,stejně jako do Gerardova hlasu..)tak nevím,proč někdo ano.

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Vedle filmu je i vynikající stejnojmenná skladba heavymetalové skupiny Iron Maiden: Phantom of the opera. Líbi-li se vám všechni tři možnosti filmová, literární i hudební, tak to je bezva.

piratka7

piratka7 (hodnocení, recenze)

Na tomhle filmu se líbila pouze hudba, protože to s knižní předlohou má pramálo společného..

Darcy

Darcy (hodnocení, recenze)

Příběh, postavy, herci a především jednotlivé scény (včetně některými vytýkané kýčovité kostýmy a kulisy) byli navrženi podle přání autora hudby. Samotný film nemusí sednout každému, ale pokud ho budete brát jako vizuální doplněk Weberova hudebního génia budete naprosto uchváceni.

Savel

Savel (hodnocení, recenze)

Bohužel neznám původní muzikál na divadle, ani předchozí filmová zpracovaní, takže komentář není na 100%. Zalekl jsem se hned ze začátku, když jsem zjistil, ze režisérem filmu je Joel Schumacher a že hororovo-romantickou klasiku promění ve vysokorozpočtový komediální kýč jako u jeho filmu "Batman a Robin". A taky se tak stalo a jen to dokazuje, ze jeho schopnosti jsou nejvýraznější u nízkorozpočtových filmů bez jakéhokoli očekávání a zodpovědnosti vůči publiku. Na první pohled se tvůrci inspiruji filmem Moulin Rouge, minimálně po vizuální stránce. K divadlu přehnaně barevné kostýmy jistě patří, stejně jako přehráváni herců. A o to tady právě jde. Autoři neudělali téměř nic jiného, než že divadelní představení přenesli na filmové plátno, což má za výsledek dlouhé záběry ze stejných úhlů, které svoji nudou v druhé polovině filmu graduji, kdy i samotná hudba se propadá do stereotypu. To ovšem nic nemění na tom, ze hudba je sama o sobe úchvatná a pěvecké výkony (na úroveň filmové adaptace) jakbysmet, ale bohužel by pro samotný poslech z cd stačila. Film nemá po stránce filmové nic, čím by mohl dnes zaujmout a nejzajímavější scény jsou nakonec ty, kde se vlastně nezpívá (např.: černobílá současnost). Nejlepší scéna: Zcela jistě úvodní zvedání lustru a přeměna starého divadla v nové, do toho atmosféru doplňující hudba. Největší chyba: Některé momenty filmu postrádají konec nebo začátek; podivně držící polomaska, pokaždé jinak velká jizva, až po samotné stržení masky s dramatickou změnou vizáže a to včetně účesu (z černovlasého gentlemana do špinavě blonďatého zjizvence, jehož jizva navíc nápadně připomíná jizvu Two-face v Batman navždy). Myslím, že by se to na divadle vyjímalo, ale ve filmu jsem očekával reálnější ztvárnění. Hodnocení: 59/100 Alternativa: Moulin Rouge Fantom opery (režie: Rupert Julian, Edward Sedgwick, Lon Chaney) Kráska a zvíře

hafík63

hafík63 (hodnocení, recenze)

Nejlepší film co jsem za poslední dobu viděla. Fantastická hudba, skvělé herecké a pěvecké výkony (hlavně Geryho Butlera)

WolfIssen

WolfIssen (hodnocení, recenze)

Pro ty, co nemají rádi muzikály šílená nuda a bolení hlavy. Nesmrtelná melodie je ale úžasná.

kdoasi

kdoasi (hodnocení, recenze)

Krásné!!!!!!!!Fantastická hudba,skvělé kostýmy a herecké výkony.

Ketmara

Ketmara (hodnocení, recenze)

Ty jsi viděl/a původní muzikál?jestli ano,tak gratuluju,mě se to nepoštěstilo.Ale film je opravdu úžasný!Jen by Fantoma nemusel hrát hezoun Butler, ale řekla bych, že v porovnání s původně navrhovaným Michaelem Crawfordem to ještě dopadlo dobře...

Wiky

Wiky (hodnocení, recenze)

Já osobně si myslím,že tento film je prostě úžasný a i přes notnou dávkou kýče,je dost dobře udělaný.Líbí se mi teď víc,než původní muzikál,protože v sobě nemá tak moc hravosti a absurdity jako toto vydání Joela Schumachera.Podle mě tam ten kýč prostě patří.Hudba je naprosto úžasná,hlavně podání Emmy Rossum,mě dostalo!!!Má nádherný,plný hlas.....Ostatní obsazení není špatné,fantom je krásně charizmatický,ale možná by mohl být větší padouch-myslím vzhledem..... Každopádně tento film mě,stejně jako plno jiných slečen,dohnal k slzám a určitě stojí za zhlédnutí!!!!!! P.S.Už se těším na soundtrack!!!!

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama